Znanstvenici identificirali vezu između imunološkog sustava i kiruršku vremena za oporavak

pozadina

Rezultati studije

Theernment financira istraživanje opisuje jedan pristup za prepoznavanje imunološkog sustava potpisa iz uzoraka krvi koje su povezane s kirurškim vremena za oporavak. U budućnosti, ovaj pristup može potencijalno biti korištena za informiranje kirurške odluke i poboljšati skrb o pacijentima. Studija je objavljena u 24. rujan 2014, časopisu Science Translational Medicine.

Bilo je više od 51 milijuna stacionarna operacija u SAD-u u 2010. godini, prema najnovijim procjenama iz theernment.

Značaj

Za poboljšanje kirurški oporavak, znanstvenici su dugo tražili prediktivnog biljega koji se mogu koristiti za prilagodbu postoperativnu upravljanje pacijenta. Imunološki sustav je glavni fokus, jer je trauma, kao što su kirurgija, brzo aktivira stanice imunološkog sustava, koje pridonose upala i zacjeljivanje rana. Zbog složenosti imunološkog sustava, prethodne studije nisu mogli otkriti veze između vrsta imunoloških stanica ili njihovih proizvoda za kirurške ishoda oporavka. Međutim, s novom tehnologijom zvanom masa citometrija, istraživači sada imaju mogućnost uvida u više markera izražene na i unutar jedne ćelije i da istovremeno analizu tih parametara u uzorku koji sadrži puno stanica.

Sljedeći koraci

theernment financira istraživači na Sveučilištu Stanford, na čelu s Garry Nolan, Ph.D., prvi su koristili masa citometrija identificirati imunološki sustav signaliziranja promjena koje se mogu povezati s oporavka od operacije. U maloj pilot studije, tim je prvi testirali njihove mase citometrija metodom kako bi se osiguralo da je tehnologija precizno mogao otkriti promjene u imunološkim stanicama prikupljenim iz uzoraka krvi pacijenata prije i poslije operacije.

Dalje, tim procjenjuje skupinu od 26 bolesnika podvrgnutih kuka operaciju. Oni su prikupili uzorke krvi tijekom određenog vremenskog razdoblja u rasponu od 1 sat prije operacije do 6 tjedana nakon operacije i generira detaljne informacije o osam glavnih vrsta imunoloških stanica. Osim toga, svaki pacijent završio anketu za mjerenje vremena potrebnog za oporavak od boli i umora, a da povrate hip funkciju.

upućivanje

Tim je zatim tražio kako bi se utvrdilo koje, ako ih ima, imunološki parametri sustava u korelaciji s mjerama kirurške oporavka. Našli šest značajne promjene u imunološkom signalizaciju, od kojih su svi bili u različite podvrste istih imunoloških stanica CD14 + monocita. Te stanice su uključeni u urođene imunosti, odnosno prvu liniju obrane protiv patogena, te sudjelovati u zacjeljivanju rana. Promjene u aktivnosti od tri proteina uključenih u različitim signalnim putevima, STAT3, NF-kB i CREB, koreliraju najjače od umora, boli i vrijeme za hip popravljanja, odnosno, i iznosio je 40 do 60 posto u promatranom promjene pacijenta ,

Ova studija je prva povezati imunološke odgovore na kirurškom vremena za oporavak, drži veliko obećanje za razvoj test krvi predvidjeti oporavak pacijenta i optimizirati njegu bolesnika nakon kirurških zahvata.

theernment financira znanstvenici će testirati svoje nalaze u većoj skupini bolesnika kako bi se osiguralo da su rezultati značajni. Oni će primijeniti svoje metode na druge vrste operacije da vidi da li je jedan potpis je zajednička za sve operacije ili ako postoje različita potpisa za različite operacije. Oni se nadaju da će identificirati pre-rad imunološkog potpis koji predviđa stopu oporavka.

Gaudillière B, Fragiadakis GK, Bruggner RV, Nicolau M, Finck R, Tingle M, Silva J, Ganio EA, Yeh CG, Maloney WJ, Huddleston JI, Goodman SB, Davis MM, Bendall SC, Fantl WJ, Angst MS i Nolan GP. Klinička oporavak od operacije korelira s imunološkim potpisa single-stanica. Science Translational Medicine (2014)

theernment Odjel za alergije, imunologiju i transplantacije