virus rubeole cjepiva, žive (potkožni put) opis i marke

Virus rubeole cjepivo žive aktivan imunizirajuća sredstvo koristi za sprečavanje infekcije virusa rubeole. Djeluje tako što uzrokuje tijelo proizvesti vlastitu zaštitu (protutijela) protiv zaraze virusom.

Rubeola (također poznat kao njemačke boginje) je ozbiljna infekcija koja uzrokuje pobačaje, mrtvorođenih, ili urođene defekte nerođene bebe kada trudnice dobiti bolest. Iako cijepljenje protiv rubeole se preporučuje za svakoga, to je posebno važno za žene u reproduktivnoj dobi.

Imunizacija protiv rubeole je također važna za zaposlenike u zdravstvenim ustanovama, adolescenti i odrasli muškarci, osobe koje putuju izvan SAD-a, kao i svu djecu od 12 mjeseci starosti i starijih, uključujući i školske dobi.

Imunizacija protiv rubeole nije preporučljivo za djecu manje od 12 mjeseci starosti, jer antitijela su primili od svojih majki prije rođenja može utjecati na učinkovitost cjepiva. Djeca koja su imunizirane rubeole prije 12 mjeseci starosti treba ponovno cijepljena.

Možete se smatrati imun na rubeole samo ako ste primili rubele na dan ili nakon prvog rođendana i imaju medicinski zapis kao dokaz, ili ako ste imali krvni test pokazuje otpornost na rubeole. Prošlosti povijesti vlasništvo rubeole infekcije ne dokazuje imunitet, jer su znakovi rubeole infekcije nisu dovoljno pouzdani da bi bili sigurni da ste imali bolest.

Budući da cijepljenje s rubele ne može pružiti zaštitu za sve, vi svibanj želite pitajte svog liječnika kako bi provjerili svoje imunitet na virus rubeole 6 do 8 tjedana nakon vašeg cijepljenja. To može biti posebno važno ako ste žena u reproduktivnoj dobi koje je vjerojatno da će zatrudnjeti u budućnosti.

Ovo cjepivo se može primjenjivati ​​samo od strane ili pod nadzorom svog liječnika ili drugog zdravstvenog radnika.

Prašak za otopinu Injectable

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Alergije

Pri odlučivanju koristiti cjepivo, rizici od uzimanja cjepiva treba odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovo cjepivo, sljedeće treba uzeti u obzir

pedijatrijski

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Trudnoća

Korištenje se ne preporučuje za djecu manje od 12 mjeseci starosti. Ovaj lijek je testiran u starijim dojenčadi i djece, te u učinkovitim dozama, nije dokazano da uzrokuju različite nuspojave ili problema nego u odraslih.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Dojenje

Interakcije lijekova

Ostale interakcije

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada se cijepljenje, osobito je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Cijepljenje s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da ne koristite ovu vakcinu ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Druge zdravstvene probleme

Cijepljenje s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Doziranje

Cijepljenje s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje tog cjepiva. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ne zatrudnjeti za 3 mjeseca nakon primitka rubele bez konzultacije sa svojim liječnikom. Postoji šansa da se ovo cjepivo može uzrokovati urođene mane.

Obavijestite svog liječnika da ste primili ovu vakcinu

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Navedene nuspojave (osobito bolovi ili bolovi u zglobovima) su više vjerojatno da će se pojaviti u odraslih osoba, osobito žena.

Neke od gore navedenih nuspojave ne mora dogoditi sve dok se 1 do 4 tjedna nakon imunizacije i obično traje manje od 1 tjedna. Bol ili bol u zglobovima se ne može dogoditi dok se od 1 do 10 tjedana nakon cijepljenja, a obično traje manje od 1 tjedna. Provjerite sa svojim liječnikom ako je ovo nuspojava nastavi ili je dosadan.

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.