test renina

Renina test test krvi je učinjeno kako bi se otkrio uzrok visokog krvnog tlaka (hipertenzija). Renin je enzim izradio posebne stanice u bubrezima. Renin radi s aldosterona (hormon koji nadbubrežne žlijezde) i nekoliko drugih tvari kako bi se ravnoteža natrija i kalija u krvi i razine tekućine u tijelu, što utječe na krvni tlak.

Zamotajte elastičnu traku oko nadlaktice da se zaustavi protok krvi. To čini vene ispod pojasa veće tako da je lakše staviti iglu u venu; Očistite iglu stranice sa alkoholom; Stavi iglu u venu. Više od jednog iglom može biti potrebna; Pričvrstite cijev na iglu ispunite ga s krvlju; Uklonite traku iz ruku kad se skupi dovoljno krvi; Stavite gazu ili vatu preko igle stranice kao igla je uklonjena; Stavi pritisak na tom mjestu, a zatim staviti na zavoj.

Renina test se radi kako bi pronašli uzrok visokog krvnog tlaka (hipertenzija), pogotovo kada se razine kalija u krvi niska.

Za 2 do 4 tjedna prije testa, vi svibanj biti zatraženo da prestane uzimati lijekove koji mogu utjecati na ispitivanje, kao što su diuretici, estrogena i visokog krvnog tlaka lijekovima (posebno beta-blokatori i ACE inhibitori). Vaš liječnik svibanj si uzimati druge lijekove za nekoliko tjedana da se neće promijeniti rezultate renina testa.

Nemojte jesti prirodnu crnu slatki za 2 tjedna prije testa. Nemojte jesti ni piti namirnice koje sadrže kofein dan prije testa. Prirodno slatki i kofein može promijeniti rezultate testa.

Za 3 dana prije testa renina, vi svibanj biti zatraženo da slijedi poseban low-natrij dijeta.

Od vas se može tražiti da se ne jesti ili piti ništa narednih 8 sati prije testa.

Možda ćete morati sjesti ili leći da se opustite za 1 do 2 sata prije nego se prikuplja krvi. Drugi uzorak krvi mogu se prikupljati nakon što kretati oko 2 sata.

Zdravstveni profesionalno crtanje krvi će