tehnike opuštanja tijekom menopauze: za disanje, glazba, i još mnogo toga

Budući da stres može napraviti simptoma menopauze lošije, važno je naučiti kako se opustiti.

Ritmička disanje: Ako je vaše disanje je kratka i požurila, usporiti uzimanje dugo, sporo diše. Udisati polako a zatim izdahnite polako. Tačka polako do pet dok udišete, a onda polako brojite do pet dok izdišete. Kao što uzdisati polako, obratite pažnju na to kako vaše tijelo opušta. Prepoznajući ovu promjenu pomoći će vam da se opustite i više.

Duboko disanje: Zamislite mjesto odmah ispod pupka. Diši u tom mjestu, punjenje vaš trbuh zrakom. Neka zrak napunio vas iz trbuha prema gore, onda neka ga, kao što je poražavajuće balon. Sa svakim dugo, sporo izdisaja, trebali biste se osjećati opušteno.

Vizualizirati disanje: Pronađite udobno mjesto gdje možete zatvoriti oči i kombinirati usporeno disanje sa vaše mašte. Slika opuštanje ulaska svoje tijelo i napetost napušta vaše tijelo. Udahnite duboko, ali u prirodnom ritmu. Zamisli dah dolazi u nosnicama, ide u pluća i širi prsa i trbuh. Zatim vizualizirajte dah izlazak na isti način. Nastavite disati, ali svaki put kad udišete, zamislite da ste disanja u više opuštanja. Svaki put kada izdahnuti zamisliti da ste uzimajući osloboditi od malo više napetosti.

Progresivno opuštanje mišića: Prebacite svoje misli na sebe i svoje disanje. Uzmi nekoliko dubokih udisaja, izdisaja polako. Psihički skenirati svoje tijelo. Obavijest područja koje osjećaju napeti ili tijesan. Brzo popustiti tih područja. Pusti koliko napetosti kao što možete. Roll glavu u glatku, kružnim pokretima jednom ili dvaput. (Zaustavi sve pokrete koji uzrokuju bol!) Roll ramena naprijed i nazad nekoliko puta. Neka sve svoje mišiće potpuno opuštanje. Podsjetimo ugodnu misao za nekoliko sekundi. Uzmi još jedan dubok dah i izdahnite polako. Trebao bi se osjećati opušteno.