spriječiti simptome: savjete kako bi zaštitili svoje dijete

Postoji puno toga što možete učiniti kako bi se spriječilo meningitisa u svom tinejdžer. Za jednu, A meningokokno cjepivo može spriječiti vodeći uzročnik bakterijskog meningitisa u tinejdžerskim godinama. Vaš teen može poduzeti korake kako bi njegov ili njezin imunološki sustav poboljšati i kako bi se spriječilo širenje bolesti.

Meningokokne bo; je vodeći uzročnik bakterijskog meningitisa u tinejdžera i mladih odraslih osoba. CDC preporučuje mcningokokalnu cjepiva za svu djecu od 11 do 18 godina cjepivo je rutinski dao na 11-12, ali je također preporuča za

Je li vaš tinejdžer planirao odlazak na spavanje -away kampu? Budite sigurni da vaš teen dobiva cijepljeni za meningokokne bolesti, ako on ili ona nije primila cjepivo već (tekući preporuke poziv za prve doze u dobi 11 ili 12, s booster u dobi od 16). Bliski kontakt s drugom djecom u kampu stavlja svoju mlađu teen s povećanim rizikom kao koledž spavaonice učiniti.

Ne možete dobiti meningitis od slučajnog kontakta, kao što udisanjem zraka koji je osoba zaražena je udahnuo. Ove bakterije ne žive dugo izvan ljudskog tijela. No, možete ga dobiti iz bliske ili dužeg kontakta sa zaraženom osobom. Bakterije koje c ause meningokokno menin gitis žive u stražnjem dijelu nosa i grla i iskazuju se za 10% do 25% stanovništva.

Dobra osobna higijena može spriječiti širenje bolesti

Zapamtite: Osoba s bakterijskim meningitisom mogu ostati zarazni oko 24 sata nakon početka antibiotike. Ako osoba s meningitisom je izloženo vaše dijete na bolesti, pitajte liječnika da li je potrebno uzeti antibiotike. Na taj način za nekoliko dana može spriječiti vaše dijete od dobivanja bolesti.

Imajući imunološki sustav zdravim pomaže u sprečavanju osjetljivost na širok raspon bolesti. To također može pomoći u sprječavanju infekcije virusa i bakterija koje uzrokuju meningitis. Ovo je samo još jedan razlog vaš tinejdžer može imati koristi od

IZVORI

CDC: “meningokokne Vaccines: Što trebate znati” i “meningokokne bolesti.

Nacionalna mreža za imunizaciju Informacije: “Vaccine Information:. Meningokokne bolesti”

MedlinePlus: “Meningitis cjepivo pozvao ljetni kamp.”

NINDS: “meningitis i encefalitis Fact Sheet”.

Nemours Zaklada “Meningitis”.

Nacionalna zaklada za infektivne bolesti: “simptome: Činjenice o meningokokne bolesti.”