sprečavanje simptoma astme: identifikacijske aktivira i pronalaženje tretmane

Ako imate astmu, što trebate učiniti ono što mogu kako bi se smanjila izloženost izaziva napadaj astme. Astma okidači mogu pogoršati simptome astme – kašalj, teško disanje i poteškoća lov dah. Iako ne postoji lijek astme, postoje koraci koje možete poduzeti kako bi se astmu pod kontrolom i spriječiti napad astme (pogoršanje simptoma astme).

Određene izaziva napadaj astme mogu krenuti u kaskadu simptoma astme. Neki alergeni astme može uključivati

Važno je da se nauče prepoznati svoje okidače astme i poduzeti korake kako bi ih izbjegli.

Pratite svoje simptome astme u dnevnik astme za nekoliko tjedana, detaljno sve ekološke i emocionalne čimbenike koji su povezani s astmom. Kad imate napad astme, vratite se na svoj astme dnevnik kako bi vidjeli koji faktor, ili kombinacija faktora, možda su doprinijele. Neki uobičajeni uzročnici astme nisu uvijek očiti, kao što su plijesni i žohara. Pitajte svog stručnjaka za astmu o alergija testiranje kože – ili specifični IgE ispitivanje – utvrditi alergene na koje ste postali osjetljivu. Nakon toga možete poduzeti mjere kako bi se smanjila izloženost tim alergenima.

Ako imate vježbe izazvanu astmu ili planirate snažan vježbe ili vježbe u hladnim, vlažnim ili suhim sredinama, spriječiti astmu uzrokovanu vježbanjem slijedeći savjet liječnika u vezi liječenja astme (obično pomoću inhalatora za astmu sadrži albuterol droga).

Uzmi ocjenu za astmu dobiti Akcijski plan Personalized

da; Noć