sorafenib

Terapijski Klasa: sredstvo protiv tumora

Koristi za sorafenib

sorafenib je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za sorafenib, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na sorafenib ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke sorafenib u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost sorafenib u starijih osoba. Međutim, stariji bolesnici su više vjerojatno da će biti osjetljiva i može zahtijevati nižu dozu.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate sorafenib, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prije Korištenje sorafenib

Korištenje sorafenib s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći sorafenib s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje sorafenib s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje sorafenib. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Lijekovi koji se koriste za liječenje raka su vrlo jaka i može imati mnoge nuspojave. Prije korištenja sorafenib, pobrinite se da razumijete sve rizike i koristi. To je važno za vas da blisko surađuju sa svojim liječnikom za vrijeme liječenja.

Uzmi sorafenib samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Progutajte tabletu cijelu s vodom. Ne lomite, prekinuti ili žvakati ga.

Uzmite tabletu na prazan želudac, najmanje 1 sat prije ili 2 sata nakon obroka.

sorafenib dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Vrlo je važno da ste pročitali i razumjeli te informacije. Budite sigurni da zamolite svog liječnika o bilo čemu što ne razumiju.

Doza sorafenib biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze sorafenib. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu sorafenib, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Ako će se uzimati sorafenib za dugo vremena, vrlo je važno da Vaš liječnik provjeriti u redovitim posjetima za bilo kakve probleme ili neželjenih učinaka koje mogu biti uzrokovane sorafenib.

Pravilna uporaba sorafenib

Korištenje sorafenib dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Muškarci i žene trebaju koristiti učinkovite oblik kontracepcije tijekom liječenja i najmanje 2 tjedna nakon zadnje doze. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite sorafenib, obavijestite svog liječnika odmah.

Vaš krvni tlak treba provjeriti jednom tjedno, osobito tijekom prvih 6 tjedana nakon početka sorafenib. Vaš liječnik možda trebati liječiti vas ako se razviju visoki krvni tlak dok koristite sorafenib. Simptomi visokog krvnog tlaka su zamagljen vid, vrtoglavica, nervoza, glavobolja, lupanje u ušima, ili sporo ili brzo kucanje srca.

Ozbiljne kožne reakcije se mogu pojaviti s sorafenib. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate crvenilo, stvaranje mjehura, piling, ili opuštanja kože, crvene kožne lezije, crvenilo, bol, oticanje, ili plikove na dlanovima ili nogama, teške akne ili osip na koži , rane ili čireve na koži, ili vrućica ili zimica dok koristite sorafenib.

sorafenib može izazvati ozbiljne srčane probleme, uključujući i srčani udar. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove u prsima ili nelagoda, mučnina, bol ili nelagodu u rukama, čeljusti, leđima ili vratu, otežano disanje, znojenje, ili povraćanje.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate jake gori, grčevi ili bol u području želuca, krvavi ili crni, katranske stolice, problema s disanjem, žgaravica, probavne smetnje, mučnina, povraćanje ili materijala koji izgleda kao kave. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema crijeva.

sorafenib može povećati vaše šanse za krvarenje i uzrokovati kašnjenje u zacjeljivanju rana. Da bi se s ovim problemom, boravak daleko od grubih sportske ili druge situacije u kojima ste mogli biti modricama, rezati, ili ozlijeđenih. Četka i konac za zube nježno. Budite oprezni kada koristite oštre predmete, uključujući i britve i nokat škara.

sorafenib može uzrokovati promjene u srčanim ritmom, kao što je stanje koje se naziva QT produljenje. To se može promijeniti način na koji vaše srce kuca i izazvati nesvijest ili ozbiljne nuspojave kod nekih bolesnika. Obratite se svom liječniku odmah ako imate bilo kakve simptome ritma problemima srca, kao što su brzo, lupanje ili nepravilnog otkucaja srca.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove ili osjetljivost u gornjem trbuhu, blijede stolice, tamni urin, gubitak apetita, mučnina, povraćanje, ili žutim očima ili kožom. To mogu biti simptomi ozbiljnog stanja koje se naziva hepatitis.

Mjere opreza tijekom korištenja sorafenib

Uvjerite se svaki liječnik koji vas tretira zna da koristite sorafenib. Možda ćete morati prestati uzimati sorafenib nekoliko dana prije operacije.

Prije imate bilo kakve medicinske testove, recite liječniku zadužen da uzimate sorafenib. Rezultati nekih testova može utjecati sorafenib.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne (npr gospina trava) ili vitaminskih dodataka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

sorafenib nuspojave

sorafenib

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Hepatocelularnog karcinoma Nexavar

Jetrena tumora Nexavar

Bubrežni karcinom stanica Avastin, Depo-Provera, medroksiprogesteron, Provera, Opdivo, nivolumab

Rak štitnjače Oklop štitnjače, doksorubicin, adriamicin, Priroda-Throid, Nexavar, Thyrogen