SINEMET- 10-100

Koristi za SINEMET- 10-100

Terapijski Klasa: antiparkinson

Farmakološka Klasa: dekarboksilaze Inhibitor

Produljenim oslobađanjem karbidopa i levodopa (Rytary®) se također koristi za liječenje parkinsonizam uzrokovan encefalitis ili parkinsonizam uzrokovan ugljikovog monoksida ili mangana trovanja.

Dopamin je prirodni tvar u mozgu koja pomaže osigurati kontrolu kretanja i aktivnosti kao što su hodanje i druženje. Kod bolesnika s Parkinsonovom bolesti, nema dovoljno dopamina u nekim dijelovima mozga. Levodopa ulazi u mozak i pomaže zamijeniti nedostaje dopamina, koji omogućuje ljudima da funkcioniraju bolje. Povećanjem količine dopamina u mozgu, levodopa pomaže simptome kontrole i pomaže da obavljaju svakodnevne aktivnosti kao što su odijevanje, hodanje, i rukovanje priborom.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje SINEMET- 10-100

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke levodope i karbidope kombinacija u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Rytary® u starijih osoba.

Iako primjerene studije o odnosu života na učinke Lodosyn® nisu izvršene u starijih stanovnika, gerijatrijske specifični problemi se ne očekuje da se ograniči korisnost Lodosyn® u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bubrega, jetre, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju Lodosyn®.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke karbidopa i levodopa kombinaciji gerijatrijskih bolesnika.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže karbidope i levodope. To ne može biti specifična za SINEMET- 10-100. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama, i svaki put kada su trebali da ga uzme. Važno je da ne prestati uzimati lijek, osim ako odredio Vaš liječnik. Također je važno da se ne počnu uzimati druge lijekove za vaš Parkinsonove bolesti bez da prvo razgovara sa svojim liječnikom.

Vi svibanj iskustvo “nosi-off” učinak prema kraju intervala doziranja. Vi trebate reći svom liječniku ako imate problema s tim da utječu na vaš svakodnevni život. Vaš liječnik svibanj želite prilagoditi dozu.

Od proteina mogu ometati tijela kao odgovor na karbidopa i levodopa, visoko proteinska dijeta treba izbjegavati. Unos normalnim količinama proteina bi trebao biti raspoređeni ravnomjerno tijekom dana, ili uzeti kao režiji svog liječnika.

Ako uzimate multivitaminske tablete ili planiraju početi uzimati ih, o tome razgovarati najprije sa svojim liječnikom. Soli željeza (vitaminima) može zadržati ovaj lijek ispravan rad.

SINEMET®PLUS tableta ili Parcopa® razgradnju tableta počinje oslobađanje sastojci 30 minuta nakon što ste ga uzeti.

Pravilno korištenje karbidope i levodopa

Progutajte kapsulu s produljenim oslobađanjem ili tableta izdanje cjelinu kontinuirana. Ne lomite, prekinuti ili žvakati ga.

Ako imate problema s gutanjem kapsula s produljenim oslobađanjem: Kapsule se mogu otvoriti i sadržaj se može posipati na 1 do 2 žlice sok od jabuke. Ova mješavina se mora progutati odmah, bez žvakanja.

Ako koristite razgradnju tableta, provjerite je li vaše ruke su suha prije nego se nositi tabletu. Ne uklanjajte tabletu iz boce dok ne budete spremni da ga uzme. Stavite tabletu na vrhu jezika, gdje će se brzo otopiti.

Koristite samo brand ovog lijeka da je vaš liječnik propisao. Različite marke možda neće raditi na isti način.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Mjere opreza Dok putem SINEMET- 10-100

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi se omogućilo promjene u svom doze i provjerite za bilo neželjenih učinaka.

Nemojte uzimati ovaj lijek ako ste uzeli monoaminooksidaze (MAO) inhibitor (npr phenelzine, tranilcipromin, Nardil®, Parnate®) u zadnjih 2 tjedna.

Nemojte prestati uzimati ovaj lijek bez konzultacije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu uzimate prije zaustavljanja u potpunosti.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate konvulzije (napadaje), teškoće s disanjem, brzo kucanje srca, visoka temperatura, visok ili nizak krvni tlak, pojačano znojenje, gubitak kontrole mjehura, teške mišićne ukočenosti, neobično blijeda koža, ili umor. To mogu biti simptomi ozbiljnog stanja koje se naziva neuroleptički maligni sindrom (NMS).

SINEMET- 10-100 nuspojave

karbidopa / levodopa

Ovaj lijek može izazvati vrtoglavicu, pospano, problema u kontroli pokreta ili poteškoća s koncentracijom ili viđenje jasno. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve ili raditi druge poslove koje zahtijevaju da budu na oprezu, dobro koordinirana, ili u stanju misliti i vidjeti dobro.

Važno je da vaš liječnik provjeriti kožu redovito na znakove raka kože naziva melanom. Ako primijetite bilo kakve neobične crvene, smeđe ili crne mrlje na koži, obratite se svom liječniku odmah.

Ako razviti bilo kakve neobične, čudne misli i ponašanje, dok prima ovaj lijek, svakako o tome razgovarati sa svojim liječnikom. Ostale promjene mogu biti zbunjenost, pogoršanje depresije, vizualne halucinacije (vidi nešto što ne postoji), suicidalne misli i neobično uzbuđenje, nervoza, ili razdražljivost.

Moguće je da je tamne boje (crvena, smeđa ili crna) se može pojaviti u slini, mokraći ili znoju nakon uzimanja ovog lijeka. Boja može uzrokovati neke svoje haljine za doći do promjene boje. To je normalno i ništa brinuti.

Moguće je da budete gadan, pogotovo kada se prvi put počinje svoj lijek.

Neki ljudi koji su koristili ovaj lijek imao neobične promjene u njihovom ponašanju. Razgovarajte sa svojim liječnikom odmah ako budete imali problema s kockanjem ili povećanog interesa za seks dok koristite ovaj lijek.

Prije imate bilo kakve medicinske testove, recite liječniku zadužen da uzimate ovaj lijek. Rezultati nekih testova može utjecati na ovaj lijek.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Parkinsonova bolest Exelon, ropinirol benztropin, SINEMET® pramipeksola, karbidopa / levodopa, amantadin, Requip

Neuroleptički maligni sindrom SINEMET-, karbidopa / levodopa, SINEMET® CR, Lodosyn, Parcopa

GTP-CH nedostatak SINEMET-, karbidopa / levodopa, SINEMET- CR, Lodosyn, Parcopa