simvastatin i niacin (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Osim ovog lijeka, liječnik može promijeniti svoju prehranu na jedan koja je niska u masti, šećera i kolesterola. Pažljivo slijedite liječničke naloge o bilo kakvu posebnu prehranu.

Progutajte tabletu cijelu produljenim oslobađanjem. Ne razbiti, lomiti ili žvakati ga.

To je najbolje da se ovaj lijek na vrijeme za spavanje, s niskim udjelom masti obrok ili snack.

Nemojte mijenjati dozu bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Doza simvastatina od 80 mg može povećati rizik da imaju ozbiljne probleme u mišićima.

Ako uzimate amiodaron (Cordarone®), amlodipin (Norvasc) ili ranolazin (Ranexa®) zajedno s niacin / simvastatin, vaš doza niacina / simvastatin ne smije biti veća od 1000 mg / 20 mg na dan, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika , Kada se koriste zajedno, ovi lijekovi mogu povećati rizik od ozljeda mišića, što može dovesti do zatajenja bubrega, osobito u višim dozama simvastatina.

skladištenje

Ako ste i vi koristite kolestiramin (Questran®) ili kolestipol (Colestid®), uzmi ga barem 4 do 6 sati prije ili nakon što se ovaj lijek.

Obavijestite svog liječnika ako se redovito pije sok od grejpa. Pijenje velikih količina soka od grejpa (više od 1 litre svaki dan) tijekom uzimanja ovog lijeka može povećati količinu simvastatina u tijelu koji mogu povećati rizik od ozljede mišića i može dovesti do zatajenja bubrega.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.