silenor

Antidepresivi povećavaju rizik od suicidalnog razmišljanja i ponašanja u djece, adolescenata i mladih odraslih osoba u kratkoročne studije s velikim depresivnim poremećajem (MDD) i drugih psihijatrijskih poremećaja. Kratkoročni studije nisu pokazale povećanje rizika od suicidalnosti s antidepresivima u usporedbi s placebom u odraslih preko 24 godina, a došlo je do smanjenja rizika antidepresivima u usporedbi s placebom u odraslih osoba u dobi od 65 ili više godina. Ovaj rizik mora biti uravnotežena s kliničkim potrebama. Praćenje bolesnika usko za kliničku pogoršava, suicidalnost, ili neobične promjene u ponašanju. Obitelji i skrbnici trebaju biti obaviješteni o potrebi za bliskom promatranje i komunikacije s prescriber. Nije odobren za uporabu u pedijatrijskih bolesnika.

Koristi za Silenor

Terapijski Klasa: antidepresivni

Farmakološka Klasa: antidepresivni, triciklički

Doksepina je triciklički antidepresiv (TCA). On djeluje na središnji živčani sustav (CNS), kako bi se povećala razina nekih kemikalija u mozgu.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi do učinaka doksepin kapsule i rješenje za liječenje depresije i anksioznosti kod djece mlađe od 12 godina. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije Korištenje Silenor

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke doksepin tableta za liječenje nesanice u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost doksepina u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati neželjene učinke (npr zbunjenost ili neobična pospanost) ili dobne srca, jetre ili bubrega probleme koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju doksepina.

Studije u žena dojenja su pokazala štetne učinke za dojenčad. Alternativa ovim lijekovima treba propisati ili bi trebali prestati dojiti dok koristite ovaj lijek.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže doksepina. To ne može biti specifična za Silenor. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji svog liječnika da koristi svoje stanje koliko je god moguće. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Ovaj lijek dolazi s priručnik. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Ako koristite Sinequan® oralne tekućine ili kapsula jedanput na dan, možete ga uzeti prije spavanja.

Za korištenje Sinequan® oralni tekućina

Za korištenje tablet Silenor®

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Pravilna uporaba doksepina

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete na redovite posjete kako bi se omogućilo za promjene u dozi i provjerite za bilo neželjenih učinaka.

Za neke djece, tinejdžera i mladih odraslih osoba, ovaj lijek može povećati misli o samoubojstvu. Obavijestite svog liječnika ili vašeg djeteta liječniku odmah ako ste vi ili vaše dijete početi osjećati depresivno i imaju misli o ranjavanje sebe. Prijavi bilo kakve neobične misli ili ponašanja koje vi ili vaše dijete problema, posebno ako su novi ili se pogoršava brzo. Provjerite je li liječnik zna ako ste vi ili vaše dijete imate problema sa spavanjem, uzrujavati jednostavno, imaju veliki porast energije ili početi djelovati osvrće. Isto tako reći liječniku ako Vi ili Vaše dijete imate nagle ili snažne osjećaje, kao što je osjećaj nervozna, ljuta, nervozna, nasilni, ili uplašen. Neka liječnik zna ako ste vi ili netko u vašoj obitelji ima bipolarni poremećaj (manično-depresivna bolesti), ili je pokušao počiniti samoubojstvo.

Nemojte uzeti doksepina ako ste uzeli monoaminooksidaze (MAO) inhibitor (npr izokarboksazid [Marplan®], phenelzine [Nardil®], selegilin [Eldepryl®] ili tranilcipromin [Parnate®]) u zadnjih 2 tjedna. Ako to ne učinite, vi svibanj imati zbunjenost, uznemirenost, nemir, želuca ili crijeva simptome, iznenadna visoka tjelesna temperatura, izuzetno visok krvni tlak ili teških konvulzija.

Ako Vi ili Vaše dijete ne koristi taj lijek za depresiju ili anksioznost, ne prestati uzimati bez konzultacije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu koju koristite prije zaustavljanja u potpunosti. To može spriječiti mogući pogoršanje stanja i smanjiti mogućnost povlačenja simptoma, kao što su glavobolja, mučnina, ili opći osjećaj nelagode ili bolesti.

Mjere opreza tijekom korištenja Silenor

Silenor® tablete mogu izazvati ponašanja povezana sa spavanjem, poput vožnje automobila (spavanja u vožnji), hodanje (sleep-hodanje), seks, telefonske pozive, ili se pripremaju i jedu hranu dok spava ili nije potpuno budan. Ako bilo koji od ovih reakcija dogodi, obavijestite svog liječnika odmah.

Ako mislite da vam je potrebno da se Silenor® tablete za više od 10 dana, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu pospano. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije početka vožnje, koristite lijekove, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste pospani ili ne uzbuna.

Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih depresiju SŽS (lijekovi koji usporavaju živčani sustav te može uzrokovati pospanost). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijekove za peludna groznica, alergije ili prehlade, sedativi, sredstva za smirenje ili spavanje medicine, recept boli medicine ili opojnih droga, lijekova za napadaja ili barbiturati, za opuštanje mišića, ili anestetika, uključujući i neke stomatološke anestetika. Ovaj učinak može trajati nekoliko dana nakon što prestanete uzimati ovaj lijek. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od gore navedenih, a vi ili vaše dijete koristite ovaj lijek.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove) i biljnih ili vitaminskih dodataka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Silenor nuspojave

Silenor (doksepin)

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija N Nije klasificirano

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Nesanica melatonina, lorazepama, amitriptilin, Ambien, Ativan, zolpidem, difenhidramin, temazepam, doksepin, Elavil, Lunesta, Restoril, eszopiclone, Belsomra, Sonata, Rozerem, triazolam, zaleplon Halcion doksilamin, Dalmane, ramelteon, 5-HTP, Tylenol PM, estazolam