silapap

Koristi za Silapap

Terapijski Klasa: analgetika

Ovaj lijek je dostupan bez recepta.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost acetaminofen u djece. Međutim, ne daju over-the-counter proizvodima za djecu do 2 godine starosti, osim ako se to od svog liječnika upućen.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost acetaminofen u starijih osoba.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Prije Korištenje Silapap

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih obično se ne preporuča, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže acetaminofen. To ne može biti specifična za Silapap. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. oštećenja jetre se može dogoditi ako se uzimaju velike količine acetaminofena dugo.

Ako uzimate ovaj lijek bez savjeta svog liječnika, pažljivo pročitajte naljepnicu na pakiranju i slijedite upute za doziranje. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvih pitanja.

Pažljivo provjerite oznake svih ostalih lijekova koje koristite, jer oni mogu sadržavati i acetaminofen. To nije sigurno koristiti više od 4 grama (4.000 miligrama) acetaminofen u jednom danu (24 sata), jer to može povećati rizik za ozbiljne probleme s jetrom. Za Tylenol® dodatnu snagu, maksimalna doza je 3.000 miligrama po 24 sata.

Vi svibanj uzeti ovaj lijek sa ili bez hrane.

Za pacijente koji koriste oralne tekućine sa štrcaljkom (npr Little Fevers®)

Za pacijente koji koriste oralne tekućine s kapaljkom

Za pacijente koji koriste acetaminofen oralne granule (npr Snaplets-pet)

Za pacijente koji koriste acetaminofen oralne praške (npr Feverall® Pospite Caps [dječjih ni Junior snaga])

Za pacijente koji koriste acetaminofen čepiće

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Pravilno korištenje acetaminofen

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Držite bocu zatvoren kada ga ne koristite. Čuvati na sobnoj temperaturi, daleko od svjetla i topline. Ne zamrzavati.

Možda pohraniti čepiće u hladnjaku, ali ih ne zamrzne.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Mjere opreza tijekom korištenja Silapap

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete dok koristite ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga uzme.

Ako su vaši simptomi ili groznica ne poboljšaju u roku od nekoliko dana ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Mnogo kombinacija lijekovi sadrže acetaminofen, uključujući proizvode sa zaštićenim imenima kao što su Alka-Seltzer Plus ®, Comtrex®, Drixoral®, Excedrin Migraine®, Midol®, Sinutab®, Sudafed®, Theraflu® i Vanquish®. Dodavanje ovih lijekova u medicini već uzeti može uzrokovati da bi dobili više nego siguran iznos od acetaminofen. Razgovarajte sa svojim liječnikom prije uzimanja više lijekova koji sadrže acetaminofen.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate bolove ili osjetljivost u gornjem dijelu trbuha, blijede stolice, tamni urin, gubitak apetita, mučnina, neuobičajeni umor ili slabost ili žute oči ili kožu. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema jetre.

Ako će se uzimati više od povremenog 1 ili 2 doze acetaminofen, ne piti alkoholna pića. To bi moglo povećati šanse za oštećenja jetre, pogotovo ako se pije velike količine alkohola na redovnoj osnovi, ako se uzme više acetaminofen nego što je preporučeno na naljepnici, ili ako ga se redovito za dugo vremena.

Acetaminofen mogu ometati rezultatima nekih medicinskih testova. Prije imate bilo kakve medicinske testove, recite osoba zadužena ako ste uzeli acetaminofen u proteklih 3 ili 4 dana. Vi svibanj također nazvati laboratorij ispred vremena kako bi saznali da li acetaminofen će uzrokovati problem.

Acetaminofen može uzrokovati lažne rezultate s nekim testovima glukoze u krvi. Ako ste dijabetičar i primijetiti promjenu u vašim rezultatima ispitivanja, ili ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se svom liječniku.

Silapap nuspojave

acetaminofen

Ako mislite da ste uzeli previše acetaminofen, dobiti hitnu pomoć odmah, čak i ako nema znakova trovanja. Liječenje bi se spriječilo oštećenje jetre mora započeti što je prije moguće.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Bol tramadol, oksikodon, acetaminofen, Tylenol, naproksen, aspirin

Bol u mišićima acetaminofen, Tylenol, naproksen, ibuprofen, diklofenak, Voltaren®

Išijas acetaminofen, Tylenol, cyclobenzaprine, naproksen, aspirin, ibuprofen

Groznica acetaminofen, Tylenol, naproksen, aspirin, ibuprofen, paracetamol