sekvencijalni imunizacija VSV-based lassa i Ebola cjepiva ne umanjuje zaštitu u majmuna, theernment studija otkriva

pozadina

Istraživanje Advance

theernment znanstvenici proučavaju vezikularne stomatitis virus (VSV) kao sustav za isporuku, odnosno vektor, za cjepiva kandidata protiv hemoragijska groznica virusa ebole, Marburg i Lassa izvješće punu zaštitu u studijskim životinja kada se koristi Lassa i ebole cjepiva u nizu. Koristeći istu virusni vektor protiv više patogena može imati ograničenja, jer je imunološki sustav može razviti zaštitu od vektora, eventualno slabljenje ili sprječavanja zaštitu. Studija je objavljena u online izdanju Emerging Infectious Diseases studenog 2014.

Nema licencirani cjepivo protiv ebole, Marburg, ili Lassa groznica virusa. Ipak, znanstvenici su theernment zaštićeni ispitivanih životinja protiv sva tri virusa koriste vsv cjepiva koje nose virus komponente generirati imuni odgovor. Lassa, otkriven 1969. godine, je svojstvena zapadnoj Africi-postoje deseci tisuća prijavljenih slučajeva svake godine, a oko 5.000 smrtnih slučajeva. Ebola, otkrivena je 1976. godine, je novi u regiji i danas se širi preko Gvineje i susjednim zemljama. Marburg, najprije identificiran u 1967, je endem središnjoj Africi.

Značaj

U tijeku ebole izbila u zapadnoj Africi potaknula je pitanja o tome da li bi Lassa i Ebola cjepiva VSV-based pružaju zaštitu ako se primi u nizu. theernment znanstvenici obratili na to pitanje daje jednu dozu VSV-Lassa cjepiva tri cynomolgus majmuna, a potom ih izlažu letalne doze Lassa virus 28 dana kasnije. Životinje svi preživjeli bez ikakvih naznaka da je zaražena.

upućivanje

Oko 90 dana kasnije, znanstvenici dala jednu dozu VSV-ebole cjepivo za ista tri macaque, pričeka 28 dana, te ih izloženi letalnoj dozi od ebola virusa. Opet, sve tri su životinje preživjele, bez ikakvih naznaka da je zaražena.

Zbog udaljenim lokacijama gdje Ebola, Lassa i Marburg se nalaze, znanstvenici vjeruju da cijepljenje s jednom dozom, kao što je VSV sustav pruža, je najbolji pristup za zaštitu raširena, mobilnih populacije. Znanstvenici su proučavanjem nekoliko vrsta VSV-Ebola cjepiva, od kojih je jedan započeo ljudskih suđenja u listopadu.

Marži et al. Sekvencijalni imunizacija s cjepivima na osnovi vezikularnog stomatitisa virusa protiv lassa i Ebola virusa ne utječe na zaštitnu učinkovitost u nehumanih primata. Emerging Infectious Diseases DOI: 10,3201 / eid2102.141649 (2014).