SE-Donna Pb hyos

Terapijski Klasa: antimuskarinskih Kombinacija

Koristi za SE-Donna PB Hyos

Farmakološka Klasa: Atropin

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Teške nuspojave mogu biti više vjerojatno da će se pojaviti u dojenčadi i djece, osobito one s spastična paraliza ili oštećenja mozga. Neobično uzbuđenje, nervoza, nemir, ili razdražljivost i neobična toplina, suhoća i ispiranje kože češće se javljaju u djece, koji su obično osjetljiviji na učinke Belladonna alkaloida. Isto tako, kada se Belladonna alkaloidi davati djeci tijekom vrućeg vremena, može doći do brzog porasta tjelesne temperature. Osim toga, barbiturat u ovom medicine može uzrokovati neka djeca postati hiperaktivna.

Zbunjenost ili gubitak pamćenja, zatvor, teško mokrenje, pospanost, suhoća usta, nos, grlo, ili kože, a neobično uzbuđenje, nervoza, nemir, ili razdražljivost mogu biti više vjerojatno da će se pojaviti u starijih osoba, koji su obično osjetljiviji od mlađih odrasli na učinke Belladonna alkaloida i barbiturata. Isto tako, bol u oku može doći, što može biti znak glaukoma.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije uporabe SE-Donna PB Hyos

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže Belladonna alkaloide i fenobarbital. To ne može biti specifičan za Se-Donna PB Hyos. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzimati ovaj lijek oko 30 minuta do 1 sat prije jela, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih depresiju SŽS (lijekovi koji usporavaju živčani sustav te može uzrokovati pospanost). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za peludnu groznicu, drugih alergija ili prehlada, sedativi za smirenje, ili spava medicina, recept bol lijek ili droga; barbiturati, lijek za napadaje, relaksaciju mišića ili anestetici, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok uzimate ovaj lijek.

Nemojte uzimati ovaj lijek u roku od 1 sata od uzimanja antacida ili lijek za proljev. Uzimajući ih preblizu učinit će Belladonna alkaloidi manje učinkovita.

Belladonna alkaloidi često će vas znoj manje, što uzrokuje tjelesna temperatura se povećava. Koristite dodatnu brigu da ne pregrije tijekom vježbe ili vrućina dok uzimate ovaj lijek, kao pregrijavanje mogla dovesti do toplinskog udara. To je osobito važno kod djece uzimaju Belladonna alkaloida.

Pravilna uporaba Belladonna alkaloida i fenobarbitala

Ovaj lijek može uzrokovati vaše oči kako bi postali osjetljiviji na svjetlost nego što su inače. Nošenje sunčanih naočala i izbjegavanje previše izlaganja jakom svjetlu može pomoći smanjiti nelagodu.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da imaju zamagljen vid ili da postane pospano, vrtoglavicu, ili manje oprezan nego što su inače. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste na oprezu ili u stanju vidjeti dobro.

Ovaj lijek može uzrokovati suha usta, nos ili grlo. Za privremeno olakšanje od usta suha, koristite bez šećera bombona ili guma, rastopiti komadići leda u ustima, ili koristite zamjenu sline. Međutim, ako je vaša usta i dalje osjećaju suho za više od 2 tjedna, provjerite sa svojim stomatologom. Nastavljajući suhoća usta može povećati šanse za bolesti zuba, uključujući i karijesa, bolesti desni i gljivičnih infekcija.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza Dok putem SE-Donna PB Hyos

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Upalna bolest crijeva diciklomin, Bentyl, Amitiza, hiosciamin, metamucil, Levsin, Librax, psyllium, Donnatal, lubiprostone, alosteron, klordiazepoksid / clidinium, Lotronex, Anaspaz, Levsin SL, Levbid, grčeva, Hyosyne, Konsyl, Symax Duotab, Levsinex, Reguloid , HyoMax, Cystospaz

SE-Donna PB Hyos nuspojave

Se-Donna PB HYOS (atropin / hiosciamin / fenobarbital / skopolamin)