Sculptra (ubrizgavaju) koristi & nuspojave vodič

Što je Sculptra?

Generičko ime: Injektabilna poli-L-mliječne kiseline (PLLA); Datum odobrenja: 3. kolovoz 2004; Društvo: Sanofi-Aventis; Liječenje: lica lipoatrofija (troši) u HIV-om

Sculptra je sintetički i biokompatibilni materijal koji se ubrizgava ispod površine kože u području gubitak masnoće. Sculptra sadrži mikročestica kuglice poli-L-mliječne kiseline, biokompatibilnom, biorazgradivom, sintetički polimer iz alfa-hidroksi-kiseline obitelji. Sculptra osigurava postupno i značajan porast debljine kože, poboljšanje izgleda nabora i potopljenim područjima.

Vidljivi rezultati pojavljuju u prvih nekoliko sesija tretmana. Tipično, 3 do 6 sjednice su provedena i može biti potrebna dodatna touch-up tretman. Tijekom vremena, kuglice razbiti i može se zamijeniti s prirodnim kolagen. Za većinu ljudi koji su sudjelovali u kliničkom ispitivanju, rezultati liječenja je trajao do dvije godine nakon prvog tretmana sjednice. Procjene će se 2 tjedna ili dulje nakon tretmana kako bi se utvrdilo da li su potrebne dodatne injekcije.

Sculptra Clinical Trials

Sculptra ne bi trebao biti korišten od strane onih koji su alergični na bilo koji sastojak Sculptra. Sculptra ne treba ubrizgati dok je infekcija ili upala u području liječenja.

Četiri studije ocjenjuje Sculptra u 278 bolesnika s HIV-om povezana teškim lipoatrofija lica. Povećanje debljine kože od početne vrijednosti zabilježen počevši od tjedan dana od 8 do 12, po prosječnoj rasponu od 3,9 do 5,3 mm u obraz i nasolabial područja.

Sculptra ne bi trebao biti korišten od strane onih koji su alergični na bilo koji sastojak Sculptra, uključujući i poli-L-mliječna kiselina, karboksimetilceluloza, i nepirogena manitola.

Sculptra ne treba ubrizgati dok je infekcija ili upala u području liječenja. Sculptra ne treba koristiti ako pacijent ima ili ima rizik za hipertrofične ožiljke ili keloida. Obavijestite svog davatelja usluga, ako imate aktivnu infekciju kože ili upale (tj ciste, prištiće, osip ili osip), ili probleme sa sluhom nalazi u neposrednoj blizini mjesta obrade.

Važne informacije o sigurnosti

Pacijenti koji imaju nedostatke koagulacije ili koriste zgrušavanja krvi ili antikoagulanse, kao što su aspirin, varfarina ili Plavix može biti na većem riziku od nastajanja hematoma, krvarenja ili modrice na mjestu uboda. NSAR također može povećati rizik za krvarenje / modrice.

testiranje kože nije potrebno prije korištenja Sculptra.

Studije Sculptra za više od 2 godine nije učinjeno. Također, sigurnost i učinkovitost u trudnoći ili dojenju nije učinjeno. Korištenje Sculptra u bolesnika mlađih od 18 godina se ne preporučuje.

Studije o korištenju Sculptra s lidokaina za lokalnu anesteziju, ili s drugim lijekovima ili implantata nije dovršen. Međutim, vaš healthcare provider može preporučiti korištenje lidokaina za anesteziju.

Bilo je izvješća o povećanom riziku od papula i nodula nakon ubrizgavanja Sculptra oko očiju (periorbitalno) području.

Nakon Sculptra liječenja, izbjegavajte sunce i UV lampa ekspoziciju dok početno crvenilo i oteklina je oslabio.

Kemijskih pilinga, laserski tretman, ili bilo koji drugi aktivni tretman dermalno dali prije ili nakon Sculptra liječenja može dovesti do povećanog upalni odgovor na implantata stranice Sculptra, pogotovo ako je područje aktivnog liječenja dermalne ne zacijeli.

Sculptra ne treba ubrizgati u crvenom području očiju i usana.

Ako lica radiološka snimanja, kao što su kompjutorizirana tomografija (CT) ili magnetska rezonancija (MRI), će se odvijati, obavijestite svog liječnika unaprijed da ste imali Sculptra tretmane.

Najčešće nuspojave s Sculptra su reakcije na mjestu ubrizgavanja, kao što su modrice (21%), bol (13%), oteklina (10%), i crvenilo (2%). Svrbež i toplinu senzacija također su izvijestili. Reakcije na mjestu injiciranja obično traje 3 do 17 dana, u prosjeku. Liječenje, ukoliko je potrebno za reakcije injekcijskih mogu uključivati ​​antihistaminike ili protuupalnim sredstvima.

Male kvržice (granuloma) ispod kože, koja može i ne mora biti vidljiva, može se pojaviti unutar prvih 6 do 12 mjeseci nakon tretmana. Bumps mogu ili ne moraju biti trajna. Vidljivi kvržice mogu biti crvene u tretiranom području. Neki kvržice morao biti tretirani s kortikosteroidom injekcije ili operacije. Rizik od infekcije i ozbiljne oteklina je mogućnost, kao dobro.

Drugi post-marketinških nuspojave spontano prijavljene nakon Sculptra korištenja. Ako ste zabrinuti, pitajte svog healthcare provider za više informacija o post-marketinških nuspojava.

Vi i vaš liječnik će utvrditi je li lokalna anestezija je potrebno prije injekcije. Recite svom liječniku o svim lijekovima koje uzimate, uključujući i recept, over-the-counter, biljni i dodatke prehrani.

Ukloni sve šminku prije injekcije. Prostor koji se ubrizgava će se očistiti antiseptik. Višestruke injekcije pomoću fine igle će biti potrebna. Nakon ubrizgavanja područje će se masira ravnomjerno distribuirati proizvod. Nanesite led kako bi se smanjila oteklina, osim ako nije drugačije propisano.

Neki crvenilo i oteklina nakon injekcije treba očekivati. Svojim liječnikom će vam dati točne upute o tome kako bi se smanjili taj učinak. Prijavi neobične znakove ili simptome sa svojim liječnikom.

Većina pacijenata su u mogućnosti da biste dobili natrag u svoje normalne dnevne aktivnosti odmah nakon tretmana. Make-up može se primijeniti u roku od nekoliko sati nakon tretmana, ako su prisutni bez krvarenja ili otvorene rane.

Za više informacija, molimo posjetite www.sculptra.us

Trudnoća Kategorija N Nije klasificirano

Sculptra nuspojave

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Lica lipoatrofija radiesse, poli-L-mliječne kiseline

Što očekivati ​​tijekom i nakon tretmana posjetu?

Sculptra (poli-l-mliječna kiselina)