samoupravljanje – varičela

Lifestyle i home lijekova

prevencija

Kako bi pomogli olakšati simptome na jednostavan slučaju vodenih kozica, slijedite ove mjere self-care.

Češanje može uzrokovati ožiljke, usporiti ozdravljenje i povećati rizik da će čireve zaraziti. Ako vaše dijete ne može zaustaviti grebanje

Osip malih boginja može svrbiti, i slomljena vezikule ponekad ubosti. Ove tegobe, uz groznica, glavobolja i umor, može napraviti bilo tko jadno. Za olakšanje, pokušajte

Nemojte davati aspirin nikome s vodene kozice, jer to može dovesti do ozbiljnog stanja koje se naziva Reyevog sindroma. I ne postupa visoku temperaturu bez konzultacije s liječnikom.

Malih boginja (varičela) Cjepivo je najbolji način da se spriječi boginje. Stručnjaci iz Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) procjenjuje da cjepivo pruža potpunu zaštitu od virusa za gotovo 98 posto ljudi koji primaju oba preporučenim dozama. Kada se cjepivo ne pruža potpunu zaštitu, što značajno smanjuje težinu bolesti.

Malih boginja cjepivo (Varivax) preporučuje se za

Ako ste imali vodene kozice, ne treba malih boginja. Slučaj o kozice obično čini osobu imun na virus za život. To je moguće dobiti varičela više od jednom, ali to nije uobičajeno. Međutim, ako ste stariji od 60 godina, razgovarajte sa svojim liječnikom o cjepivu crvenilo.

Malih boginja cjepivo nije odobren za

Razgovarajte sa svojim liječnikom ako niste sigurni o svom potrebi za cjepivom. Ako planirate na trudnoću, posavjetujte se sa svojim liječnikom kako bi bili sigurni da ste do datuma na svoje cijepljenja prije začeća djeteta.

Roditelji obično pitaju da li su cjepiva sigurna. Budući da je boginja cjepivo, istraživanja su otkrili da je sigurna i učinkovita. Nuspojave su obično blage i uključuju crvenilo, bol, oticanje i, rjeđe, male neravnine na mjestu metak.