samoupravljanje – neuroblastoma

Kada je vaše dijete s dijagnozom raka, to je uobičajeno da se osjećaju raspon emocija – od šoka i nevjerice da se krivnje i ljutnje. Usred tog emocionalnog roller coaster, koju bi trebala donijeti odluke o liječenju svog djeteta. To može biti porazan.

Suočavanje i podrška

Ako ste osjećaj izgubljenu, možda ćete pokušati

Održavati normalnost što je više moguće. Mala djeca ne mogu shvatiti što se događa s njima kao i oni prolaze kroz liječenje raka. Kako pomoći djetetu da se nosi, pokušajte održavati normalnu rutinu što je više moguće.

Pokušajte dogovoriti termine, tako da vaše dijete može imati postavljen nap vrijeme svaki dan. Jeste rutinske mealtimes. Dopustite vrijeme za igru, kada se vaše dijete osjeća prema njemu. Ako vaše dijete mora provesti vrijeme u bolnici, donijeti predmete iz kuće da mu pomogne ili da se osjeća ugodnije.

Pitajte svog liječnika tim s druge načine utješiti svoje dijete kroz njegovo ili njezino liječenje. Neke bolnice imaju rekreacija terapeuta ili dijete životne radnike koji vam mogu dati više specifične načine kako pomoći vašem djetetu nositi.