samoupravljanje – deficit pažnje / hiperaktivni poremećaj (ADHD) u djece

Lifestyle i home lijekova

Suočavanje i podrška

prevencija

Zbog pomanjkanja pažnje / hiperaktivni poremećaj je složena i svaka osoba s ADHD-om je jedinstvena, teško je dati preporuke koje rade za svako dijete. No, neki od sljedećih prijedloga može pomoći stvoriti okruženje u kojem dijete može uspjeti.

Briga za dijete s deficit pažnje / hiperaktivni poremećaj može biti izazov za cijelu obitelj. Roditelji mogu biti povrijeđena ponašanjem svog djeteta, kao i načinom na koji drugi ljudi reagiraju na njega. Stres se bave ADHD može dovesti do bračnog sukoba. Ti problemi mogu biti složen po financijski teret da ADHD možete staviti na obitelji.

Braća i sestre djeteta s ADHD-om također mogu imati posebne poteškoće. Oni mogu biti pogođeni brat ili sestra koja je zahtjevna i agresivna, a oni mogu primati manje pažnje, jer je dijete s ADHD-om zahtijeva toliko vremena roditelja.

Mnogi su resursi na raspolaganju, kao što su socijalne usluge ili grupe za potporu. Podrška skupine često može pružiti korisne informacije o suočavanju s ADHD-om. Pitajte vašeg djeteta liječniku ako on ili ona zna o svim grupama podrške u vašem području.

Tu su također odlične knjige i vodiče za oba roditelja i nastavnika, kao i internetske stranice koje se bave isključivo s ADHD-om. Ali budite oprezni web stranice ili drugih izvora koji su usmjereni na rizične ili nedokazane lijekova ili onih koje su u sukobu sa svojim zdravstvenog tima preporuke.

Mnogi roditelji primijetiti obrasce u ponašanju svog djeteta, kao u svojim odgovorima na to ponašanje. I vi i vaše dijete morati promijeniti ponašanje. Ali zamjenom novih navika za stare potrebno puno teškog rada. Važno je imati realna očekivanja. Postavite male ciljeve za sebe i svoje dijete i ne pokušati napraviti puno promjena odjednom.

Za pomoć pri upravljanju ADHD

Kako bi se smanjio rizik od vašeg djeteta u deficit pažnje / hiperaktivni poremećaj

Ako vaše dijete ima ADHD, kako bi se smanjili problemi ili komplikacije