samoupravljanje – bolest perifernih arterija (PAD)

Mnogi ljudi mogu upravljati simptoma bolesti perifernih arterija i zaustaviti napredovanje bolesti kroz promjene načina života, posebno odvikavanje od pušenja. Za stabilizaciju ili poboljšanje PAD

Lifestyle i home lijekova

Suočavanje i podrška

Prestanite pušiti. Pušenje doprinosi suženja i oštećenja arterija, te je značajan faktor rizika za razvoj i pogoršanje PAD. Ako pušite, odvikavanje je najvažnija stvar koju možete učiniti kako bi smanjili rizik od komplikacija.

Ako imate problema odvikavanje na svoju ruku, pitajte svog liječnika o pušenju opcije prestanak, uključujući i lijekove koji će vam pomoći prestati.

prevencija

Vježba. To je ključna komponenta. Uspjeh u liječenju PAD često se mjeri po tome koliko daleko možete hodati bez bolova. Pravilno vježbanje pomaže stanje svoje mišiće koristiti kisik učinkovitije.

Vaš liječnik može vam pomoći razviti odgovarajući plan vježbanja. On ili ona vas može uputiti na programu šepavost vježbe rehabilitacije.

Osim navedenih prijedloga, uzeti dobru brigu o svojim stopalima. Osobe s bolešću perifernih arterija, a posebno onima koji imaju dijabetes, su u opasnosti od lošeg cijeljenja rana na potkoljenicama i stopalima.

Loša cirkulacija može odgoditi ili spriječiti pravilno liječenje i povećava rizik od infekcije. Slijedite ove savjete da se brine za svoje noge

Periferna arterijska bolest može biti frustrirajuće, posebno kada je vježba koja će vam pomoći da dobijete bolje uzrokuje bol. Nemojte se obeshrabriti, no. Kao što ste i dalje ostvaruju, vi ćete povećati udaljenost možete hodati bez bolova.

Možda će vam biti od pomoći podići glavu svog kreveta za 4 do 6 inča (10 do 15 cm), jer je očuvanje svoje noge ispod razine srca obično smanjuje bol.

Još jedan savjet za smanjenje simptoma je izbjeći niske temperature što je više moguće. Ako ne možete izbjeći hladno, biti sigurni da haljina u toplim slojeva.

Najbolji način da se spriječi oboljenje je za održavanje zdravog načina života. To znaci