salicilna kiselina i sumpor aktualna

Koristi za salicilne kiseline i sumpora

Terapijski Klasa: protiv akni keratolitički

Farmakološka Klasa: NSAID

Kemijski Klasa: salicilata, Non-Aspirin

salicilna kiselina i sumpor je dostupan bez recepta.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za salicilna kiselina i sumpor, u nastavku treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na salicilnu kiselinu i sumpor ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Mala djeca mogu biti pod povećanim rizikom od neželjenih učinaka zbog povećane apsorpcije salicilne kiseline kroz kožu. Proizvodi koji sadrže salicilnu kiselinu ne treba primjenjivati ​​na velikim područjima tijela ili se koristi za dugo vrijeme u dojenčadi i djece.

Prije uporabe salicilnu kiselinu i sumpor

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje salicilne kiseline i kombinacije sumpora u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate salicilnu kiselinu i sumpor, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje salicilnu kiselinu i sumpor s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Korištenje salicilnu kiselinu i sumpor s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje salicilnu kiselinu i sumpor s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Koristite salicilnu kiselinu i sumpor samo kao redatelja. Nemojte koristiti više od toga i ne koriste češće nego što je preporučeno na naljepnici, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika.

Odmah nakon korištenja salicilnu kiselinu i sumpor, operite ruke kako biste uklonili bilo koji lijek koji bi mogao biti na njima.

Imajte salicilnu kiselinu i sumpor daleko od očiju. Ako ste slučajno trebali dobiti neki u oči, isperite ih pod mlazom vode.

Za korištenje kože losion za čišćenje

Za korištenje šampon ili bar kao šampon

Za korištenje bar kao sapun

Doza salicilne kiseline i sumpora će biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze salicilne kiseline i sumpora. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu salicilna kiselina i sumpor, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Pravilna uporaba salicilne kiseline i sumpora

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Kada koristite salicilnu kiselinu i kombinacija sumpor lijek, nemojte koristiti bilo koji od sljedećih pripravaka na istoj zahvaćena područja kao salicilna kiselina i sumpor, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika

Za korištenje bilo koje od gore navedenih pripravaka na istoj zahvaćena područja kao i salicilne kiseline i sumpornog kombiniranog lijeka može uzrokovati ozbiljne iritacije kože.

Nemojte koristiti bilo koji pripravak za lokalnu primjenu koji sadržavaju živu, kao što amonizirani živa mast, na istom zahvaćena područja kao i salicilne kiseline i sumpora. To bi moglo izazvati smrdljiv miris, može biti iritantan za kožu, a može uprljati crne kože. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Uzimanje velikih doza aspirina ili drugih salicilate (uključujući diflunizala) dok koristite tematska salicilnu kiselinu (koja se nalazi u salicilnu kiselinu i sumpor) može dovesti do predoziranja. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Mjere opreza dok koristite salicilnu kiselinu i sumpor

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost OTC Over the counter

Trudnoća Kategorija N Nije klasificirano

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Perut ketokonazol aktualna, Nizoral šampon, Nizoral Aktuelno, Ketodan, Xolegel, Extina, Capitrol, Dermazinc, Sebulex, pyrithione cink tematska

salicilna kiselina i sumpora nuspojave

salicilna kiselina / tematska sumpora

Akne doksiciklin, klindamicin aktualna, eritromicin aktualna, tetraciklin aktualna, minociklin, Accutane, tretinoin tematska, izotretinoin, Yaz, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen