safyral

Pušenje povećava rizik od ozbiljnih kardiovaskularnih događaja od kombiniranih oralnih kontraceptiva (COC) uporabu. Ovaj rizik se povećava s dobi, osobito u žena starijih od 35 godina, a s brojem popušenih cigareta. Iz tog razloga, Cocs ne bi trebao biti korišten od strane žena koje su više od 35 godina i dima.

Koristi za Safyral

Ovaj lijek se koristi za liječenje predmenstrualni dysphoric poremećaj (PMDD) i akni kod žena najmanje 14 godina starosti. PMDD je teški oblik predmenstrualnog sindroma (PMS). Pacijenti s PMDD može imati ozbiljne emocionalne i fizičke simptome nekoliko dana prije nego što počne njihova menstrualnog toka.

Ovaj lijek sadrži levomefolate, što je oblik folne kiseline. Folna kiselina je jedan od vitamina B da trudnice trebaju kako bi se spriječilo oštećenje neuralne cijevi u bebe.

Ne kontracepcijske metode je 100 posto učinkovita. metode kontrole rađanja, kao što su vlasništvo kirurgija postati sterilna ili ne seksa su učinkovitiji od kontracepcijskih pilula. Razgovarati o mogućnostima za kontrolu rađanja sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek ne sprječava AIDS-a ili drugih spolno prenosivih bolesti. To neće pomoći kao hitne kontracepcije, kao što je nakon nezaštićenog spolnog kontakta.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje Safyral

Odgovarajuće studije o povezanosti dobi na učinke drospirenon, etinilestradiol i levomefolate kombinaciji nisu izvršene u pedijatrijskoj populaciji. Međutim, pedijatrijski specifični problemi koji bi ograničila korisnost ovog lijeka kod tinejdžera ne očekuju. Ovaj lijek može se koristiti za kontrolu rađanja u tinejdžerskim žena, ali ne treba koristiti prije početka menstruacije.

Odgovarajuće studije o povezanosti dobi na učinke drospirenon, etinilestradiol i levomefolate kombinaciji nisu izvršene u gerijatrijske populacije. Ovaj lijek se ne smije koristiti kod starijih žena.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže drospirenon, etinilestradiol i levomefolate. To ne može biti specifična za Safyral. Molimo pročitajte pažljivo.

Da bi korištenje hormonske kontraceptive kao siguran i pouzdan što je više moguće, trebali biste shvatiti kako i kada ih koristiti i efekte koji se mogu očekivati.

Ovaj lijek dolazi s uputama bolesnika. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ili ljekarnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Ovaj lijek je dostupan u blister. Svaki blister pakiranje sadrži 28 tableta s različitim bojama koje treba uzeti u istim redoslijedom prema uputama na blister pakiranju.

Kad počnete uzimati ovaj lijek, tijelo će zahtijevati najmanje 7 dana da se prilagodi prije trudnoće će se spriječiti. Koristite drugi oblik kontracepcije, kao što je kondom, spermicide ili dijafragme, za prvih 7 dana od datuma prvog ciklusa pilule.

Uzmi ovaj lijek u isto vrijeme svaki dan, nakon večere ili prije spavanja. Vi svibanj uzeti ovaj lijek sa ili bez hrane.

Nemojte preskočiti ili kašnjenje uzimati pilulu za više od 24 sata. Ako propustite dozu, možete zatrudnjeti. Pitajte svog liječnika za načine kako pomoći da zapamtite da se vaše tablete ili oko neke druge metode kontracepcije.

Vi svibanj imati svjetlo krvarenje ili oskudno krvarenje kada ste prvi put uzeti tabletu.

Pravilna uporaba drospirenon, etinilestradiol i levomefolate

Vi svibanj osjećati bolesno ili gadan, pogotovo tijekom prvih nekoliko mjeseci da uzimaju ovaj lijek. Ako vaš mučnina je kontinuirana i ne ode, nazovite svog liječnika.

Ako povraćate ili imate proljev u roku od 3 do 4 sata nakon uzimanja ovog lijeka, slijedite upute u letku pacijenta ili nazovite svog liječnika.

Ako se prebacujete s hormonalnim postupka kombiniranja (npr još jednu tabletu, patch, vaginalni prsten) na korištenje Beyaz ™ ili Safyral®, uzimati ovaj lijek na prvi dan menstruacije. Ako ne počnu menstruaciju, posjetite liječnika za test trudnoće. Ako ste koristili vaginalni prsten ili patch, uzeti tabletu na dan prsten ili flaster se ukloni. Također morate koristiti drugu metodu kontracepcije (npr kondom, dijafragma, spermicida) za prvih 7 dana uzimati ovaj lijek.

Ako se prebacujete s progestinom samo metodom (npr samo progestin pilule, implantata, injekcija, intrauterini sustav) na korištenje Beyaz ™ ili Safyral®, uzeti lijek na dan kada bi uzeli svoj sljedeći samo progestin pilulu, ili na dan svoga implantat ili IUD ukloni, ili na dan te će imati svoj sljedeći injekciju. Također morate koristiti drugu metodu kontracepcije (npr kondom, dijafragma, spermicida) za prvih 7 dana uzimati ovaj lijek.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Vaš liječnik može zatražiti da se početi dozu na prvi dan menstruacije (koja se naziva Dan 1 Start) ili na prvu nedjelju nakon menstruacije start (zvanih nedjeljni start). Kada početi na određeni dan, važno je da slijedite taj raspored, čak i ako ste propustili dozu. Nemojte mijenjati svoj raspored na svoju vlastitu. Ako je raspored koji koristite ne odgovara, provjerite sa svojim liječnikom o tome mijenja. Za nedjelju početak, morate koristiti neki drugi oblik kontracepcije (npr kondom, dijafragma, spermicida) za prvih 7 dana.

Nazovite svog liječnika ili ljekarnika za upute.

Mjere opreza tijekom korištenja Safyral

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima kako bi bili sigurni ovaj lijek radi ispravno i ne uzrokuje neželjene učinke. Ove posjete će obično biti svakih 6 do 12 mjeseci, ali neki liječnici češće od njih tražiti. Vaš liječnik svibanj također žele provjeriti krvni tlak tijekom uzimanja ovog lijeka.

Iako ste koristeći ovaj lijek za sprječavanje trudnoće, trebali biste znati da korištenjem ovog lijeka dok ste trudni mogao naškoditi nerođenom djetetu. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Vaginalno krvarenje u raznim količinama može odvijati između redovite menstruacije tijekom prva 3 mjeseca korištenja. To se ponekad naziva uočavanje kad blagi, ili probojno krvarenje prilikom teže.

Safyral nuspojave

Safyral (drospirenon / etinil estradiol / levomefolate kalcij)

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste propustili menstruacije. Propustili razdoblja može pojaviti ako preskoči jedan ili više ružičaste tablete i nisu uzeti svoje tablete točno prema uputama. Ako ste propustili dva razdoblja u nizu, razgovarajte sa svojim liječnikom. Možda ćete morati test na trudnoću.

Ako sumnjate da ste trudni, prestati uzimati ovaj lijek i odmah provjerite sa svojim liječnikom. Te bi trebao nastaviti uzimati folata dodataka.

Nemojte koristiti ovaj lijek ako pušite cigarete ili ako ste stariji od 35 godina. Ako pušite dok koristite kontracepcijske pilule koje sadrže drospirenon, možete povećati rizik od ugrušak krvi, srčani udar ili moždani udar. Rizik je još veći, ako ste preko 35 godina, ako imate dijabetes, visoki krvni tlak, visoka razina kolesterola, ili ako su težine. Razgovarajte sa svojim liječnikom o načinima kako prestati pušiti. Držite dijabetes pod kontrolom. Pitajte svog liječnika o prehrani i vježbe smršaviti i kolesterola u krvi razina.

Koristeći ovaj lijek može povećati rizik od problema s zgrušavanja krvi, posebno u prvih 6 mjeseci korištenja. Ovaj rizik može biti veća ako koristite kontrola rađanja pilule koja sadrži drospirenon i etinil estradiol. Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove u prsima, preponama, ili noge, posebno listove, poteškoće s disanjem, a iznenadna, jaka glavobolja, nejasan govor, nagle i neobjašnjene kratkoća daha, a nagli gubitak koordinacije ili vizija promjene, a koriste ovaj lijek.

Provjerite sa svojim liječnikom ako imate problema nosi kontaktne leće ili ako zamagljen vid, poteškoće s čitanjem, ili bilo koje druge promjene vida javlja tijekom ili nakon tretmana. Vaš liječnik svibanj želite da se vaše oči provjereni od strane oftalmologa (oka liječnika).

Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove ili osjetljivost u gornjem trbuhu, blijede stolice, tamni urin, gubitak apetita, mučnina, neuobičajen umor ili slabost, ili žutim očima ili kožom. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema jetre.

Provjerite sa svojim liječnikom prije ponovnog punjenja stari recept, pogotovo nakon trudnoće. Trebat će vam još jedan fizički pregled i vaš liječnik može promijeniti vaš recept.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi ovaj lijek. Možda ćete morati prestati uzimati ovaj lijek nekoliko dana prije operacije ili određene medicinske testove.

Ovaj lijek može uzrokovati promjene boje kože. Koristite krema za sunčanje kad ste na otvorenom. Izbjegavajte solarij i solarij.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne (npr gospina trava) ili vitaminskih dodataka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija X Nije za uporabu u trudnoći

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

WADA Klasa WADA Anti-Doping Klasifikacija

Kontracepcija Mirena, Depo-Provera, medroksiprogesteron, Provera, Nexplanon, NuvaRing, Yaz, noretindron, levonorgestrel, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, Sprintec, Aviane Evo Loestrin Fe, Ortho Tri-Cyclen Eto, Microgestin Fe 1/20, Lutera , Skyla, Implanon, TriNessa, Alesse, Tri-Sprintec, Minastrin 24 Fe, Apri, Gildess Fe 1/20