ruxolitinib (oralnim putem) opis i brand imena

Ruxolitinib se koristi za liječenje mijelofibroza srednje ili visokog rizika, uključujući primarni mijelofibrozom, post-policitemija vera mijelofibrozom i post-bitni trombocitemijom mijelofibrozom. Mijelofibroza je problem život opasne koštane srži koja se manifestira u sljedećih simptoma: povećana slezena (splenomegalija), jak svrbež, povišena tjelesna temperatura, noćno znojenje, gubitak težine, bol u kostima ili neuobičajeni umor ili slabost. Ovaj lijek se koristi za liječenje polycythemia vere u bolesnika koji su primali hidroksiurea bez uspjeha.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke ruxolitinib u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost ruxolitinib u starijih osoba.

Tableta

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Alergije

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

pedijatrijski

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

gerijatrijske

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih obično se ne preporuča, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Vaš liječnik će vam reći koliko ovog lijeka koristiti i koliko često. Vaš doza ovisi o broju trombocita i treba mijenjati nekoliko puta, kako bi saznali ono što najbolje radi za vas. Nemojte koristiti više lijekova i češće nego što vam liječnik ne kaže da ga koristiti.

Ostale interakcije

Ovaj lijek dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Druge zdravstvene probleme

Nastavite koristiti ovaj lijek onoliko dugo koliko Vam je liječnik rekao da. Nemojte mijenjati dozu ili prestati uzimati ovaj lijek bez prethodnog razgovoru sa svojim liječnikom.

Doziranje

Uzmi ovaj lijek sa ili bez hrane.

Ako ne može progutati tablete, obavijestite svog liječnika odmah. Vaš liječnik će odlučiti možete li uzimati ovaj lijek putem nazogastrične sonde. Liječnik će vam dati neke upute o tome kako se ovaj lijek kroz cijev.

Nemojte jesti grejp ili piti sok od grejpa dok koristite ovaj lijek. Grejp i sok od grejpa može promijeniti količinu tog lijeka koji se apsorbira u tijelu.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Ako će se uzimati ovaj lijek za dugo vremena, vrlo je važno da Vaš liječnik provjeriti u redovitim posjetima za sve probleme koji mogu biti uzrokovane ovim lijekom. Krvni testovi će biti potrebna za provjeru neželjenih učinaka.

Ako vam se stanje ne popravi u roku od 6 mjeseci, ili ako se pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Ruxolitinib može privremeno smanjiti broj bijelih krvnih stanica u krvi, čime se povećava šanse za dobivanje infekcije. On također može smanjiti broj trombocita, koji su neophodni za pravilno zgrušavanje krvi. Ako se to dogodi, postoje određene mjere opreza koje možete poduzeti, pogotovo kada se krvna slika je niska, kako bi se smanjio rizik od infekcije ili krvarenja

Ovaj lijek može povećati rizik od razvoja infekcija. Izbjegavajte biti u blizini ljudi koji su bolesni ili imaju infekcije dok koristite ovaj lijek. Perite ruke često. Recite svom liječniku ako imate bilo kakve zaraze prije nego što počnete uzimati ovaj lijek. Također recite svom liječniku ako ste ikada imali infekciju koja neće otići ili infekciju koja čuva vraća.

propustili dozu

Vi ćete morati imati kožni test za tuberkulozu prije nego što počnete uzimati ovaj lijek. Obavijestite svog liječnika ako ste vi ili netko u Vašem domu nikada nije imala pozitivnu reakciju na test tuberkuloze kože.

skladištenje

Ovaj lijek može povećati rizik od ozbiljnog moždanog infekcije zove progresivna multifokalna leukoencephalopathy (PML). Nazovite svog liječnika odmah ako imate slabost na jednoj strani tijela, gubitak koordinacije, nespretnosti, problema s pamćenjem, problema misleći jasno ili gubitak interesa za stvari.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolne žuljeve na trupu tijela. To mogu biti simptomi herpes zoster (šindre).

Ovaj lijek može uzrokovati non-melanoma rak kože. Recite svom liječniku ako imate bilo kakve nove ili mijenjaju kožne lezije.

Nemojte prestati uzimati ovaj lijek iznenada bez moleći svog liječnika. Možda ćete morati da se polako smanji dozu prije nego što ga može zaustaviti u potpunosti. To može spriječiti mogući pogoršanje stanja i smanjiti mogućnost povlačenja simptoma kao što su groznica, stezanje u prsima, otežanog disanja, vrtoglavicu, vrtoglavice ili nesvjestice.

Ako uzmete previše ovog lijeka, nazovite svog liječnika ili otiđite u najbližu hitni odjel u bolnici odmah. Uzmi bocu ovog lijeka s vama.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.