Rotarix

Terapijski Klasa: Cjepivo

Koristi za Rotarix

Rotavirus je ozbiljna infekcija koja uzrokuje proljev i povraćanje. To također može uzrokovati ozbiljne dehidracije kod dojenčadi i djece.

Ovo cjepivo se može primjenjivati ​​samo od strane ili pod nadzorom Vašeg djeteta liječniku.

Pri odlučivanju koristiti cjepivo, rizici od uzimanja cjepiva treba odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovo cjepivo, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke žive rotavirusom cjepiva u djece mlađe od 6 tjedana starosti ili starije od 24 tjedana starosti. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke žive rotavirusom cjepiva u gerijatrijskih bolesnika.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Prije Korištenje Rotarix

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada se cijepljenje, osobito je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Cijepljenje s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da ne koristite ovu vakcinu ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Cijepljenje s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Cijepljenje s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje tog cjepiva. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže rotavirus cjepiva, žive. To ne može biti specifična za Rotarix. Molimo pročitajte pažljivo.

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će dati svoje dijete ovo cjepivo. Ona se daje na usta. Doza je specifična za brand rotavirusom cjepiva i dobi djeteta.

Ovaj lijek treba dati prema utvrđenom rasporedu. Ako vaše dijete propustio zakazano dozu, nazovite vašeg djeteta liječniku za neki drugi termin.

Ovaj lijek dolazi s uputi o lijeku. Pročitajte informacije pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Vrlo je važno da Vaše dijete je liječnik provjeri napredak vašeg djeteta na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovo cjepivo radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Provjerite je li vaše dijete liječnik zna ako Vaše dijete ima bilo koju vrstu raka ili prima lijek ili postupak koji može oslabiti imunološki sustav, kao što su steroidi, lijekovi protiv raka, ili zračenja.

Reci vašeg djeteta liječniku ako vaše dijete provodi vrijeme s osobom koja ima imuni sustav problema ili je uzimajući lijekove raka. Vaš liječnik može preporučiti načine (na primjer, pravilno pranje ruku nakon promjene od pelena) kako bi se spriječilo širenje virusa cjepiva prema drugim ljudima.

Oralni aplikator ovog cjepiva može sadržavati suhu prirodnu lateks gume. Provjerite je li vaše dijete liječnik zna ako vaše dijete ima alergijsku reakciju na lateks gume.

Nazovite vašeg djeteta liječnika odmah ako Vaše dijete ima proljev, krv u stolici, visoku temperaturu, jake bolove u želucu, ili povraćanje. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema crijeva naziva prihvatanje.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Pravilna uporaba rotavirusom cjepiva, žive

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Mjere opreza tijekom korištenja Rotarix

Gastroenteritisa doksiciklin, ceftriakson, Rocephin, ampicilin, Vibramycin, Doryx, Monodox, rotavirus cjepivo, Principen, Vibra-kartice, RotaTeq, Morgidox

Rotarix nuspojave

Rotarix (rotavirusa cjepivo)