rocephin

Terapijski Klasa: Antibiotik

Koristi za Rocephin

Farmakološka Klasa: 3. generacija Cephalosporin

Ceftriakson pripada klasi lijekova poznatih kao cefalosporina. Djeluje tako što ubija bakterije ili sprječavanje njihovog rasta. Međutim, ovaj lijek neće raditi za prehlade, gripe ili drugih virusnih infekcija.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost ceftriakson u djece. Zbog toksičnosti ceftriakson-a, primjena u novorođenčadi i nedonoščadi se ne preporučuje.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost ceftriakson u starijih osoba.

Prije Korištenje Rocephin

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kao metak u jednu od svojih mišića ili kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije, što može biti opasno po život i zahtijevaju hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate svrbež, osip, promuklost, otežano disanje, poteškoće s disanjem, problema s gutanjem ili bilo oticanje ruke, lice, ili usta nakon što primite ovaj lijek.

Ceftriakson može izazvati proljev, au nekim slučajevima to može biti teška. Ne uzimajte nikakve lijekove za liječenje proljeva bez konzultacije sa svojim liječnikom. Proljev lijekovi mogu napraviti proljev gore ili ga traje duže. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome ili ako blagi proljev nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Pankreatitis može se pojaviti dok koristite ovaj lijek. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate bolove iznenadna i jaka želuca, zimice, zatvor, mučnina, povraćanje, groznica, ili nepromišljenost.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje rješenja koje sadrže kalcij za ubrizgavanje, recepta ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekova i biljnih ili vitaminskih dodataka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilna uporaba Rocephin

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Bakterijske infekcije ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Infekcije mokraćnog sustava ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, Augmentin, levaquin

STD Profilaksa doksiciklin, azitromicin, metronidazol, Zithromax, Flagyl, ceftriakson

Sepsa vankomicin, ceftriakson, cefuroksim, Ceftin, tobramicin, cefotaksim

Mjere opreza tijekom korištenja Rocephin

Rocephin nuspojave

Rocephin (ceftriakson)