rituksimab (intravenski) opis i brand imena

Rituksimab ubrizgavanje se koristi samostalno ili zajedno s drugim lijekovima u liječenju vrsta raka nazvan ne-Hodgkinov limfom (NHL). Ona pomaže imunološki sustav uništava stanice raka. Rituksimab injekcija je monoklonalno antitijelo.

Rituksimab koristi zajedno s fludarabina i ciklofosfamid za liječenje vrsta raka naziva kronična limfocitna leukemija (CLL).

Rituksimab koristi zajedno s metotreksatom za liječenje simptome reumatoidnog artritisa. Ona pomaže u održavanju oštećenja zglobova od pogoršava nakon najmanje jednog drugog lijeka (npr adalimumab, etanercept ili infliksimab) je bio korišten i nije dobro raditi.

Rituksimab se koristi zajedno sa steroidima u liječenju granulomatoza s poliangiitis (GPA ili Wegener granulomatozu) i mikroskopski poliangiitis (MPA). To su imuni poremećaji koji uzrokuju krvne žile kako bi se upaljene.

Ovaj lijek treba primijeniti samo ili pod neposrednim nadzorom liječnika.

Riješenje

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, rituksimab se koristi u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza