Ritalin-sr

Koristite oprezno u emocionalno nestabilnih pacijenata, kao što su one s poviješću ovisnosti o drogama ili alkoholizam, zbog zlouporabe potencijala. Kronična zlouporaba može dovesti do označenog tolerancije i psihičke ovisnosti s različitim stupnjevima abnormalnog ponašanja, uključujući i psihotičnih epizoda. Pažljivo nadzor potreban tijekom povlačenja lijeka, jer teške depresije kao posljedice kroničnog hiperaktivnosti mogu biti raskrinkani.

CNS stimulansi, uključujući metilfenidat hidroklorid, imaju visok potencijal za zlouporabu i ovisnost. Procjenu rizika od zlostavljanja prije propisivanja i pratiti znakove zlostavljanja i ovisnosti, a na terapiju.

Budite oprezni prilikom propisivanja bolesnicima s poviješću ovisnosti o drogama ili alkoholizam. Kronična uvredljiv korištenje može dovesti do označenog tolerancije i psihološke ovisnosti s abnormalno ponašanje. Psihotične epizode mogu pojaviti, osobito kod parenteralne zlouporabe. Pažljivo nadzirati povlačenje iz zlouporabe korištenja kako bi se izbjegle pojave teške depresije. Follow-up može biti potrebna nakon povlačenja od kronične terapijsku primjenu, kao simptomi osnovnim poremećajem mogu se pojaviti.

Koristi za Ritalin-SR

Terapijski Klasa: CNS stimulans

Kemijski Klasa: amfetamina Povezano

Metilfenidat se također koristi za liječenje narkolepsije. Narkolepsiju je nekontroliran želja za spavanje ili nagli napad dubokog sna.

Metilfenidat radi u liječenju ADHD-a povećanjem pažnju i smanjuje nemir u djece i odraslih koji su pretjerano aktivni, ne mogu se koncentrirati za jako dugo, ili su jednostavno rastreseni i impulzivan. Ovaj lijek se koristi kao dio cjelokupnog programa liječenja koja uključuje i socijalnu, obrazovnu i psihološku terapiju.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Prije uporabe Ritalin-SR

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost metilfenidat u djece. Sigurnost i učinkovitost nije utvrđena u djece mlađe od 6 godina.

Odgovarajuće studije o povezanosti dobi na učinke Concerta® druge tablete za otpuštanje i Quillivant ™ XR suspenzija s produljenim oslobađanjem nisu izvršene u gerijatrijske populacije. Međutim, bez gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke Metadate CD®, Methylin®, Ritalin®, Ritalin LA® i Ritalin SR® gerijatrijskih bolesnika.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih obično se ne preporuča, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže metilfenidat. To ne može biti specifični za Ritalin-SR. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Ako previše uzima, može postati navika koja tvori. Ako mislite da je ovaj lijek ne radi ispravno nakon što ste ga uzeti za nekoliko tjedana, provjerite sa svojim liječnikom, a ne povećati dozu.

Ovaj lijek bi trebao doći sa priručnik. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja. Pitajte svog ljekarnika za lijekove Guide ako nemate jedan.

Da bi se spriječilo problema sa spavanjem, uzeti posljednju dozu tableta kratkim djelovanjem prije 6 sati, osim ako vam liječnik daje drugačiji put.

Ako uzimate tablete za žvakanje, piti najmanje 8 unci vode ili druge tekućine kada žvakati tabletu. Uzmi to po mogućnosti 30 do 45 minuta prije obroka.

Pravilna uporaba metilfenidat

Shake oralne tekućine nježno neposredno prije upotrebe. Koristite označen mjernu žlicu, oralni šprice ili lijek šalicu za mjerenje pravu dozu. Uzmi to po mogućnosti 30 do 45 minuta prije obroka.

Ako uzimate s dugim djelovanjem oblika ovog lijeka

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Mjere opreza Dok putem Ritalin-SR

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Za suspenziju extended-release: Bacite neiskorišteni suspenziju 4 mjeseca nakon što je ispustio.

Vaš liječnik treba provjeriti vaše ili napredak vašeg djeteta na redovite posjete kako bi bili sigurni ovaj lijek radi ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga uzme. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Vi ili Vaše dijete će također morati imati svoj krvni tlak i broj otkucaja srca mjerena prije pokretanja ovog lijeka i dok ga koristite. Ako primijetite bilo kakve promjene u vaš krvni tlak, nazovite svog liječnika odmah. Ako imate pitanja o tome, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Vi ili Vaše dijete ne bi trebalo uzimati ovaj lijek ako ste koristili lijek za depresiju zove inhibitor MAO (MAOI), kao što su Eldepryl®, Marplan®, Nardil® ili Parnate®, u posljednjih 14 dana.

Metilfenidat može uzrokovati vrtoglavicu, pospanost ili promjene vida. Ne vozite auto, voziti bicikl, strojevima ili obavljati druge radnje koje bi mogle biti opasne dok ne znate kako ovaj lijek utječe na vas.

Metilfenidat uzrokovati ozbiljne srce ili krvne žile problema. To može biti veća vjerojatnost kod pacijenata koji imaju obiteljsku povijest bolesti srca. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete ima bolove u prsima, otežano disanje, ili nesvjestice dok koristite ovaj lijek.

Ritalin-SR nuspojave

Ritalin-SR (metilfenidat)

Obavijestite svog liječnika odmah ako vi ili vaša obitelj primijetite neobične promjene u ponašanju, kao što je povećanje agresije, neprijateljstva, uznemirenost, razdražljivost, ili suicidalnog razmišljanja ili ponašanja. Također recite svom liječniku ako imate halucinacije ili bilo kakve neobične misli, posebno ako su novi ili pogoršava brzo.

Ovaj lijek može uzrokovati spor rast. Ako vaše dijete koristi ovaj lijek, liječnik će morati pratiti svoje visine i težine kako bi bili sigurni da je on raste kako treba.

Metilfenidat može uzrokovati stanje koje se naziva Raynaud-ov fenomen. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete trnci ili bol u prstima ruku ili nogu kada je izložena hladnom, bljedilo ili hladan osjećaj u vrhovima prstiju na rukama i nogama, ili kože promjena boje u prstima.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi Metadate CD®. Možda ćete morati prestati uzimati ovaj lijek prije nego što su operacije.

Izbjegavajte piti alkohol tijekom uzimanja Metadate CD® ili Ritalin LA® produljenim oslobađanjem kapsula.

Ako Vi ili Vaše dijete doživjeti produženo ili bolnu erekciju penisa za više od 4 sata, provjerite sa svojim liječnikom odmah.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekovi, biljni ili vitaminskih dodataka, a lijek za kontrolu apetita, astme, prehlada, kašalj, peludne groznice, ili problema sa sinusima.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored 2 visok potencijal za zlostavljanje

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

WADA Klasa WADA Anti-Doping Klasifikacija

ADHD Adderall, Vyvanse, metilfenidat, Ritalin, Strattera, Concerta, Adderall XR, Focalin, amfetamin / dekstroamfetamin, Focalin XR, atomoksetin, Quillivant XR

Narkolepsiju Adderall, metilfenidat, Ritalin, Concerta, modafinil, Adderall XR, Provigil, amfetamin, Nuvigil, dekstroamfetamin, amfetamin / dekstroamfetamin, Dexedrine