Risperdal consta

Stariji bolesnici s demencijom povezanih psihoze liječeni atipičnim antipsihoticima su na povećan rizik od smrti u usporedbi s placebom. Iako uzroci smrti u kliničkim ispitivanjima su raznoliki, u većini smrti čini se ili kardiovaskularni (npr, zatajenje srca, iznenadna smrt) ili infektivni (npr pneumonija) u prirodi. Opservacijskih studija pokazuju da antipsihotici mogu povećati smrtnost. Nejasno je iz opservacijskih studija u kojoj je mjeri ta otkrića smrtnosti može se pripisati antipsihotika, za razliku od pacijenta karakteristike. Risperidon se nije odobren za liječenje pacijenata s demencija povezanih psihoze.

Koristi za Risperdal Consta

Terapijski Klasa: antipsihotik

Kemijski Klasa: benzizoksazol

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke risperidona injekcije u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Stariji bolesnici mogu biti posebno osjetljivi na učinke risperidona. To može povećati šanse da nuspojave tijekom liječenja. Ovaj lijek se ne smije koristiti za probleme u ponašanju u starijih osoba s demencijom.

Prije Korištenje Risperdal Consta

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost risperidon injekcije u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne srčane probleme, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju injekciju risperidon.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kao metak u jednog od svojih mišića.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima kako bi bili sigurni ovaj lijek radi ispravno. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bilo koji od sljedećih simptoma dok koristite ovaj lijek: konvulzije (napadaje), teškoće s disanjem, brzo kucanje srca, visoka temperatura, visok ili nizak krvni tlak, pojačano znojenje, gubitak kontrole mjehura, žestoko ukočenost mišića, neobično blijeda koža ili umor. To mogu biti simptomi ozbiljnog stanja koje se naziva neuroleptički maligni sindrom (NMS).

Ovaj lijek može uzrokovati kasne diskinezije (poremećaj kretanja). Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bilo koji od ovih simptoma dok uzimate ovaj lijek: usna mljackanje ili stežu, Puffing od obraza, brzo ili crv-like pokrete jezika, nekontrolirani žvakanje pokreti ili nekontrolirani pokreti ruku i noge.

Ovaj lijek može povećati količinu šećera u krvi. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste povećana žeđ ili učestalo mokrenje. Ako imate dijabetes, možda ćete primijetiti promjenu u rezultatima urinu ili šećera u krvi testovi. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se svom liječniku.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice može doći, pogotovo kada bi se iznenada iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako može pomoći. Ako se problem nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Risperidon injekcija može privremeno smanjiti broj bijelih krvnih stanica u krvi, čime se povećava šanse za dobivanje infekcije. Ako možete, izbjegavajte ljude s infekcijama. Provjerite sa svojim liječnikom ako mislite da ste dobivanje infekcije ili ako dobijete groznica ili zimice, kašalj ili promuklost, donjeg dijela leđa ili sa strane bol, ili bolno ili teško mokrenje.

Ovaj lijek može uzrokovati pospanost, poteškoće s razmišljanjem, ili problema s kontroliranjem pokrete tijela. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve ili raditi druge poslove koje zahtijevaju da budu na oprezu, dobro koordinirana, ili u stanju misliti i vidjeti dobro.

Ovaj lijek može otežati za tijelo svoje da se ohladi. Budite oprezni da ne pregrije tijekom vježbe ili vrućina od pregrijavanja može doći do toplotnog udara. Također, koristite dodatnu brigu da ne postanu previše hladno dok uzimate injekciju risperidon. Ako postanete previše hladno, možda se osjećate pospano, zbunjen, ili nespretno.

Risperidon injekcija može uzrokovati neke ljude da se agitira, razdražljiv, ili prikaz drugih abnormalnih ponašanja. To također može uzrokovati neke ljude da imaju suicidalne misli i sklonosti ili postati depresivni. Ako ste vi ili vaš njegovatelj primijetite bilo koji od ovih nuspojava, obavijestite svog liječnika odmah.

Pravilna uporaba Risperdal Consta

Ovaj lijek može povećati svoju težinu. Vaš liječnik će možda provjeriti svoju težinu na redovnoj osnovi, dok koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koje će se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za alergije ili prehlade, sedativi za smirenje, ili spavanje medicine, recept bol lijekovi, uključujući drugim opojnim sredstvima, lijek za napadaje (na primjer, barbiturati); miorelaksanata ili anestetika, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok uzimate ovaj lijek.

Ovaj lijek može povećati prolaktina razine u krvi ako se koristi dulje vrijeme. Provjerite sa svojim liječnikom ako ste dojke oteklina ili bol; neobično proizvodnja majčino mlijeko, odsutan, propuštene ili nepravilnog menstrualnog perioda, zaustavljanje menstrualnog krvarenja, gubitak seksualne sposobnosti, želje, disk ili performanse, smanjena interes za spolni odnos ili nesposobnost da se ili zadržati erekciju.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza Dok putem Risperdal Consta

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Bipolarni poremećaj Seroquel, litij, klonazepam, Klonopin, Abilify, Lamictal, kvetiapin, depakote, risperidon, lamotrigin, olanzapin, Zyprexa

Risperdal Consta nuspojave

Risperdal Consta (risperidon)

Shizofrenija Seroquel Abilify, kvetiapin, risperidon, olanzapin, Zyprexa, Risperdal, Latuda, aripiprazol Geodon, klozapin, Rexulti