rilonacept (potkožni put) opis i brand imena

Rilonacept se koristi za liječenje cryopyrin povezane povremene sindroma (kapama), uključujući i obiteljske hladno autoimunih sindroma (FCAS) i Muckle-Wells sindrom (MWS). Rilonacept može pomoći smanjiti znakove i simptome kape, kao što su osip, bol u zglobovima, groznica, i umora.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke rilonacept u djece ispod 12 godina starosti. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatriji specifične probleme koje bi se ograničava korisnost rilonacept u starijih osoba. Međutim, određene nuspojave mogu biti osobito vjerojatno da će se pojaviti u starijih bolesnika, koji su obično osjetljivija nego kod mlađih odraslih osoba na učinke rilonacept.

Prašak za otopinu

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Alergije

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

pedijatrijski

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

gerijatrijske

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Ovaj lijek se daje kao metak pod kožu. Rilonacept ponekad se dati kod kuće pacijentima koji ne trebaju biti u bolnici. Ako koristite ovaj lijek kod kuće, liječnik će vas naučiti kako pripremiti i injicirati lijek. Budite sigurni da ste razumjeli kako točno se lijek priprema i ubrizgava.

Ovaj lijek dolazi s uputama za bolesnika. Pročitajte i slijedite upute u umetka pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Ostale interakcije

Koristite novu iglu i špricu svaki put kad bi se uvelo svoj lijek.

Druge zdravstvene probleme

Vi ćete biti prikazan područja tijela gdje je to udarac može dati. Koristite neki drugi tjelesne površine svaki put kad daju sebi metak. Pratite gdje ste dati svaki metak kako bi bili sigurni da rotirati dijelovima tijela. To će pomoći spriječiti probleme kože od injekcije. Ne ubacivati ​​u područjima kože potlačene, crvena, tender, ili teško.

Doziranje

Ovaj lijek u prahu mora biti pomiješana s tekućinom koju ste unijeli u dozi kit. Pomiješajte lijek samo ako ste spremni da ga upotrijebite. Ne koristite ako je oblačno ili ima mrlje plutajući u njemu.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati u hladnjaku. Ne zamrzavati.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Kada je lijek prah pomiješan s tekućinom, ova smjesa se može čuvati na sobnoj temperaturi, dalje od izvora svjetla. Morate koristiti ovu mješavinu u roku od 3 sata. Odbaciti svaku preostalu smjesu.

Bacite se koriste igle u tvrdu, zatvorenoj posudi da iglice ne mogu probiti kroz. Čuvati spremnik izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjene učinke (na primjer, povećana količina kolesterola ili masnoća u krvi).

Sposobnost tijela za borbu protiv infekcije može se smanjiti dok se liječite rilonacept. Vrlo je važno da se nazvati svog liječnika na prve znakove bilo kakve infekcije (kao što su vrućica ili zimica, kašalj ili promuklost, donjeg dijela leđa ili sa strane bol ili bolne i teško mokrenje).

Dok se liječite s rilonacept, nemaju nikakve vakcine (cijepljenje) bez vašeg liječnika odobrenje. Rilonacept može smanjiti otpornost organizma, a postoji šansa da bi mogli dobiti infekciju cijepljenje je značilo da se spriječi. Obavijestite svog liječnika o svim cjepivima koje ste primili u prošlosti. Pitajte svog liječnika da li biste trebali primati cjepivo, uključujući upale pluća i gripe snimaka, prije primanja rilonacept.

Vi ćete morati imati kožni test za tuberkulozu prije nego što počnete uzimati ovaj lijek. Obavijestite svog liječnika ako ste vi ili netko u Vašem domu nikada nije imala pozitivnu reakciju na test tuberkuloze.

propustili dozu

Koristeći ovaj lijek može povećati rizik od određenih vrsta raka. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tom riziku.

skladištenje

Rilonacept mogu uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate osip, svrbež, oticanje lica, jezika i grla, poteškoće s disanjem, ili bol u prsima nakon što ste dobili injekciju.

Nemojte uzeti adalimumab (Humira®), anakinra (Kineret®), etanercept (Enbrel®) ili infliksimab (Remicade®), dok se liječite s ovim lijekom, osim ako vam liječnik ne kaže da je u redu.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.