rifadin iv

Terapijski Klasa: antituberkulotika

Koristi za Rifadin IV

Kemijski Klasa: rifamicina

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, rifampin se koristi u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost rifampicin u djece.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost rifampicin u starijih osoba.

Prije Korištenje Rifadin IV

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže rifampicin. To ne može biti specifična za Rifadin IV. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, vrlo je važno da zadržite uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko tjedana. Ako imate TBC, možda ćete morati uzeti rifampicin svaki dan za nekoliko mjeseci. Važno je da ne propustite bilo doze.

Uzmi kapsula na prazan želudac, 1 sat prije ili 2 sata nakon obroka, s puno stakla vode. Ako vam se ovaj lijek na redovitom rasporedu će pomoći spriječiti nuspojave.

Ako Vi ili Vaše korištenje dijete antacidi (npr Maalox®, Mylanta®), ne uzeti rifampicin s antacidima. Uzmi kapsula 1 sat prije uporabe antacid.

Za pacijente koji nisu u mogućnosti progutati kapsulu

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pravilna uporaba rifampicin

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Posebno pripremljen Tekući oblik može se čuvati na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku 4 tjedna. Ne koristite tekućinu nakon isteka roka valjanosti na naljepnici.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga uzme. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Vi ne bi trebali uzimati ovaj lijek ako ste vi ili vaše dijete također dobivaju atazanavir, darunavira, fosamprenavir, ritonavir, sakvinavir, tipranavir, Aptivus®, Fortovase®, Invirase®, Lexiva®, Norvir®, Prezista® ili Revataz®. Ovi lijekovi se koriste za liječenje infekcije virusom humane imunodeficijencije (HIV).

problemi s jetrom mogu se pojaviti s ovim lijekom. Rizik za probleme jetre povećava ako se pije alkoholna pića na regularnoj osnovi. Trebali bi ograničiti količinu alkoholnih pića pijete dok primate ovaj lijek. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi toga, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate bolove ili osjetljivost u gornjem dijelu trbuha, blijede stolice, tamni urin, gubitak apetita, mučnina, neuobičajen umor ili slabost, ili žute oči ili kožu. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema jetre.

Rifampin će uzrokovati urin, stolica, sline, sputum, znoj i suze za uključivanje crvenkasto-narančaste do crvenkasto-smeđe boje. To je i za očekivati ​​dok koristite ovaj lijek i sve će se vratiti u normalu nakon što ga prestanete koristiti. Ovaj učinak može uzrokovati meke kontaktne leće postati trajno promijeniti boju, tako da je najbolje da ne nose meke kontaktne leće dok koristite ovaj lijek. Ako Vi ili Vaše dijete imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza Dok putem Rifadin IV

kontracepcijske pilule možda neće ispravno raditi dok uzimate ovaj lijek. Kako bi se spriječilo dobivanje trudna, koristiti drugi oblik kontracepcije, zajedno sa svojim kontracepcijskih pilula. Drugi oblici su kondomi, dijafragme ili kontracepcijske pjene ili želea.

Prije imate bilo kakve medicinske testove, obavijestite liječnika zaduženog da Vi ili Vaše dijete uzimate ovaj lijek. Rezultati nekih testova može utjecati na ovaj lijek.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Rifadin IV nuspojave

Rifadin IV (rifampin)

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Tuberkuloza, Latentna rifampin, isoniazida, pirazinamida, Rifadin, rifapentin, Rimactane

Nosna Prijevoz Staphylococcus aureus Bactroban, rifampicin, mupirocin aktualna, Bactroban nosni, Rifadin, Centany

Bartonellosis doksiciklin, azitromicin, Zithromax, eritromicin, minociklin

Tuberkuloza, Active ciprofloksacin, levaquin, levofloksacin, Avelox, rifampin

 ili se priključiti Rifadin IV grupu podrške za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.