rhophylac: upotreba, doziranje, nuspojave, upozorenja

Što je Rhophylac?

Rhophylac se koristi za sprečavanje imunosnog odgovora na Rh pozitivne krvi kod ljudi s tipom negativne krvi Rh. Rhophylac se također mogu koristiti u liječenju imuno purpura trombocitopenijom (ITP).

Rhophylac se također mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Vi ne bi trebali primiti Rhophylac ako imate imuni globulin A (IgA), nedostatak s antitijela na IgA, ili ako imate hemolitička anemija (nedostatak crvenih krvnih stanica).

Važna informacija

Rho (D) imunoglobulin može uzrokovati nenormalne razgradnju crvenih krvnih stanica. Ovaj učinak može dovesti do po život opasne krvnih ugrušaka ili zatajenja organa.

Nazovite svog liječnika odmah ako imate bilo koji od sljedećih simptoma: vrućica, zimica, bol u leđima, neobična slabost, crvene ili ružičaste urina, blijede kože, osjećaj kratkog daha, malo ili nimalo mokri, brz dobitak težine, iznenadna utrnulost ili slabost , nerazgovjetan govor, problemi s vida ili ravnoteže, iskašljavanje krvi, ili oteklina ili topline u nozi.

Ako ste Rh-negativnih žena i zatrudnite, morate obavijestiti svog liječnika ako ste ikada bili izloženi Rh-pozitivnih krvi u svom životu. To uključuje izlaganje s neusklađenom transfuzije krvi, ili izloženost tijekom prvih trudnoće. Vaša povijest izloženosti i liječenje će biti izuzetno važno za svaki i svaki od vaših trudnoća.

Vi ne bi trebali primiti Rhophylac ako ste ikada imali alergijsku reakciju na imuni globulin, ili ako imate

Prije uzimanja ovog lijeka

imunoglobulin A (IgA) nedostatak s protutijelom na IgA; ili

hemolitička anemija (nedostatak crvenih krvnih stanica).

Da bi bili sigurni Rhophylac je sigurno za vas, obavijestite svog liječnika ako imate

povijest anemije

bolesti srca ili povijest bolesti koronarnih arterija (otvrdnu arterije)

poremećaj krvarenja (kao što je hemofilija)

visoki trigliceridi (vrsta masnoće u krvi)

bolest bubrega; ili

dijabetes.

Rhophylac se često koristi za vrijeme i nakon trudnoće. Ovaj lijek se ne zna da je štetan za dijete tijekom trudnoće ili dojenja.

Ako primate Rhophylac za liječenje neprilagođeno transfuziju krvi, obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili ako ste ikada planirate zatrudnjeti.

Ako ste Rh-negativnih žena i zatrudnite, morate obavijestiti svog liječnika ako ste ikada bili izloženi Rh-pozitivnih krvi u svom životu. To uključuje izlaganje s neusklađenom transfuzije krvi, ili izloženost tijekom prvih trudnoće. Vaša povijest izloženosti i liječenje će biti izuzetno važno za svaki i svaki od vaših trudnoća.

Rhophylac se iz ljudske plazme (dio krvi) koje mogu sadržavati i druge viruse infektivni agensi. Donirao plazmi je testiran i tretirana kako bi se smanjio rizik od ona sadrži infektivni agensi, ali još uvijek postoji mala mogućnost da bi mogao prenijeti bolest. Razgovarajte sa svojim liječnikom o rizicima i prednostima korištenja Rhophylac.

Rhophylac se ubrizgava u mišić ili venu. Vi ćete primiti ovu injekciju u okruženju kliniku ili bolnicu.

Vaše disanje, krvni tlak, razina kisika i ostale vitalne znakove bit će pomno promatrati nakon što primite imuni globulin. Vaš urin može također moraju biti testirani svaka 2 do 4 sata za najmanje 8 sati.

Za liječenje tijekom trudnoće, Rhophylac se obično daje u pravilnim razmacima tijekom druge polovice trudnoće, i opet nakon što se dijete rodi.

Za liječenje neusklañenom transfuzije krvi, Rhophylac se daje kada se pojave simptomi imunog odgovora (kada tijelo počinje što Rh antitijela).

Da bi bili sigurni da je ovaj lijek pomaže svoje stanje, možda ćete morati češće krvne testove. Vi ne možete primijetiti promjenu u svojim simptomima, ali vaš krvni rad pomoći će vam liječnik odrediti koliko dugo će vas liječiti uz Rhophylac.

Rhophylac može uzrokovati lažne rezultate s određenim laboratorijskim testovima za glukoze (šećera) u krvi. Reci bilo liječnika koji vas liječi da koristite ovaj lijek.

Kako se Rhophylac dao?

Nazovite svog liječnika za upute, ako ste propustili termin za svoj Rhophylac injekciju.

Nemoj primiti “uživo” cjepivo za najmanje 3 mjeseca nakon liječenja s Rhophylac. Cjepivo ne može raditi, kao i za to vrijeme, a ne mogu vas u potpunosti zaštiti od bolesti. Živa cjepiva uključuju ospica, zaušnjaka, rubeole (MMR), rotavirus, tifus, žuta groznica, vodene kozice (malih boginja) zoster (šindre) i nosnu gripu (gripa) cjepiva.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo koji od ovih znakova alergijske reakcije na Rhophylac: osip ili osip; osjećajući vrtoglavicu, stezanje u prsima, otežano disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Nazovite svog liječnika odmah ako imate

vrućica, zimica, tresući, bol u leđima, neobična slabost, crvene ili ružičaste urin

blijeda ili požutjela koža, tamno obojena mokraća

ubrzano disanje, ubrzan rad srca, zbunjenost, osjećaj kratkog daha

znakovi zatajenja bubrega – malo ili bez mokrenja, oticanja, brzo dobivanje na težini; ili

znaci krvnog ugruška – Iznenadna ukočenost ili slabost, nejasan govor, problemi s vida ili ravnoteže, bol u prsima, iskašljavanje krvi, otekline s crvenilom i toplinu u jednom ili obje noge.

Česte Rhophylac nuspojave mogu uključivati

mučnina, proljev, povraćanje, bolovi u trbuhu

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

glavobolja, vrtoglavica

Što se događa ako predozirati?

pospanost, slabost, opće loše osjećanje

joint ili bol u mišićima

Što treba izbjegavati dok prima Rhophylac?

ispiranje (toplina, crvenilo ili tingly osjećaj)

blagi svrbež ili osip na koži

pojačano znojenje; ili

Rhophylac nuspojave

bol ili osjetljivost u kojoj je ubrizgan lijek.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Drugi lijekovi mogu komunicirati s Rhophylac, uključujući i recept i nad-the-counter lijekovi, vitamini i biljnih proizvoda. Recite svakoj od svojih zdravstvenih usluga o svim lijekovima koje koristite sada i bilo kojeg lijeka li pokrenuti ili zaustaviti korištenjem.

Odricanje od odgovornosti: Svaki napor je napravljen kako bi se osiguralo da su navedeni podaci točni, up-to-date, i potpune, ali ne jamči se u tu svrhu. Informacije o lijekovima sadržane u ovom dokumentu mogu biti osjetljivi vrijeme. Multum-a Informacije o lijekovima je informacijski resurs osmišljen kako bi se pomoglo licenciranim zdravstvenim praktikantima u brizi za svoje pacijente i / ili služiti potrošačima pregledava ovu uslugu kao dodatak, a ne zamjena za, stručnost, vještinu, znanje i prosudbi zdravstvenih praktičara. Nepostojanje upozorenje na određenom ili kombinacijom lijekova ni na koji način ne može se smatrati pokazuju da kombinacija lijekova ili droga je siguran, učinkovit i prikladan za svakog pacijenta. Informacije sadržane ovdje ne namjerava pokriti sve moguće uporabe, upute, mjere opreza, upozorenja, interakcije lijekova, alergijske reakcije, ili štetni učinci.

5.01.2014-02-12, 09:06:39.

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Rh-Isoimmunization RhoGAM, rho (d) imunoglobulin, HyperRHO S / D punu dozu, WinRho SDF, MICRhoGAM, BayRHo-D, RhoGAM Ultra-Filtrirano Plus

Idiopatska trombocitopenična purpura prednizon, triamcinolon, deksametazon, Decadron kortizon, RhoGAM, Deltasone, Promacta, Gammagard, Kenalog-40, imunoglobulin intravenski

Za koju drugu vrstu droge će utjecati Rhophylac?

Rhophylac (rho (d) imunoglobulin)