restasis (kapi za oči) koristi, doziranje, nuspojave

Što je Restasis?

kapi za oči Restasis se koristiti za liječenje kroničnog suhog oka koji mogu biti uzrokovana upala.

Restasis se također mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Ne dirajte Restasis kapaljka na bilo koju površinu, uključujući i oči ili ruke. Kapaljke je sterilan. Ako postaje kontaminiran, to bi moglo izazvati infekciju u oku (s).

Važna informacija

Nemojte koristiti ovaj lijek, dok nošenja kontaktnih leća. Kontaktne leće mogu biti umetnute 15 minuta nakon primjene Restasis kapi za oči, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika.

Ne biste trebali koristiti Restasis ako ste alergični na ciklosporin.

Nije poznato da li će Restasis naškoditi nerođeno dijete. Obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili namjeravate zatrudnjeti.

Nije poznato da li ciklosporin Očna prelazi u majčino mlijeko, ili ako bi to moglo naškoditi za njegu beba. Obavijestite svog liječnika ako dojite bebu.

Prije uzimanja ovog lijeka

Restasis nije odobren za korištenje od strane bilo tko mlađi od 16 godina.

Koristite Restasis kapi za oči točno prema uputama liječnika. Slijedite sve upute na Vašem recept etiketi. Ne koristite kapi za oči u većim ili manjim količinama ili dulje nego što je preporučeno.

Uobičajena doza Restasis je jedna kap u svako oko dva puta dnevno. Koristite Restasis kapi za oči svakih 12 sati (otprilike).

Perite ruke prije korištenja kapi za oči.

Za primjenu kapi za oči

Okrenite bočicu naopako nekoliko puta nježno miješati lijekove. kapi za oči Restasis bi se trebao pojaviti bijele boje.

Nagnite glavu unatrag malo i spustiti svoj donji kapak stvoriti mali džep. Držite kapaljka iznad oka s vrhom prema dolje. Pogledajte gore i daleko od kapaljke i istisnite kap.

Zatvorite oči za 2 ili 3 minute s glavi vrhom prema dolje, bez treptanja ili žmirkajući. Lagano pritisnite prstom na unutrašnjem kutu oka za oko 1 minutu, da bi tekućinu iz isušivanje u svoj suznog kanala.

Pričekajte najmanje 15 minuta prije uporabe umjetne suze, ili bilo koje druge kapi za oči vam je prepisao liječnik.

Ne dirajte vrh oka kapaljka ili ga izravno na oku. Kontaminirane kapaljka može zaraziti vaše oči, što bi moglo dovesti do ozbiljnih problema s vidom.

Ne koristite Restasis oko dropsif tekućina promijenio boje ili ima čestice u njemu. Nazovite svog ljekarnika za novi lijek.

Svaki jednokratnu uporabu boca Restasis je samo za jednu upotrebu (u jednom ili oba oka). Bacite bočicu nakon jedne upotrebe, čak i ako postoji još neki lijek ostaje u njemu.

Čuvati na sobnoj temperaturi, dalje od vlage i topline. Ne zamrzavati. Držite bočicu čvrsto zatvorena kada nije u uporabi.

Uobičajena odrasle doza za Keratoconjunctivitis sicca

1 kap 2 puta dnevno u svakom oku oko 12 sati, osim; Komentari; -Ova Lijek može se koristiti istodobno s umjetnim suzama, čime je 15-minutni interval između proizvoda .; Upotreba: Za povećanje suza proizvodnje u bolesnika čiji suza proizvodnja smatra se da je potisnuta zbog očne upale povezane s keratokonjunktivitisom sicca

Nanesite propuštenu dozu čim se sjetite. Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu. Ne koristite dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Predoziranjem Restasis ne očekuje da će biti opasno. Tražite hitnu medicinsku pomoć attentionPoison liniju na 222-1222 ako netko slučajno progutala lijekove.

Vi ne bi trebali staviti Restasis u oči dok se nosi kontaktne leće. Pričekajte najmanje 15 minuta nakon uzimanja ovog lijeka prije stavljanja u vašim kontaktnim lećama. On svibanj biti najbolje da ne nose kontaktne leće, ako imate suhe oči. Razgovarajte sa svojim liječnikom.

Kako bih trebao koristiti Restasis?

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate znakove alergijske reakcije na Restasis: košnica; teško disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Prestanite koristiti Restasis i nazovite svog liječnika odmah ako imate

bol u oku; ili

oko oteklina, crvenilo, teška nemir, crusting ili odvodnja (može biti znak infekcije).

Česte Restasis nuspojave mogu uključivati

blaga spaljivanje ili žeže u očima

blage crvenilo ili svrbež

zamagljen vid; ili

osjećaj kao da se nešto u oku.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Malo je vjerojatno da su drugi lijekovi se uzme oralno ili ubrizgati će imati utjecaj na ciklosporin koristi u oči. No, mnogi lijekovi mogu komunicirati sa svaki ostali. Recite svakoj od svojih zdravstvenih usluga o svim lijekovima koje koristite, uključujući i recept i nad-the-counter lijekovi, vitamini i biljnih proizvoda.

3.01.2016-03-07, 08:20:52.

Restasis informacije za doziranje

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Što se događa ako predozirati?

Odobrenje u povijesti više od 10 godina vlada je odobrila 2003

Keratoconjunctivitis sicca ciklosporin Očna

Što treba izbjegavati dok koristite Restasis?

Restasis nuspojave

Za koju drugu vrstu droge će utjecati Restasis?

Restasis (ciklosporin oftalmoloških)