remifentanil (intravenski) opis i brand imena

Remifentanil se koristi za ublažavanje bolova tijekom i nakon operacije ili drugih medicinskih postupaka. Također se koristi s drugim lijekovima (npr izofluran, propofol, midazolam, tiopental, Diprivan®) neposredno prije ili tijekom operacije kako bi se anestetik rade bolje.

Remifentanil pripada skupini lijekova poznatih kao narkotičkih analgetika (lijekova za liječenje boli). Djeluje tako djeluju na središnji živčani sustav (SŽS) ili mozga za ublažavanje bolova.

Remifentanil treba primijeniti samo ili pod neposrednim nadzorom liječnika.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prašak za otopinu

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost remifentanil u djece kada se daje s anestetikom prije ili tijekom operacije. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece za ublažavanje bolova nakon operacije.

Alergije

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost remifentanil u starijih osoba. Međutim, stariji bolesnici osjetljiviji na učinke remifentanil, koji mogu zahtijevati prilagodbu u dozi za bolesnika koji su primali remifentanil.

pedijatrijski

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

gerijatrijske

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Ostale interakcije

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Druge zdravstvene probleme

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek u bolnici. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak usko dok primate ovaj lijek da vidi da li radi ispravno i da bi za promjenu doze.

Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koje će se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za peludnu groznicu, drugih alergija ili prehlada, sedativi za smirenje, ili spava medicina; Recept lijekove protiv bolova ili opojnih droga; barbiturati ili lijekove za napadaji, relaksaciju mišića, ili druge anestetike, uključujući i neke stomatološke anestetika , Provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok primate ovaj lijek.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate plavkaste usana ili kožu, bol u prsima, poteškoće s disanjem, brz, bombardovanje ili nepravilan rad srca ili puls, otežano disanje, ili ukočenost mišića nakon primitka ovog lijeka.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice mogu se pojaviti ovog lijeka, pogotovo kada bi se iz ležećeg ili sjedećeg položaja odjednom. Ustajanje polako mogu pomoći, ali ako se problem nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može uzrokovati zatvor. To je češći ako ga koristite duže vrijeme. Pitajte svog liječnika ako treba upotrijebiti laksativ spriječiti i liječiti zatvor.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.