rektalne uzroci krvarenja

Rektalno krvarenje može odnositi na bilo krvi koja prolazi iz anusa, iako rektalno krvarenje obično se pretpostavlja da se odnosi na krvarenje iz svog donjeg kolona ili rektuma. Rektum čini posljednjih nekoliko inča od vašeg debelog crijeva.

Rektalno krvarenje može pojaviti kao krv u stolici, na toaletnom papiru ili na WC školjki. Krv koja proizlazi iz rektalnog krvarenja može u rasponu boja od svijetlo crvene do tamno smeđa do tamno Ostani boje.

Rapid, plitko disanje, vrtoglavica ili lakomislenost nakon ustajanja, zamagljen vid, nesvjestica, zbunjenost, mučnina, hladni, znojan, blijeda koža Niska diurezi

Trebali biste posjetiti svog liječnika ili hitnu medicinsku pomoć

Potražite hitnu pomoć ako imate rektalna krvarenja i bilo kakve znakove šoka

Odmah potražite liječničku pomoć

Jeste vas netko odvesti u hitnu skrb ili hitnu pomoć ako rektalno krvarenje

Raspored posjet liječniku

Bi imenovanje vidjeti svog liječnika ako imate rektalno krvarenje koje traje više od dan ili dva, ili ranije ako je krvarenje brige vas.

Općenito, ljudi mlađi od 40 koji je čiji rektalno krvarenje iz očitih razloga, kao što su zatvor, ne treba testiranje. Međutim, mnogi liječnici preporučuju testove kao što je kolonoskopija za osobe starije od 40 godina kako bi se isključila mogućnost da također imaju rak koji je pridonijeti krvarenja.

posjetite svog liječnika

Kontinuirano ili teška, praćena jakom boli u trbuhu ili grčevi; pratnji analnog bol