regorafenib (oralnim putem) opis i brand imena

Regorafenib se koristi za liječenje metastatskog karcinoma (karcinoma koji se proširio) debelog crijeva i rektuma. To se koristi kod pacijenata koji su već liječeni s drugim lijekovima protiv raka koji ne rade dobro. Regorafenib sprječava rast tumora.

Regorafenib također se koristi za liječenje metastatskih gastrointestinalne strome tumora (GIST) kod pacijenata koji su već primili i druge lijekove koji ne rade dobro. GIST je rijedak rak koji utječe na želudac, crijeva ili jednjaka.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke regorafenib u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Tableta

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost regorafenib u starijih osoba.

Alergije

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

pedijatrijski

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

gerijatrijske

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih obično se ne preporuča, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Ostale interakcije

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Druge zdravstvene probleme

Lijekovi koji se koriste za liječenje raka su vrlo jaka i može imati mnoge nuspojave. Prije korištenja ovog lijeka, pobrinite se da razumijete sve rizike i koristi. To je važno za vas da blisko surađuju sa svojim liječnikom za vrijeme liječenja.

Doziranje

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Ovaj lijek dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Vrlo je važno da ste pročitali i razumjeli te informacije. Budite sigurni da zamolite svog liječnika o bilo čemu što ne razumiju.

Progutajte tabletu cijelu s vodom. Ne lomite, prekinuti ili žvakati ga.

Uzmi ovaj lijek u isto vrijeme svaki dan s niskim udjelom masti.

Nemojte jesti grejp ili piti sok od grejpa dok koristite ovaj lijek. Grejp proizvodi mogu povećati količinu lijeka u tijelu.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite medicine u svom originalnom spremniku. Ne stavljajte tablete u dnevnim ili tjednim pilula kutije.

Bacite Svaki neiskorišteni tablete 7 tjedana nakon otvaranja boce po prvi put.

propustili dozu

Ako će se uzimati ovaj lijek za dugo vremena, vrlo je važno da Vaš liječnik provjeriti u redovitim posjetima za bilo kakve probleme ili neželjenih učinaka koje mogu biti uzrokovane ovim lijekom. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

skladištenje

Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Muškarci i žene trebaju koristiti učinkovite oblik kontracepcije za vrijeme liječenja i do 2 mjeseca nakon tretmana. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite ovaj lijek ili u roku od 2 mjeseca nakon zadnje doze, obavijestite svog liječnika odmah.

Vaš liječnik će provjeriti vaš krvni tlak na redovnoj osnovi, za vrijeme dok uzimate ovaj lijek. Vi svibanj također je potrebno pratiti krvni tlak kod kuće. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate jake glavobolje, vrtoglavicu, ili promjene u svoj vid.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove ili osjetljivost u gornjem trbuhu, blijede stolice, tamni urin, gubitak apetita, mučnina, povraćanje, ili žutom kožom ili očima. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema jetre.

Ovaj lijek može povećati vaše šanse za krvarenje i prouzročiti ozljede ili ozljede da ozdravi sporije. Da bi se s ovim problemom, ostati daleko od grube sportove ili situacije u kojima ste mogli biti modricama, rezati, ili ozlijeđenih. Četka i konac za zube nježno. Budite oprezni kada koristite oštre predmete, uključujući i britve i nokat škara.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne kožne probleme, uključujući i ruka-noga reakcije kože ili teškim osip. Nazovite svog liječnika odmah ako imate crvenilo kože, bol, plikove, krvarenje ili otekline na dlanovima i nogama.

Ovaj lijek može izazvati ozbiljne srčane probleme. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove u prsima ili nelagoda, mučnina, bol ili nelagodu u rukama, čeljusti, leđima ili vratu, otežano disanje, znojenje, ili povraćanje.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate glavobolju, napadaje, zbunjenost, zamagljen vid ili druge vizualne probleme. To mogu biti simptomi rijetke i ozbiljna stanja mozga naziva reverzibilni sindrom posterior leukoencephalopathy (RPLS).

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate jake gori, grčevi ili bol u području želuca, visoku temperaturu, groznicu, mučninu, povraćanje, ili tešku dijareju. To mogu biti simptomi ozbiljne želuca ili crijeva problema.

Provjerite je li bilo koji liječnik koji liječi li zna da li se koristi ovaj lijek. Možda ćete morati prestati s lijekovima nekoliko dana prije operacije.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne (npr gospina trava) ili vitaminskih dodataka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.