ranitidin

Generički naziv: ranitidin (ra NI TI Deen); brand imena: Taladine, Zantac

Ranitidin u skupini lijekova naziva histamin-2 blokatori. Ranitidin djeluje tako da smanjuje količinu kiseline vaš želudac proizvodi.

Ranitidin se koristi za liječenje i sprječavanje čireva u želucu i crijevima. Također tretira uvjete u kojima želudac proizvodi previše kiseline, poput sindroma Zollinger-Ellison, Ranitidin također tretira gastroezofagealna refluksna bolest (GERB) i druge uvjete u kojima kiselina izrađuje sigurnosnu kopiju iz želuca u jednjak, što uzrokuje žgaravicu.

Uporaba ranitidina može povećati rizik od razvoja upale pluća. Simptomi upale pluća uključuju bol u prsima, groznica, osjećaj kratkog daha i iskašljavanje zelenu ili žutu sluz. Razgovarajte sa svojim liječnikom o svom specifičnom riziku od razvoja upale pluća.

Nemojte koristiti ovaj lijek ako ste alergični na ranitidin.

Pitajte liječnika ili ljekarnika ako je sigurno da se ovaj lijek ako imate bolest bubrega, bolesti jetre, ili porfirije.

Žgaravica je često zbunjeni s prvim simptomima srčanog udara. Potražite hitnu liječničku pomoć ako imate bolove u prsima ili osjećaj težine, bol širi na ruku ili rame, mučnina, znojenje, te općenito lošeg osjećaja.

Ranitidin granule i šumeće tablete treba otopiti u vodi prije nego što ih. Vaš liječnik može preporučiti antacid kako bi se osloboditi boli. Pažljivo slijedite liječničke upute o vrsti antacid za korištenje, i kada ga koristiti. Izbjegavajte pijenje alkohola. To može povećati rizik od oštećenja na svoj želudac. To može potrajati i do 8 tjedana uzimanja ovog lijeka pred ulkus zacijeli. Za najbolje rezultate, i dalje koristiti lijekove prema uputama. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako se simptomi ne poboljšaju nakon 6 tjedana liječenja.

Nemojte koristiti ovaj lijek ako ste alergični na ranitidin.

Žgaravica je često zbunjeni s prvim simptomima srčanog udara. Potražite hitnu liječničku pomoć ako imate bolove u prsima ili osjećaj težine, bol širi na ruku ili rame, mučnina, znojenje, te općenito lošeg osjećaja.

Pitajte liječnika ili ljekarnika ako je sigurno za vas da se ranitidina ako imate

porfirija.

FDA kategorija trudnoća B. Ranitidin se ne očekuje da će biti štetan za nerođeno dijete. Obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili namjeravate zatrudnjeti tijekom liječenja. Ranitidin prelazi u majčino mlijeko. Nemojte uzeti ranitidina bez reći svom liječniku ako dojite bebu.

Uporaba ranitidina može povećati rizik od razvoja upale pluća. Simptomi upale pluća uključuju bol u prsima, groznica, osjećaj kratkog daha i iskašljavanje zelenu ili žutu sluz. Razgovarajte sa svojim liječnikom o svom specifičnom riziku od razvoja upale pluća.

Ranitidin šumeća tableta mogu sadržavati fenilalanin. Razgovarajte sa svojim liječnikom prije korištenja ovog oblika ranitidin, ako imate fenilketonuriju (PKU).

Uzmi ranitidina točno prema uputama na etiketi, ili kako je propisano od strane liječnika. Ne koristiti u većim ili manjim količinama ili dulje nego što je preporučeno.

Vaš liječnik može preporučiti antacid kako bi se osloboditi boli. Pažljivo slijedite liječničke upute o vrsti antacid za korištenje, i kada ga koristiti.

Ne lomite, žvakati ili break ranitidin šumeće tablete, i ne dopustiti da se rastopiti na vašem jeziku. 25-miligram šumeća tableta mora otopiti u najmanje 1 žličica vode prije gutanja. The150-miligram šumeća tableta treba biti otopljen u 6 do 8 unci vode.

Pustite da se ranitidin šumeća tableta u potpunosti otopiti u vodi, a zatim piti cijelu smjesu. Ako se daje ovaj lijek djetetu, možda privući tekuće smjese u kapaljka i isprazniti kapaljka u djetetova usta.

Ranitidin granule treba miješati s 6 do 8 unci vode prije konzumacije.

Mjera ranitidin tekućinu s posebnim žlica ili čašica doze za mjerenje, a ne redovna žlica. Ako nemate uređaj doze za mjerenje, upitajte svog ljekarnika za jedan.

To može potrajati i do 8 tjedana prije svoje ulkus zacijeli. Nastavite koristiti lijekove prema uputama i recite svom liječniku ako se simptomi ne poboljšaju nakon 6 tjedana liječenja.

Ovaj lijek može uzrokovati neobične rezultate s određenim medicinskim testovima. Reci bilo liječnika koji vas liječi da koristite ranitidina.

Čuvati ranitidin na sobnoj temperaturi dalje od vlage, topline i svjetlosti.

Uzmite propuštenu dozu čim se sjetite. Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu. Ne uzimajte dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Potražite hitnu liječničku pomoć ili nazovite otrov za pomoć liniju na 1-800-222-1222.

Predoziranje Simptomi mogu uključivati ​​nedostatak koordinacije, osjećaj vrtoglavicu ili nesvjesticu.

Izbjegavajte pijenje alkohola. To može povećati rizik od oštećenja na svoj želudac.

Prestanite koristiti ranitidina i dobiti hitnu liječničku pomoć ako imate bilo koji od ovih znakova alergijske reakcije na ranitidin: košnica; otežano disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla. Prestanite uzimati ranitidina i nazovite svog liječnika odmah ako imate ozbiljnu nuspojavu, kao što su

bol u prsima, groznica, osjećaj kratkog daha, iskašljavanje zelenu ili žutu sluz

lako modrice ili krvarenje, neobično slabost

brzo ili sporo otkucaja srca

problema s vizijom

groznica, grlobolja, i glavobolje s teškim mjehura, piling, i crveni osip na koži; ili

mučnina, bol u želucu, niska temperatura, gubitak apetita, tamni urin, gline obojene stolice, žutica (žuta boja kože ili očiju).

Manje ozbiljne ranitidin nuspojave mogu uključivati

glavobolja (može biti teška)

pospanost, vrtoglavica

problemi sa spavanjem (nesanica)

smanjen seksualni nagon, impotencija, ili poteškoće orgazma; ili

oticanje ili osjetljivost dojki (u muškaraca)

mučnina, povraćanje, bol u trbuhu; ili

proljev ili zatvor.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave FDA na 1-800-FDA-1088.

Prije uzimanja ranitidin, obavijestite svog liječnika ako uzimate triazolam (Halcion). Vi svibanj ne biti u mogućnosti koristiti ranitidin, ili ste svibanj potreba prilagodbe doziranja ili posebne testove tijekom liječenja.

Postoji svibanj biti drugih lijekova koji mogu biti u interakciji s ranitidin. Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje koristite. To uključuje recept, over-the-counter, vitamina i biljnih proizvoda. Nemojte započeti novi lijek bez reći svom liječniku.

Verzija: 7.01. Datum revizije: 07/01/2010 11:08:44.