raltegravira

Terapijski Klasa: Antirctroviral Agent

Koristi za raltegravir

Farmakološka Klasa: integraze Inhibitor

Raltegravira neće izliječiti ili spriječiti HIV infekciju ili AIDS, međutim, to pomaže HIV razmnožavanje i čini se da se uspori uništenje imunološkog sustava. To može pomoći odgoditi razvoj problema koji se obično rezultiraju od AIDS-a ili HIV-bolesti. Raltegravira neće vas čuvati od širenja HIV-a na druge ljude. Ljudi koji primaju raltegravira mogu i dalje imati neke od problema obično povezanih s AIDS ili HIV-bolesti.

raltegravira je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za raltegravir, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na raltegravir ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke raltegravir u djece mlađe od 4 tjedna starosti. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost raltegravir u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bubrega, jetre, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju raltegravira.

Prije Korištenje raltegravira

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate raltegravira, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći raltegravira s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje raltegravira s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje raltegravir. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi raltegravira točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Također, ne mijenjati dozu ili prestati uzimati raltegravira bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Kada vaš opskrba raltegravir je nizak, obratite se svom liječniku ili ljekarniku prije vremena. Ne dozvolite sebi da ponestane raltegravir.

raltegravira dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Nastavite uzimati raltegravira za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se osjećate bolje. Također je važno da se raltegravira zajedno s drugim lijekovima za HIV. Budite sigurni da se sve lijekove, liječnik naredio, a da ih se u pravo vrijeme.

Vi svibanj uzeti raltegravira sa ili bez hrane.

Vi svibanj žvakati ili progutati tablete za žvakanje cjelina. Ipak, tablete prevučene mora progutati cijela.

Ako koristite oralnu suspenziju

Ne zamijeniti tablete za žvakanje ili oralnu suspenziju s filmom obložene. Pitajte svog liječnika ili ljekarnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Doza raltegravir će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze raltegravir. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu raltegravir, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pravilna uporaba raltegravir

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Spremite tablete za žvakanje u izvornom pakiranju s boca čvrsto zatvorene. Ne otvarajte foliju paketić praška za suspenziju dok ste spremni da ga upotrijebite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti ili napredovanje svoj vašeg djeteta u redovite posjete kako bi bili sigurni raltegravira radi ispravno. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Ozbiljne kožne i alergijske reakcije mogu pojaviti s raltegravir. To bi moglo biti opasno po život i zahtijevaju hitnu liječničku pomoć. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate teške osip, stvaranje mjehura, piling, ili labave kože, vrućica ili zimica, mišića ili bol u zglobovima, čireve ili čir na koži, oticanje lica, usana, jezika ili grla, neobična umor ili slabost, ili žute oči ili kožu dok vi ili vaše dijete koristite raltegravira.

Vaš imunološki sustav može dobiti jači kada početi uzimati HIV lijekove. Obavijestite svog liječnika odmah ako ste vi ili vaše dijete primjetiti nikakve promjene u svoje zdravlje. Ponekad imunološki sustav će početi u borbi protiv infekcija koje su skrivene u tijelu, kao što su upala pluća ili tuberkuloze, ili može rezultirati bakljadu-up skriveni autoimune bolesti (primjerice, Gravesova bolest, polimiozitis, Guillain-Barre sindrom).

Obavijestite svog liječnika odmah ako Vi ili Vaše dijete imate bolove u mišićima neobjašnjiva, osjetljivost ili slabost, osobito ako imate neuobičajen umor ili groznicu. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema mišića naziva miopatiju.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate tamne boje urina, groznica, grčevi u mišićima ili grčeve, bol u mišićima ili ukočenost ili neuobičajen umor ili slabost. To mogu biti simptomi ozbiljnog mišića problem nazvan rabdomiolize, što može uzrokovati probleme s bubrezima.

Mjere opreza tijekom korištenja raltegravira

raltegravira neće vas čuvati od davanja HIV svom partneru za vrijeme seksa. Pobrinite se da razumijete ovo i prakticirati siguran seks, čak i ako vaš partner ima HIV, pomoću lateks kondom ili neku drugu metodu barijere. raltegravira također neće vas iz davanja HIV-a na druge ljude, ako su izloženi krvi. Nemojte ponovno koristiti ili dijeliti igle s kim.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

raltegravira nuspojave

raltegravira

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Profesionalna izloženost Truvada, Atripla Viread, lamivudin, Isentress, zidovudin, abakavir, tenofovir, Epivir, Epzicom, Sustiva, efavirenz

HIV infekcija Truvada, Atripla, Stribild Viread, Norvir, Complera, Prezista, lamivudin, Isentress, abakavir, tenofovir, Kaletra