rak prostate, uznapredovalim ili metastatskim-kirurgija

Kirurgija za liječenje raka prostate obično je rezervirana za muškarce u dobrom zdravlju, koji su mlađi od 70 godina, a koji se odluče na operaciju. Kirurgija svibanj biti učinjeno za ublažavanje simptoma i usporiti rast raka.

Kirurško uklanjanje testisa (Orchiectomy) i hormonskih terapija lijekovima ima neke iste nuspojave, uključujući napade vrućine, veće grudi, gubitak seksualne želje, i nemogućnosti da imaju erekciju.

Radikalna prostatektomija, uklanjanje prostate i njegove raka. To obično nije učinjeno, ako se rak proširio na druge dijelove tijela; Orchiectomy, uklanjanje testisa. To može uzrokovati rak smanjiti i može poboljšati simptome, jer se rak prostate često treba testosterona od strane testisa rasti; TURP ili transuretalnu resekciju prostate. Ova operacija može pomoći da se osloboditi problema s mjehurom, jer uklanja dio tumora koji se mogu blokira uretru, cijev koja nosi mokraću iz mjehura kroz penis. To se može držati tumor raste neko vrijeme. Ali TURP ne uzima se cijeli tumor.