radiop prije uporabe

Alergije

pedijatrijski

Pri odlučivanju da primi dijagnostički test, rizici od uzimanja testa mora se odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ova ispitivanja, u nastavku treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje rendgenski vidljivi agenata u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama, ta sredstva se ne očekuje da će izazvati različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih, kada se koristi u mjehuru ili mokraćovoda. Nema specifične informacije o korištenju rendgenski vidljivi agenata u djece za studije u maternicu ili jajovode.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba. Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje rendgenski vidljivi agenata za ubacivanja u mjehur ili uretera ili u maternicu i jajovode u starijih osoba s uporabom u drugim dobnim skupinama, ta sredstva se ne očekuje da će izazvati različite nuspojave ili problema u starijih ljudi nego u mlađih odraslih osoba.

Studije o učincima u trudnoći, kada se rendgenski vidljivi agenti usadio u mjehur ili uretera nisu učinili u žena. Ispitivanja na životinjama su učinili samo s iothalamate, koja nije pokazala da uzrokuje oštećenja ploda ili druge probleme.

Dijagnostički testovi maternice i jajovoda koriste rendgenski vidljivi sredstva se ne preporučuje tijekom trudnoće ili najmanje 6 mjeseci nakon trudnoće je završila. Test može uzrokovati druge probleme, kao što su infekcije u maternici.

gerijatrijske

Također, rendgenski vidljivi sredstva koja sadrže jod su, u rijetkim slučajevima, uzrokovao hipotireozu (underactive štitnjače) u beba kad su ubrizgava u amnionske vreće kasno u trudnoći. Osim toga, x-zrake trbuha tijekom trudnoće može imati štetne učinke na fetus. Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako ste trudni ili ako sumnjate da ste trudni kada ste primiti ovu rendgenski vidljivi agent.

Trudnoća

Iako se male količine rendgenski vidljivi agenata apsorbira u tijelu i može proći u majčino mlijeko, ta sredstva nisu pokazala da uzrokuju probleme u njega bebe. Međutim, možda će biti potrebno za vas da se zaustavi dojenje privremeno primio je rendgenski vidljivi agent. Budite sigurni da ste razgovarali o tome sa svojim liječnikom.

Dojenje

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Interakcije lijekova

Ostale interakcije

Druge zdravstvene probleme

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje dijagnostičkih testova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito