r & c uši tretman komplet

Piperonil butoksid je kemikalija koja zaustavlja razgradnju piretrina, insekticid kemikalije.

Piperonil butoksida i piretrini tematska (za kožu) je kombinacija lijek koristi za liječenje uši.

Piperonil butoksida i piretrini tematska također se mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Slijedite sve upute na Vašem medicine oznaka i paket. Recite svakoj od svojih zdravstvenih usluga o svim medicinskim stanjima, alergije, i svi drugi lijekovi koje koristite.

Vi ne bi trebali koristiti piperonil butoksid i pyrethrins aktualna ako ste alergični na nju, ili ako imate alergiju na krizanteme ili ambrozije.

FDA kategorija trudnoći C. Ne zna se da li ovaj lijek će naškoditi nerođeno dijete. Obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili namjeravate zatrudnjeti dok koristite ovaj lijek.

Nije poznato je li taj lijek prelazi u majčino mlijeko, ili ako bi to moglo naškoditi za njegu beba. Obavijestite svog liječnika ako dojite bebu.

Slijedite sve upute na Vašem recept etiketi. Nemojte koristiti ovaj lijek u većim ili manjim količinama ili dulje nego što je preporučeno.

Infestacije su vrlo zarazne. Svi članovi kućanstva morati biti tretirani za uši. Uši se mogu širiti od osobe do osobe, dijeleći četku za kosu, češalj, kape ili trake,. Također se može širiti kroz head-to-head kontakta.

Nanesite šampon za suhu kosu. Dobro protresite prije uporabe. Nanesite na svim područjima vlasišta, uključujući i iza ušiju i vratu. Priuštite kosu od korijena do kraja i ostaviti šampon u kosu za više od 10 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Šampon treba ponovno koristiti u 7 do 10 dana da ubije sve novo izlijegali mladi uši.

Držite oči čvrsto zatvorene dok koristite ovaj lijek u kosi. Vi svibanj koristiti ručnik ili ručnik kako bi zaštitili svoje oči, a primjenom lijekova na svoju glavu. Ne nanositi na obrve ili trepavice. Nazovite svog liječnika ako ta područja zaraziti uši.

Morat ćete ukloniti sve jaja (gnjide) iz vlas kose s posebnim češljem. Neki uši proizvodi dolaze opremljeni gnjida češalj. Ako nemate takav češalj, upitajte svog ljekarnika gdje možete dobiti jedan. Gnjide se ne mogu ukloniti učinkovito s redovitim fino češalj.

Koristite ovaj lijek za punu propisanom vremenskom periodu. Vaši simptomi se mogu poboljšati prije nego što se uši zaraza u potpunosti se briše. Nazovite svog liječnika ako vam se stanje ne popravi, ili ako se simptomi pogoršaju dok koristite ovaj lijek.

Kako bi spriječili infekciju s uši, oprati odjeću, kape, posteljinu, plišane igračke, sušila za četke i češljevi u vrućoj vodi s jakim sredstvom za čišćenje kako biste uklonili grinje ili jaja. Možda ćete morati koristiti poseban kontrolni uši sprej za liječenje namještaj, madraci, sportske kacige, slušalice, i druge ne-perivih stavke. Pitajte svog liječnika ili ljekarnika o dezinfekciju svoj dom.

Spremite lijek na sobnoj temperaturi daleko od vlage i topline.

Koristite propuštenu dozu čim se sjetite. Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu. Ne koristite dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Potražite hitnu liječničku pomoć ili nazovite otrov za pomoć liniju na 1-800-222-1222.

Izbjegavajte korištenje drugih lijekova ili kožnih proizvoda na području postupati s piperonil butoksidom i piretrina tematska, osim ako vam liječnik ne kaže da.

Izbjegavajte uzimajući ove lijekove u oči, nos, usta, ili vaginu. Ako se to ne dogodi, isperite vodom. Ne koristite piperonil butoksid i pyrethrins tematska na izgorio od sunca, windburned, suhom, ispucana, razdražen, ili slomljena kože.

Izbjegavajte bliski kontakt s drugima dok je infekcija izliječena. Također izbjegavajte dijeljenje kosu češljevi, ukrasi za kosu, kape, odjeću, posteljinu, jastuke i druge predmete za osobnu upotrebu.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo koji od ovih znakova alergijske reakcije: košnica; otežano disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Prestanite koristiti piperonil butoksid i pyrethrins i nazovite svog liječnika odmah ako imate jake žarenje, pečenje, svrbež, oteklina, ili iritacije u kojoj se primjenjuje lijek.

Česte nuspojave mogu uključivati

blagi svrbež, peckanje ili žarenje

blagi osip na koži; ili

ukočenost ili tingly osjećaj.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave FDA na 1-800-FDA-1088.

Malo je vjerojatno da su drugi lijekovi se uzme oralno ili ubrizgati će imati utjecaj na lokalno primjenjeni piperonil butoksida i pyrethrins. No, mnogi lijekovi mogu komunicirati sa svaki ostali. Recite svakoj od svojih zdravstvenih usluga o svim lijekovima koje koristite, uključujući i recept i nad-the-counter lijekovi, vitamini i biljnih proizvoda.

 Cerner Multum, Inc Verzija: 3.02. Datum revizije: 2013/09/14, 11:00:00.