q-tussin dm

Dekstrometorfan je kašalj za suzbijanje. To utječe na signale u mozgu koje aktiviraju kašalj refleks.

Guaifenesin je iskašljavanje. Ona pomaže u otpuštanju zagušenja u prsima i grlu, što je lakše iskašljati kroz usta.

Dekstrometorfan i guaifenesin je kombinacija lijek koristi za liječenje kašlja i prsima zagušenja uzrokovane su prehlada, infekcija ili alergija.

Dekstrometorfan neće liječiti kašalj koji je uzrokovan pušenjem, astma, ili emfizema.

Postoje mnoge marke i oblici tog lijeka na raspolaganju, a ne sve marke su navedeni na ovom letku.

Dekstrometorfan i guaifenesin također se mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Nemojte koristiti ovaj lijek ako ste uzeli inhibitor MAO u posljednjih 14 dana. Opasna interakcija lijekova može dogoditi. MAO inhibitori su isocarboxazid, linezolid, metilen plavo injekciju, fenelzin, razagilina, selegilin, i tranylcypromine.

Nemojte davati ovaj lijek u djece mlađe od 4 godine stare. Uvijek pitati liječnika prije nego što je kašalj ili hladno lijek djetetu. Smrt se može dogoditi iz zlouporabe kašalj i prehlada lijekova u vrlo male djece.

Nemojte koristiti ovaj lijek ako ste uzeli inhibitor MAO u posljednjih 14 dana. Opasna interakcija lijekova može dogoditi. MAO inhibitori su isocarboxazid, linezolid, metilen plavo injekciju, fenelzin, razagilina, selegilin, i tranylcypromine.

Pitajte liječnika ili ljekarnika ako je sigurno da se ovaj lijek ako imate emfizema ili kroničnog bronhitisa.

Nije poznato da li dekstrometorfan i guaifenesin naškoditi nerođeno dijete. Nemojte koristiti ovaj lijek bez liječničkog savjeta ako ste trudni.

Nije poznato da li dekstrometorfan i guaifenesin prelazi u majčino mlijeko, ili ako bi to moglo naškoditi za njegu beba. Nemojte koristiti ovaj lijek bez liječničkog savjeta ako dojite bebu.

Umjetno zaslađeni tekući lijek može sadržavati fenilalanin. Provjerite oznaku lijekove ako imate fenilketonuriju (PKU).

Koristite točno prema uputama na etiketi, ili kako je propisano od strane liječnika. Ne koristiti u većim ili manjim količinama ili dulje nego što je preporučeno. Kašalj ili hladno lijek obično se uzima samo za kratko vrijeme dok se vaše simptome razjasniti.

Nemojte davati ovaj lijek u djece mlađe od 4 godine stare. Uvijek pitati liječnika prije nego što je kašalj ili hladno lijek djetetu. Smrt se može dogoditi iz zlouporabe kašalj i prehlada lijekova u vrlo male djece.

Mjera tekući lijek s doziranje šprice, kao ni s posebnom žlicom doze za mjerenje ili medicine kupa. Ako nemate uređaj doze za mjerenje, upitajte svog ljekarnika za jedan.

Ne lomite, žvakati, prekinuti ili otvorite kapsule ili tablete s produljenim oslobađanjem. Progutati cijele.

Dekstrometorfan i guaifenesin granule treba poprskati izravno na jezik i progutao odmah.

Pijte više tekućine kako bi popustiti zagušenja i podmazati grlo dok uzimate ovaj lijek.

Nazovite svog liječnika ako se simptomi ne poboljšaju nakon 7 dana liječenja, ili ako imate temperaturu s glavoboljom, kašalj, ili osip na koži.

Ako je potrebno imati bilo koju vrstu operacije, recite kirurgu ispred vremena, ako ste uzeli ovaj lijek u posljednjih nekoliko dana.

Čuvati na sobnoj temperaturi, dalje od vlage i topline.

Budući da je ovaj lijek se koristi kada je potrebno, vi svibanj ne biti na rasporedu doziranja. Ako ste na rasporedu, koristite propuštenu dozu čim se sjetite. Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu. Ne koristite dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Potražite hitnu liječničku pomoć ili nazovite otrov za pomoć liniju na 1-800-222-1222.

Ovaj lijek može utjecati na vaše razmišljanje ili reakcija. Budite oprezni ako vozite ili učiniti bilo koji zahtijeva da budu na oprezu.

Pijenje alkohola može povećati određene nuspojave ovog lijeka.

Pitajte liječnika ili ljekarnika prije korištenja bilo kašalj, prehladu ili alergije lijek. Mnogi lijekovi dostupni preko counter sadrže dekstrometorfana ili guaifenesin. Uzimanje određenih proizvoda zajedno mogu uzrokovati da se previše ove vrste lijekova. Provjerite oznaku da se vidi je li lijek sadrži protiv kašlja ili iskašljavanje.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate znakove alergijske reakcije: košnica; teško disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Prestanite koristiti ovaj lijek i obratite se liječniku ako imate

promjene raspoloženja

jaka glavobolja; ili

teška omaglica ili anksioznost, osjećaj kao da bi se mogao onesvijestiti

Česte nuspojave mogu uključivati

vrtoglavica, pospanost

problemi sa spavanjem (nesanica)

proljev; ili

osjećaj nervozna, nemirna, tjeskobu, ili razdražljivo

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave FDA na 1-800-FDA-1088.

Pitajte liječnika ili ljekarnika prije uzimanja ovog lijeka ako su također pomoću bilo koje druge lijekove, uključujući i recept i nad-the-counter lijekove, vitamine i biljne proizvode. Neki lijekovi mogu izazvati neželjene ili opasne posljedice ako se koristi zajedno. Nije sve moguće interakcije su navedeni u ovom priručnik.

Uzimanje ovog lijeka s drugim lijekovima koje će se pospano ili usporiti disanje može pogoršati ove efekte. Pitajte svog liječnika prije uzimanja dekstrometorfana i guaifenesin s tabletu za spavanje, opojne boli medicine, mišića relaxer, ili lijek za anksioznost, depresija, ili napadajima.

 Cerner Multum, Inc Verzija: 6.10. Datum revizije: 2015/06/17, 10:53:49.