q-TAPP dm

Bromfeniramin je antihistaminik koji smanjuje učinke prirodnog kemijskog histamina u tijelu. Histamin može proizvesti simptome kihanje, svrbež, suzne oči, i curenje iz nosa.

Dekstrometorfan je kašalj za suzbijanje. To utječe na signale u mozgu koje aktiviraju kašalj refleks.

Pseudoefedrin je dekongestivi da skuplja krvne žile u nazalnih prolaza. Raširene krvne žile mogu uzrokovati začepljenje nosa (začepljen nos).

Bromfeniramin, dekstrometorfan i pseudoefedrin je kombinacija lijek koristi za liječenje kašalj, curenje ili začepljen nos, kihanje, svrbež i suzne oči uzrokovane alergijama, prehladu ili gripu.

Ovaj lijek neće liječiti kašalj koji je uzrokovan pušenjem, astma, ili emfizema.

Bromfeniramin, dekstrometorfan i pseudoefedrin također se mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Nemojte koristiti ovaj lijek ako ste uzeli inhibitor MAO u posljednjih 14 dana. Opasna interakcija lijekova može dogoditi. MAO inhibitori uključuju izokarboksazid, fenelzin, linezolida, razagilina, selegilin, i tranilcipromin.

Ne koristite bromfeniramin, dekstrometorfana i pseudoefedrin ako ste uzeli inhibitor MAO u posljednjih 14 dana. Opasna interakcija lijekova može dogoditi. MAO inhibitori uključuju izokarboksazid, fenelzin, linezolida, razagilina, selegilin, i tranilcipromin.

Da bi bili sigurni da je ovaj lijek je sigurno za vas, obavijestite svog liječnika ako imate

astme ili KOPB, kašalj sa sluzi ili kašalj uzrokovan pušenjem, emfizem ili kronični bronhitis

blokada u svom probavnom traktu (želudac ili crijeva)

visoki krvni tlak, bolesti srca

jetre ili bolesti bubrega

glaukom

kašalj sa sluzi ili kašalj uzrokovan emfizem ili kronični bronhitis

povećanom prostatom ili urinarnih problema

pheochromocytoma (tumor nadbubrežne žlijezde žlijezde)

preaktivan štitnjače; ili

ako se uzme kalij (Cytra, Epiklor, K-LYTE, K-phos, Kaona, Klor-Con, Polycitra, Urocit-K).

FDA kategorija trudnoći C. Ne zna se da li bromfeniramin, dekstrometorfan i pseudoefedrin naškoditi nerođeno dijete. Nemojte koristiti ovaj lijek bez liječničkog savjeta ako ste trudni.

Ovaj lijek može proći u majčino mlijeko i može naškoditi dojenje beba. Antihistaminici i dekongestivi mogu također usporiti proizvodnju majčino mlijeko. Nemojte koristiti ovaj lijek bez liječničkog savjeta ako dojite bebu.

Koristite točno prema uputama na etiketi, ili kako je propisano od strane liječnika. Ne koristiti u većim ili manjim količinama ili dulje nego što je preporučeno. Kašalj ili hladno lijek obično se uzima samo za kratko vrijeme dok se vaše simptome razjasniti.

Nemojte davati ovaj lijek u djece mlađe od 4 godine stare. Uvijek pitati liječnika prije nego što je kašalj ili hladno lijek djetetu. Smrt se može dogoditi iz zlouporabe kašalj i prehlada lijekova u vrlo male djece.

Mjera tekući medicine s posebnim dozi zlicu ili medicine kupa. Ako nemate uređaj doze za mjerenje, upitajte svog ljekarnika za jedan.

Nemojte uzimati duže od 7 dana za redom. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako se simptomi ne poboljšaju nakon 7 dana liječenja, ili ako imate temperaturu s glavoboljom ili osip na koži.

Ako vam je potrebna operacija ili medicinskih ispitivanja, reci kirurg ili liječnik ispred vremena, ako ste uzeli ovaj lijek u posljednjih nekoliko dana.

Čuvati na sobnoj temperaturi, dalje od vlage i topline.

Budući da je ovaj lijek se uzima po potrebi, vi svibanj ne biti na rasporedu doziranja. Ako uzimate lijekove redovito, uzeti propuštenu dozu čim se sjetite. Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu. Ne uzimajte dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Potražite hitnu liječničku pomoć ili nazovite otrov za pomoć liniju na 1-800-222-1222.

Konzumiranja alkohola može povećati neke nuspojave bromfeniramin, dekstrometorfan, i pseudoefedrin.

Pitajte liječnika ili ljekarnika prije korištenja bilo koje druge hladno, kašalj, alergije, ili spavati lijek. Antihistaminici i kašalj za suzbijanje nalaze se u mnogim kombinacija lijekova. Uzimanje određenih proizvoda zajedno mogu uzrokovati da se previše određenog lijeka. Provjerite oznaku da se vidi je li lijek sadrži antihistaminsko ili kašalj za suzbijanje.

Ovaj lijek može uzrokovati zamagljen vid, a mogu utjecati na vaše razmišljanje ili reakcija. Budite oprezni ako vozite ili učiniti bilo koji zahtijeva da budu na oprezu i može jasno vidjeti.

Izbjeći postati pregrijan ili dehidrirano tijekom vježbanja i tijekom vrućina. Bromfeniramin i pseudoefedrin može smanjiti znojenje, a vi svibanj biti više skloni toplinskog udara.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo koji od ovih znakova alergijske reakcije: košnica; teško disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Prestanite koristiti ovaj lijek i obratite se liječniku ako imate

zbunjenost, teška anksioznost, halucinacije, drhtanje

slabo ili plitko disanje

svjetlo na čelu osjećaj, kao da bi se mogao onesvijestiti

brzo ili lupa otkucaja srca

bolno ili otežano mokrenje, malo ili nimalo uriniranje

blijeda koža, slabost, lako modrice ili krvarenje, vrućica, zimica, bolovi u tijelu; ili

povišen krvni tlak – jaka glavobolja, zujanje u ušima, bol u prsima, otežano disanje, neravnim otkucaja srca.

Česte nuspojave mogu uključivati

vrtoglavica, pospanost, glavobolja

zatvor, prevrnut želuca, gubitak apetita

zamućen vid, dvoslike, suhe oči

problemi sa spavanjem (nesanica); ili

suha usta, nosa ili grla.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave FDA na 1-800-FDA-1088.

Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje koristite, uključujući i recept i nad-the-counter lijekovi, vitamini i biljnih proizvoda. Neki lijekovi mogu izazvati neželjene ili opasne posljedice ako se koristi zajedno. Nije sve moguće interakcije su navedeni u ovom priručnik.

Uzimanje ovog lijeka s drugim lijekovima koje će se pospano ili usporiti disanje može pogoršati ove efekte. Pitajte svog liječnika prije uzimanja bromfeniramin, dekstrometorfana i pseudoefedrin s tabletu za spavanje, opojne boli medicine, mišića relaxer, ili lijek za anksioznost, depresija, ili napadajima.

 Cerner Multum, Inc Verzija: 7.06. Datum revizije: 2013/11/19, 11:52:20.