q-oskoruša ko q-10 (koenzima Q-10)

Ubiquinone je vitamin kao tvar koja se sastoji prirodno u tijelu. Ubikinon također poznat kao Coenzima, Ubidcarenone, Ubidécarénone i ubikinol.

Ubiquinone se koristi u alternativnoj medicini kao vjerojatno učinkovita pomoć u liječenju koenzima Q-10 nedostatak ili smanjenje simptoma mitohondrijske bolesti (uvjeti koji utječu na energetsku proizvodnju u stanicama tijela).

Ubikinona eventualno učinkovit u sprečavanju migrenske glavobolje, snižavanje krvnog tlaka, sprečavanje drugi srčani udar, ili usporavanja napredovanja ranom Parkinsonovom bolesti. Ubiquinone je također moguće učinkovite u poboljšanju simptoma u osoba s kongestivnim zatajenjem srca, nervne probleme uzrokovane dijabetesom, Huntingtonova bolest, mišićna distrofija, ili makularna degeneracija (staračku gubitka vida).

Ubikinon također se koristi za liječenje Alzheimerove bolesti, visoke razine kolesterola, ili amiotrofične lateralne skleroze (Lou Gehrigova bolest). Međutim, istraživanja su pokazala da ubiquinone ne može biti učinkovit u liječenju ovih stanja.

Istraživanje je također pokazalo da ubiquinone nije vjerojatno da će biti učinkovit u povećanju sportsku izvedbu.

Ostale koristi nije dokazano istraživanjem su uključeni astme liječenje, KOPB, rak, dijabetes, određene srčane probleme, fibromijalgije, hepatitis C, problema s bubrezima, visoki krvni tlak za vrijeme trudnoće, probleme s mišićima uzrokovane uzimanje “statina” kolesterol lijekove i druge uvjete.

Ubiquinone često prodaje kao biljni dodatak. Nema uređenih proizvodnih standarda u mjestu za mnoge biljne spojeve, a neki prodali dodataka su pronađeni biti kontaminirane s toksičnih metala ili drugih lijekova. Biljni / zdravlje dodataka bi trebao biti kupljen iz pouzdanog izvora kako bi se smanjila opasnost od kontaminacije.

Ubiquinone se također mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom Priručniku.

Slijedite sve upute na etiketi proizvoda i pakiranja. Recite svakoj od svojih zdravstvenih usluga o svim medicinskim stanjima, alergije, i svi drugi lijekovi koje koristite.

Prije korištenja ubikinon, razgovarajte sa svojim liječnikom. Vi svibanj ne biti u mogućnosti koristiti ubikinon ako imate određene medicinske uvjete, pogotovo

visok ili nizak krvni tlak

ako primate kemoterapiju; ili

ako pušite.

Ubiquinone se smatra možda i siguran za upotrebu tijekom trudnoće. Međutim, ne koristite ovaj proizvod bez liječničkog savjeta ako ste trudni.

Nije poznato da li ubiquinone prelazi u majčino mlijeko, ili ako bi to moglo naškoditi za njegu beba. Nemojte koristiti ovaj proizvod bez liječničkog savjeta ako dojite bebu.

Nemojte davati bilo kakve biljni / Zdravlje dopunu dijete bez liječničkog savjeta.

Kada se s obzirom na upotrebu biljnih dodataka, tražiti savjet od svog liječnika. Vi svibanj također uzeti u obzir konzultacije s liječnikom koji je trenirao u korištenju biljnih / zdravlje dodataka.

Ako se odlučite za korištenje ubikinon, koristite ga prema uputama na pakiranju ili kao režiji svog liječnika, ljekarnika ili drugog davatelja usluga zdravstvene zaštite. Nemojte koristiti više od ovog proizvoda nego što je preporučeno na naljepnici.

Mjera tekući lijek s doziranje šprice, kao ni s posebnom žlicom doze za mjerenje ili medicine kupa. Ako nemate uređaj doze za mjerenje, upitajte svog ljekarnika za jedan.

Uzeti za razgradnju tableta, koristite suhe ruke za uklanjanje tabletu iz pakiranja i stavite ga u usta. To će početi rastopiti odmah. Ne progutati tabletu cjelinu. Pustite ga da se otopi u ustima bez žvakanja.

Ne koristite različite oblike ubikinona u isto vrijeme bez liječničkog savjeta. Koristeći različite formulacije zajedno povećava rizik od predoziranja.

Vaš krvni tlak može biti potrebno provjeriti dok uzimate ubikinon.

Ako vam je potrebna operacija, prestati uzimati ubikinon najmanje 2 tjedna unaprijed.

Spremite ubikinon na sobnoj temperaturi, daleko od svjetla, topline i vlage. Držati lijek boca zatvorena kada nije u uporabi.

Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu. Ne koristite dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Potražite hitnu liječničku pomoć ili nazovite otrov za pomoć liniju na 1-800-222-1222.

Izbjegavajte korištenje ubikinon zajedno s drugim biljnim / zdravlje dodataka koji također može sniziti krvni tlak. To uključuje andrographis, kazein peptide, mačke kandže, riblje ulje, L-arginin, Lycium, koprive ili theanine.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate znakove alergijske reakcije: košnica; teško disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Iako nisu svi nuspojave poznato, ubikinon se smatra da najvjerojatnije sigurna za većinu odraslih kada se koristi prema uputama.

Prestanite koristiti ubikinon i poziva se svom liječniku odmah ako imate

vrlo nizak krvni tlak – vrtoglavica, jaka slabost, osjećaj kao da bi se mogao onesvijestiti.

Česte nuspojave mogu uključivati

prevrnut želuca, mučnina, povraćanje, gubitak apetita

proljev

kožni osip; ili

niski krvni tlak.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave FDA na 1-800-FDA-1088.

Nemojte uzeti ubikinon bez liječničkog savjeta ako koristite bilo koji od sljedećih lijekova

Omega-3 masne kiseline

vitamine (posebno A, C, E, ili K)

krvni tlak lijek

Rak medicina; ili

varfarin (coumadin, Jantoven).

Ovaj popis nije potpun. Drugi lijekovi mogu komunicirati s ubikinona, uključujući i recept i nad-the-counter lijekovi, vitamini i biljnih proizvoda. Nije sve moguće interakcije su navedeni u ovom Priručniku.

 Cerner Multum, Inc Verzija: 5.05. Datum revizije: 2015/05/15, 11:55:03.