Pulmicort

Koristi za Pulmicort

Terapijski Klasa: Anti-upalni

Farmakološka Klasa: nadbubrežne glukokortikoida

Budezonid je kortikosteroid ili steroid (kortizon-kao lijek). Djeluje tako što spriječava upale (oteklina) u plućima, što čini napad astme manje žestoko. Udahnuti budezonid mogu se koristiti s drugim lijekovima astme kao što su bronhodilatatori, koja se također koristi za otvaranje suženih prolaza disanja u plućima.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Pulmicort Respules® u djece od 12 mjeseci do 8 godina starosti. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 12 mjeseci starosti.

Prije Korištenje Pulmicort

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Pulmicort Flexhaler ™ u djece od 6 godina i stariji. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 6 godina.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost udahnuti budezonida u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne jetre, bubrega, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju udahnuti budezonid.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže budezonid. To ne može biti specifična za Pulmicort. Molimo pročitajte pažljivo.

Inhalacijska budesonid za sprječavanje napada astme. Nije se koristi za zaustavljanje napada koji je već počeo. Za ublažavanje napada astme koja je već započela, vi ili vaše dijete treba koristiti neki drugi lijek. Ako nemate neki drugi lijek za uporabu za akutni napad astme ili ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Koristite ovaj lijek samo prema uputama. Nemojte koristiti više od toga i ne češće nego vaš liječnik naredio upotrebu. Također, ne prestati uzimati ovaj lijek bez reći svom liječniku. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Da bi ovaj lijek kako bi se spriječilo napade astme, ona se mora koristiti svaki dan u ravnomjerno razmaknutim dozama, po nalogu svog liječnika. Ovaj lijek obično počinje raditi u oko 24 do 48 sati, ali i do 2 do 6 tjedana može proći prije nego što osjetite puni učinak.

Nemojte mijenjati dozu ili prestati uzimati ovaj lijek bez konzultacije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu koju koristite prije zaustavljanja u potpunosti. Neke bolesti mogu pogoršati kada se lijek naglo stao, što može biti opasno.

Kada koristite Pulmicort Flexhaler ™

Kada koristite Pulmicort Respules® tekućinu

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Pravilno korištenje budezonida

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite Pulmicort Flexhaler ™ na suhom mjestu pri sobnoj temperaturi s poklopcem čvrsto na mjestu.

Spremite neiskorišteni Pulmicort Respules® u uspravnom položaju, na sobnoj temperaturi. Držite medicine posude u podloge dok ste spremni da ih koriste. Ne zamrzavati kontejnera. Nakon što ste otvorili podloge, kontejneri će biti dobro za 2 tjedna samo. Odbaciti bilo koji neiskorišteni posude ako je prošlo više od 2 tjedna od otvaranja vrećice.

To je vrlo važno da vaš liječnik ili napredak vašeg djeteta provjeriti u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek radi ispravno i da provjerite za bilo neželjenih učinaka uzrokovanih ovim lijekom.

Vi ili Vaše dijete ne bi trebalo uzimati ovaj lijek ako se astma napad već počeo. Vaš liječnik će propisati drugi lijek (npr kratko-djelujući inhalator) za korištenje u slučaju akutnog napada astme. Nazovite svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja o tome.

Ako vas ili vašeg djeteta simptomi ne poboljšaju u roku od jednog do dva tjedna, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza tijekom korištenja Pulmicort

Ovaj lijek može oslabiti imunološki sustav. Izbjegavajte se oko ljudi koji su bolesni ili koji imaju infekcija kao što su vodene kozice ili ospice. Obavijestite svog liječnika odmah ako mislite vi ili vaše dijete bili izloženi vodene kozice ili ospice.

Ako ste vi ili vaše dijete razvije osip, osip, ili bilo koju vrstu alergijske reakcije (uključujući i anafilaksije) na ovaj lijek, prestati uzimati lijek i provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće.

Ovaj lijek također mogu povećati rizik od infekcije ili rane u ustima ili grlu. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate bilo kakve znakove infekcije grla.

Ovaj lijek može smanjiti mineralnu gustoću kostiju, kada se koristi za dugo vremena. Niska gustoća minerala kosti mogu izazvati slabe kosti ili osteoporoze. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može uzrokovati djeca rasti sporije nego što je normalno. To bi uzrokovalo dijete ne udebljati ili dobiti jači. Razgovarajte s Vašeg djeteta liječniku ako mislite da je to problem ili ako imate bilo kakve nedoumice.

Ovaj lijek može povećati rizik od vlasništvo nadbubrežna žlijezda koja je manje aktivan nego inače. Nadbubrežne žlijezde čini steroidi za svoje tijelo. To je vjerojatno za ljude koji koriste steroide duže vrijeme ili koriste visoke doze. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete ima više od jednog od sljedećih simptoma: pomračenje koža, proljev, vrtoglavica, nesvjestica, gubitak apetita, depresija, mučnina, osip na koži, neuobičajeni umor ili slabost, ili povraćanje. Rijetko, promjene menstrualnog ciklusa, akne, prištići ili debljanje (naslage sala) oko lica, vrata i prtljažnik može pojaviti prilikom korištenja ovog lijeka.

Provjerite sa svojim liječnikom ako zamagljen vid, teškoće u čitanju, ili bilo koje druge promjene vida javlja tijekom ili nakon tretmana. Vaš liječnik svibanj želite vi ili vaše dijete da se vaše oči provjereni od strane oftalmologa (oka liječnika).

Pulmicort nuspojave

Pulmicort Turbuhaler (budezonid)

Uvjerite se svaki liječnik ili stomatolog zna da ste vi ili vaše dijete koristite ovaj lijek. Možda ćete morati prestati uzimati ovaj lijek nekoliko dana prije operacije.

Vaš liječnik svibanj želite vi ili vaše dijete nositi medicinske identifikacijsku karticu na kojoj piše ovaj lijek se koristi. Vi ili Vaše dijete možda trebati dodatni lijek u hitnim slučajevima, ozbiljan napad astme, bolesti ili neobične stresa.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Astma, održavanje Symbicort, albuterol, flutikazon, montelukast, Singulair, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA, metilprednizolon, budezonid, Dulera, teofilin, Xopenex, Proventil, Breo Ellipta, Qvar, Flovent, Medrol Dosepak, Ventolin HFA, Medrol, mometazon, tiotropij, Solu-Medrol, Proventil HFA, salmeterol