pruski plava

Terapijski Klasa: pigmentacija Agent

Koristi za pruski plave

Pruski plava je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za prusko plavilo, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na pruski plave ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke pruski plave u djece mlađe od 2 godine starosti. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Iako primjerene studije o odnosu života na učinke pruski plave nisu izvršene u starijih stanovnika, nema gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne srčane probleme, koji mogu zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali pruski plave.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Prije Korištenje Pruski plava

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje pruski plave. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi prusko plavilo samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Uzmi Pruski plava s hranom.

Slijedite liječničke upute o pravilnom pranja ruku, wc uporabu i rukovanje stavke kao što su odjeća koja se može kontaminiranih tjelesnim tekućinama dok koristite pruskog plava.

Ako ne možete progutati kapsulu, možete otvoriti kapsulu, ispraznite sadržaj, i pomiješati s blag hrane ili tekućine.

Vaš liječnik može savjetovati vas da se pruski plave sa laksativ, kao što je sorbitol, kako bi se spriječilo začepljenje.

Nastavite koristiti prusko plavilo za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko dana. Ne propustite niti doze.

Doza pruski plave će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze pruski plave. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu pruski plave, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti ili napredovanje svoj vašeg djeteta u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga uzme. Krv, urin, te ostale laboratorijske ispite mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Pruski plava može smanjiti gastrointestinalne pokretljivosti, što može povećati zračenja apsorbirana doza na svoj želudac. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate zatvor dok koristite pruskog plava.

pruski plave može uzrokovati hipokalemija (nizak kalij u krvi). Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate suha usta, povećana žeđ, grčeve u mišićima, mučnina ili povraćanje, ili nejednake otkucaje srca dok koristite pruskog plava.

Pravilna uporaba pruski plave

pruski plave može uzrokovati vaše stolice da se pojavi u plava boja. To je normalno i ništa brinuti. Isto tako, ako otvorite kapsule i pomiješan ih s hranom, usta i zubi mogu biti u boji plavo.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Mjere opreza tijekom korištenja pruski plave

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Zračenje Hitna kalij jodid, SSKI, Iosat, Pima, pentetate kalcij trinatrij

 ili se pridružiti pruski plave grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

pruski plave nuspojave

pruski plava