Prozac tjedno

Antidepresivi mogu povećati rizik od suicidalnog razmišljanja i ponašanja u djece, adolescenata i mladih odraslih osoba s velikim depresivnim poremećajem. Pažljivo pratiti bolesnika svih dobi za kliničko pogoršanje i pojavu suicidalnih misli i ponašanja. Kada se koristi Prozac i olanzapina u kombinaciji, također se odnose na uokvirenih dijelu upozorenje o uputstvo za upotrebu za Symbyax (R).

Antidepresivi mogu povećati rizik od suicidalnog razmišljanja i ponašanja u djece, adolescenata i mladih odraslih osoba s velikim depresivnim poremećajem. Pažljivo pratiti bolesnika svih dobi za kliničko pogoršanje i pojavu suicidalnih misli i ponašanja. Prozac (R) odobren je za uporabu u pedijatrijskih bolesnika s MDD i opsesivno kompulzivni poremećaj (OCD).

Antidepresivi mogu povećati rizik od suicidalnog razmišljanja i ponašanja u djece, adolescenata i mladih odraslih osoba s velikim depresivnim poremećajem. Pažljivo pratiti bolesnika svih dobi za kliničko pogoršanje i pojavu suicidalnih misli i ponašanja. Sarafem (R) nije odobren za uporabu u pedijatrijskih bolesnika.

Koristi za Prozac Weekly

Terapijski Klasa: antidepresivni

Farmakološka Klasa: inhibitor ponovne pohrane serotonina

Fluoksetina je antidepresiv i pripada skupini lijekova koji se nazivaju selektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina (SSRI). Ovaj lijek djeluje povećanjem aktivnosti kemijskog naziva serotonina u mozgu.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Prije Korištenje Prozac Tjedno

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost fluoksetina u djece. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene za liječenje depresije u djece mlađe od 8 godina, te za liječenje opsesivno-kompulzivni poremećaj u djece mlađe od 7 godina.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke fluoksetina u djece s bulimija ili paničnog poremećaja. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost fluoksetina u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju Hiponatremija (nizak natrija u krvi) nego mlađih odraslih osoba, što može zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za bolesnika koji su primali fluoksetin.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže fluoksetin. To ne može biti specifična za Prozac Weekly. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji svog liječnika, u korist vaše stanje koliko je god moguće. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Ovaj lijek bi trebao doći sa priručnik. Vrlo je važno da ste pročitali i razumjeli te informacije. Budite sigurni da zamolite svog liječnika o bilo čemu što ne razumiju.

Vi svibanj uzeti lijek s hranom ili bez nje.

Za neke bolesti, to može potrajati mjesec dana ili dulje prije nego što počnete osjećati bolje.

Ako koristite oralne tekućine, protresti bočicu dobro prije mjerenja svake doze. Mjera tekućinu s označenom mjernu žlicu, oralni šprice, ili medicine kupa. Redoviti domaćinstvo žličica neće mjeriti odgovarajuću količinu lijeka.

Pravilno korištenje fluoksetina

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima, kako bi se omogućilo promjene u svom doze i pomoći smanjiti bilo kakve nuspojave. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Mjere opreza Dok putem Prozac Tjedno

Nemojte uzeti fluoksetin s monoaminooksidaze (MAO) inhibitora (npr izokarboksazid [Marplan®], linezolid [Zyvox®], metilen plavo injekcije, phenelzine [Nardil®], sclcgilin [Eldepryl®], tranilcipromin [Parnate®]). Nemojte početi uzimati fluoksetin tijekom 2 tjedna nakon što prestanu inhibitora MAO i čekati 5 tjedana nakon prestanka fluoksetin prije početka uzimanja inhibitora MAO. Ako ih uzeti zajedno ili ne čekati odgovarajuću količinu vremena, mogu se razviti zbunjenost, uznemirenost, nemir, želuca ili crijeva simptome, iznenadna visoka tjelesna temperatura, izuzetno visok krvni tlak ili teških konvulzija.

Nemojte uzeti tioridazin (Mellaril®) s fluoksetin i čekati 5 tjedana nakon prestanka fluoksetin prije nego što počnete uzimati tioridazin. Ne koristite pimozid (Orap®) s fluoksetin. Korištenjem ovih lijekova zajedno mogu izazvati vrlo ozbiljne srčane probleme.

Fluoksetin može uzrokovati ozbiljne stanje koje se naziva serotoninski sindrom ako se uzima zajedno s nekim lijekovima. Ne koristite fluoksetin s buspiron (Buspar®), fentanil (Abstral®, Duragesic®), litij (Eskalith®, Lithobid®), triptofan, gospina trava, ili neka boli ili migrene lijekova (npr rizatriptana, sumatriptan, tramadol , Frova®, Imitrex®, Maxalt®, Relpax®, Ultram®, Zomig®). Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo koje druge lijekove s fluoksetin.

Fluoksetin može uzrokovati neki tinejdžeri i mladi biti uznemireni, razdražljivi ili prikaz drugih abnormalnih ponašanja. To također može uzrokovati neke ljude da imaju suicidalne misli i sklonosti ili postati depresivni. Neki ljudi mogu imati problema sa spavanjem, uzrujavati jednostavno, imaju veliki porast energije ili početi djelovati osvrće. Ako ste vi ili vaš njegovatelj primijetite bilo koji od ovih neželjenih efekata, obavijestite svog liječnika odmah. Neka liječnik zna ako ste vi ili netko u vašoj obitelji ima bipolarni poremećaj (manično-depresivnog) ili je pokušao počiniti samoubojstvo.

Nemojte naglo prestati uzimati ovaj lijek bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu koju koristite prije zaustavljanja u potpunosti. To će smanjiti šanse da povlačenje simptoma kao što su uznemirenost, problemi s disanjem, bolove u prsima, zbunjenost, proljev, vrtoglavica ili nepromišljenost, brzo kucanje srca, glavobolja, pojačano znojenje, bol u mišićima, mučnina, nemir, curenje iz nosa, problema u spavanju, drhtavom ili potres, neuobičajen umor ili slabost, promjene vida, ili povraćanje.

Obavijestite svog liječnika odmah ako se razvije osip ili osip, oticanje lica, očiju ili usta, ili otežanog disanja nakon uzimanja ovog lijeka.

Ovaj lijek može povećati rizik za krvarenje problema. Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako također uzimate druge lijekove koji tanka krv, kao što je aspirin, nesteroidni protuupalni agensi, koji se nazivaju NSAR (npr diklofenak, ibuprofen, naproksen, Advil®, Aleve®, Celebrex®, Voltaren®), ili varfarin (Coumadin®, Jantoven®).

Prozac Tjedni nuspojave

Prozac Tjedni (fluoksetin)

Hiponatremija (nizak natrij u krvi) mogu se javiti s ovim lijekom. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate zbunjenost, poteškoće u koncentraciji, glavobolje, problema s pamćenjem, slabost i nepostojanost.

Obratite se svom liječniku odmah ako imate vrtoglavicu, nesvjesticu, ili brzo, bombardovanje ili neujednačena srca. Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako ste ikada imali ritam problema sa srcem, kao što produljenja QT intervala, ili ako vi ili član obitelji imao srčani udar, zatajenje srca, nizak krvni tlak, ili moždani udar.

Upotreba alkohola ne preporuča u bolesnika koji su uzimali fluoksetin.

Za dijabetičara

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu pospano ili manje u stanju jasno misliti, ili da imaju slabu kontrolu mišića. Pobrinite se da znate kako reagirate na fluoksetin prije početka vožnje, strojevima, ili napraviti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste na oprezu i dobro stanju kontrolirati svoje pokrete.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Anksioznost i stres citalopram, Prozac, celexa, amitriptilin, fluoksetin, paroksetin

Veliki depresivni poremećaj trazodon, sertralin, Zoloft, Lexapro, cymbalta, Prozac

Depresija Xanax, trazodon, citalopram, sertralin, Zoloft, Lexapro

Opsesivno kompulzivnog poremećaja sertralin, Zoloft, Prozac, fluoksetin, paroksetin, Paxil