protonix iv

Terapijski Klasa: Želučani lučenje kiseline Inhibitor

Koristi za Protonix IV

Farmakološka Klasa: inhibitora protonske pumpe

Pantoprazola je inhibitor protonske pumpe (PPI). Djeluje tako što smanjuje količinu kiseline proizvedene u želucu.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke pantoprazol injekcije u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost pantoprazol injekcije u starijih osoba.

Prije Korištenje Protonix IV

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže pantoprazola. To ne može biti specifična za Protonix IV. Molimo pročitajte pažljivo.

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek u kliniku ili bolnicu. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

Može potrajati nekoliko dana prije nego što je ovaj lijek počinje za ublažavanje bolova u trbuhu. Da bi se osloboditi ovu bol, antacidi mogu se poduzeti pantoprazola, osim ako vam je liječnik rekao da ih ne koriste.

Obavijestite svog liječnika ako ste imali problema s nedostatkom cinka u tijelu. Vaš liječnik svibanj želite uzeti cinka dodataka.

Liječnik će vam dati nekoliko doza ovog lijeka dok se stanje poboljšava, a zatim se prebacite na oralni lijek koji djeluje na isti način. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi toga, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka. Ako vam se stanje ne popravi, ili ako se pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, promuklost, problema s disanjem, problema s gutanjem, ili bilo oticanje svojim rukama, lice, ili usta nakon što ste primili lijek.

Ozbiljne kožne reakcije može se dogoditi s ovim lijekom. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate plikova, piling, ili labave kože, crvene kožne lezije, teške akne ili osip na koži, čireve ili čireva na koži, ili vrućica ili zimica dok koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati uboda reakciju zvanu tromboflebitis. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako primijetite bilo koji od ovih nuspojava na mjestu uboda: promjene u boji kože, bol, osjetljivost ili oticanje stopala ili noge.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate temperaturu, bol u zglobovima, kožni osip, oticanje tijela, stopala ili gležnjeva, ili neobične debljanje nakon primitka ovog lijeka. To mogu biti simptomi akutnog intersticijski nefritis.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate vodeni proljev koji ne odlazi, bol u želucu, i groznicu dok prima ovaj lijek.

Pravilno korištenje pantoprazola

Pantoprazol injekcija može povećati rizik od frakture kuka, ručnog zgloba i kralježnice. To je vjerojatno, ako ste 50 godina i stariji, ako primaju visoke doze ovog lijeka, ili ga koristiti za jednu godinu ili više.

Ovaj lijek može uzrokovati hypomagnesemia (niska magnezija u krvi). To je više vjerojatno da će doći ako koristite ovaj lijek duže od jedne godine, ili ako koristite ovaj lijek zajedno s digoksina (Lanoxin®) ili određenih diuretika (voda pilule). Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate konvulzije (napadaje), brzo, utrke, ili neujednačena srca, grčenje mišića (tetany), drhtanje ili neuobičajen umor ili slabost.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi ovaj lijek. Ovaj lijek može utjecati na rezultate nekih medicinskih testova.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept (npr atazanavir, nelfinavir Revataz®, Viracept®) ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza Dok putem Protonix IV

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Barrett je jednjak omeprazol, pantoprazol, Nexium, Prilosec, Protonix, Dexilant

Protonix IV nuspojave

Protonix IV (pantoprazol)

Erozivnog ezofagitisa omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidin, Prilosec, Protonix

GERB omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidin, Prilosec, Protonix

Helicobacter pylori infekcije omeprazol, amoksicilin, pantoprazol, Nexium, metronidazol, Prilosec