prometazin vc s kodein

Prometazin hidroklorid i kodein fosfata u kombinaciji je kontraindicirana u pedijatrijskih pacijenata mlađih od 6 godina, što primjena je povezana s respiratornu depresiju, a ponekad i smrt kod pedijatrijskih pacijenata. depresija dišnog sustava i smrti su se dogodile u djece koja su ultra-brzi metabolizam kodeina i daju kodein nakon tonzilektomije i / ili Adenoidektomija.

Koristi za prometazin VC sa kodeinom

Terapijski Klasa: kašlja, opojnim drogama / antihistamine / dekongestivnih Kombinacija

Farmakološka Klasa: Fenilefrin

Kemijski Klasa: kodein

Kodein pripada skupini lijekova koji se nazivaju opojnih analgetika (lijekova za liječenje boli). On djeluje na središnji živčani sustav (CNS) za ublažavanje boli. Fenilefrin je lijek za smanjivanje kongestije. Djeluje tako da sužava krvne žile i dovodi do brisanja iz nosna kongestija.

Prometazin je antihistaminik. Djeluje tako da sprečava učinak tvar koja se zove histamine, koji je proizveden od strane tijela. Histamin može uzrokovati svrbež, kihanje, curenje nosa i suzne oči. To ponekad može zatvoriti bronhijalna cijevi (dišne ​​puteve pluća) i napraviti disanje.

Kada se koristi kodein dulje vrijeme ili u velikim dozama, može postati navika koja formira, što uzrokuje duševnu ili tjelesnu ovisnost. Fizička ovisnost može dovesti do povlačenja nuspojava i kad prestanete uzimati lijek.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Prije uporabe prometazin VC S kodeinom

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Korištenje kodein, fenilefrirle, i prometazin kombinaciji u djece mlađe od 6 godina se ne preporučuje. To ne bi trebao biti korišten za ublažavanje bolova nakon kirurškog uklanjanja krajnika i / ili adenoida u bilo djece. Teški problemi s disanjem i smrtnih slučajeva su izvijestili u neke djece koji su primali kodein nakon tonzila ili adenoidnocističnog operacije.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost kodein, fenilefrirle, i prometazin kombinaciji u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne jetre, bubrega, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju kodein, fenilefrina i prometazin kombinacija.

Istraživanja ukazuju na to da je ovaj lijek može izmijeniti proizvodnje ili sastav mlijeka. Ako alternativa ovim lijekovima nije propisana, trebali pratiti dijete za nuspojave i adekvatan unos mlijeka.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To je posebno važno za starije pacijente, koji mogu biti osjetljiviji na učinke lijekova za liječenje boli. Ako previše ovog lijeka uzima se za dugo vremena, to može postati navika koja tvori (uzrokuje duševnu ili tjelesnu ovisnost).

Izmjerite oralni tekućina s izrazitim mjernu žlicu, oralni šprice, ili medicine kupa. Prosječno kućanstvo žličica ne može održati odgovarajuću količinu tekućine.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pravilna uporaba prometazin VC S kodeinom

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak dok vi ili vaše dijete koristite ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek radi ispravno i da se odlučite ako ste vi ili vaše dijete treba nastaviti da ga uzme.

Ako vas ili vašeg djeteta simptomi ne poboljšaju ili pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom odmah.

Nemojte koristiti ovaj lijek ako ste vi ili vaše dijete također koristi inhibitor MAO (kao što Eldepryl®, Marplan®, Nardil® ili Parnate®).

Kodein mijenja morfija u tijelu. Neki ljudi mijenjaju kodein morfija brže od drugih. Ove osobe se nazivaju “ultra-brzi metabolizam kodeina”. odmah se javite liječniku ako se pojave ekstremni pospanost, zbunjenost, ili plitko disanje. Ovi simptomi mogu ukazivati ​​da ste “ultra-brzi metabohzer kodeina”. Kao rezultat toga, postoji previše morfina u tijelu i više nuspojava morfija od uobičajenog. Djeca mogu biti posebno osjetljivi u tom smislu.

Ako skrb majka je ultra-brzo metabohzer kodeina, to bi moglo dovesti do morfija predoziranja u staračkom bebu i izazvati vrlo ozbiljne nuspojave.

Mjere opreza Dok putem prometazin VC S kodeinom

Za dojilje uzimaju ovaj lijek

Ako mislite da vi ili netko drugi možda uzeli preveliku dozu ovog lijeka, dobiti hitnu pomoć odjednom. Znakovi predoziranja su tamni urin, tešku ili uznemiri disanje, nepravilan, brzo ili sporo, ili plitko disanje, mučninu ili povraćanje, bol u gornjem dijelu trbuha, blijeda ili plave usne, nokte, ili kožu, odrediti učenike očiju, ili žute oči ili kožu.

Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koji mogu učiniti ako se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijekove za alergije ili prehlade, sedativi, sredstva za smirenje ili spavanje medicine, drugi recept boli medicine ili opojnih droga, lijek za napadaje ili barbiturati, za opuštanje mišića, ili anestetika, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od ovih lijekova, a vi ili vaše dijete koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek može stvaraju navike. Ako mislite da se lijek ne radi i ne smiju se koristiti više od propisane doze. Nazovite svog liječnika za upute.

Korištenje droge za dugo vremena može uzrokovati ozbiljne zatvor. Da bi se to spriječilo, liječnik vas može uputiti da se laksative ili stolice softners, piti puno tekućine, ili povećati količinu vlakana u vašoj prehrani. Budite sigurni da slijedite upute pažljivo, jer nastavlja zatvor može dovesti do ozbiljnijih problema.

Ovaj lijek može učiniti vrtoglavicu ili pospanost. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili ne uzbuna.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate konvulzije, poteškoće u disanju, brzo kucanje srca, visoka temperatura, visok ili nizak krvni tlak, pojačano znojenje, gubitak kontrole mjehura, teške mišićne ukočenosti, neobično blijeda koža ili umor. To mogu biti simptomi ozbiljnog stanja koje se naziva neuroleptički maligni sindrom (NMS).

Prometazin VC Sa kodein nuspojave

Prometazin VC sa kodeinom (kodein / fenilefrin / prometazin)

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi ovaj lijek. Vi ili Vaše dijete možda morati prestati uzimati ovaj lijek nekoliko dana prije nego što su operacije ili medicinskih ispitivanja.

Ovaj lijek može učiniti vašu kožu više osjetljiv na sunčevu svjetlost. Koristite krema za sunčanje kad ste na otvorenom. Izbjegavajte solarij i solarij.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored 5. Neki potencijal za zlouporabu

WADA Klasa WADA Anti-Doping Klasifikacija

Kašalj i nosna kongestija Bromfed DM, Mucinex D, bromfeniramin / dekstrometorfan / pseudoefedrin, Coricidin HBP Kašalj i hladno, Mucinex Fast-Max Teška zagušenja i kašalj, Vicks Nyquil Teška prehladu i gripu, Tusnel, Vicks Nyquil Kašalj, Vicks Dayquil Prehlada i Gripa Relief , ROBITUSSIN noćna Kašalj DM, Resperal-DM, guaifenesin / fenilefrin, dekstrometorfan / guaifenesin / fenilefrin, Dimetapp Dječji Cold & Kašalj, Deconex DMX, Rynex DM, Tuzistra XR, ROBITUSSIN Hladno kašalj i prehlada, dekstrometorfan / guaifenesin / pseudoefedrin, Capmist DM, Vanacof, Coldcough sirup