promacot

Prometazin hidroklorid običan oralna otopina ne smije se koristiti u pedijatrijskih bolesnika manje od 2 godina zbog mogućeg fatalnog respiratorne depresije. Budite oprezni pri primjeni na pedijatrijskim bolesnicima 2 godine ili stariji i koristiti na najnižu učinkovitu dozu. Izbjegavajte istodobno uzimanje drugih lijekova s ​​respiratornim depressant efektima.

Prometazin hidroklorid se ne smije primjenjivati ​​kod pedijatrijskih bolesnika manje od 2 godina zbog mogućeg fatalnog respiratorne depresije. Budite oprezni pri primjeni na pedijatrijskim bolesnicima 2 godine ili stariji i koristiti na najnižu učinkovitu dozu. Izbjegavajte istodobno uzimanje drugih lijekova s ​​respiratornim depressant efektima.

Koristi za Promacot

Terapijski Klasa: Gastrointestinalni Agent

Farmakološka Klasa: antihistamine

Kemijski Klasa: alifatski

Prometazin također se koristi za sprječavanje i kontrolu bolesti kretanja, mučninu, povraćanje i vrtoglavicu. Osim toga, ona se može koristiti kako bi se ljudi idu na spavanje i kontrolirati svoju bol ili anksioznosti prije ili poslije operacije ili druge postupke.

Prometazin također se može koristiti i za druge uvjete utvrđene od strane liječnika.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Prije Korištenje Promacot

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke prometazin u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nije utvrđena u djece ispod 2 godine starosti. Oprez treba koristiti kada ovaj lijek se daje djeci od 2 godine i stariji.

Nedovoljno informacija je dostupno na odnos dobi na učinke prometazin gerijatrijskih bolesnika. Međutim, stariji bolesnici mogu biti osjetljiviji na (kao što je zbunjenost i teške pospanost) nego u mlađih odraslih osoba, te su više vjerojatno da će imati dobne bolesti srca ili krvnih žila, problema s jetrom i bolesti bubrega, što može zahtijevati prilagodbu doziranje u bolesnika koji su primali prometazin.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže prometazin. To ne može biti specifična za Promacot. Molimo pročitajte pažljivo.

Ovaj lijek se može uzimati s hranom ili čašu vode ili mlijeka smanjiti iritaciju želuca ukoliko je to potrebno.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Pravilna uporaba prometazin

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Čuvati izvan dohvata djece.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima kako bi bili sigurni ovaj lijek radi ispravno. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Ovaj lijek može utjecati na razinu šećera u krvi. Ako primijetite promjenu u rezultatima krvi ili urina šećera testova ili ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se svom liječniku.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, vrtoglavicu, pospanost, ili manje oprezan nego što su inače. Čak i ako se uzima prije spavanja, to može uzrokovati neke ljude da se osjećaju pospano ili manje upozorenja o proizlaze. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste na oprezu.

Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koje će se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za peludnu groznicu, drugih alergija ili prehlada, sedativi za smirenje, antidepresivi, ili spava medicina, recept bol lijek ili droga; barbiturati, lijek za napadaje, relaksaciju mišića ili anestetici, uključujući i neke stomatološke anestetici. Provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok uzimate ovaj lijek.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako imate simptome blijede ili plave usne, nokte, ili koži, teško ili problematičnom disanju, nepravilan, brzo, sporo, ili plitko disanje ili nedostatak daha. To mogu biti znakovi stanja koje se naziva respiratorne depresije.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah i prestati uzimati lijek (ako režiji svog liječnika), ako imate mišićnu ukočenost, groznica, teško ili brzo disanje, napadaji, brzi rad srca, pojačano znojenje, gubitak kontrole nad mjehurom, neobično blijeda koža, ili umor ili slabost. To mogu biti simptomi ozbiljnog stanja koje se naziva neuroleptički maligni sindrom (NMS).

Mjere opreza tijekom korištenja Promacot

Prije imate bilo kakve medicinske testove, recite liječniku zadužen da uzimate ovaj lijek. Rezultati nekih testova može utjecati na ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati suhoću usta. Za privremeno olakšanje, koristite bez šećera bombona ili guma, rastopiti komadići leda u ustima, ili koristite zamjenu sline. Međutim, ako je vaša usta i dalje osjećaju suho za više od 2 tjedna, provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologa. Nastavljajući suhoća usta može povećati šanse za bolesti zuba, uključujući i karijesa, bolesti desni i gljivičnih infekcija.

Ovaj lijek može učiniti vašu kožu više osjetljiv na sunčevu svjetlost. Koristite krema za sunčanje kad ste na otvorenom. Izbjegavajte solarij i solarij.

Ovaj lijek kontrolira mučninu i povraćanje. Iz tog razloga, on može prikriti neke od znakova predoziranja uzrokovane drugim lijekovima ili simptome encefalopatije ili Reye sindrom. To će otežati vaš liječnik dijagnosticirati ove uvjete. Pobrinite se da Vaš liječnik zna da uzimate ovaj lijek.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Prestanite uzimati ovaj lijek i dobiti hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih učinaka se javljaju

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Promacot nuspojave

prometazin

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Opijatima pridruženi prometazin, PHENERGAN, Phenadoz, Promethegan

Sedacija trazodon, prometazin, lorazepam, hidroksizin, Ativan, fentanil

Sedaciju prometazin, diazepam, valium, PHENERGAN, Demerol, klorpromazin

Mučnina / povraćanje prometazin, lorazepam, hidroksizin, Ativan, ondansetron, Zofran