prochieve

Gestageni su hormoni. Oni se koriste i muškarci i žene različitih namjena.

Koristi za Prochieve

Gestageni su propisani za nekoliko razloga

Gestageni mogu se koristiti i za druge uvjete utvrđene od strane liječnika.

Ovisno o tome koliko i koje progestin koristite ili uzeti, progestin može imati različite učinke. Na primjer, visoke doze progesterona su potrebne za neke žene i dalje trudnoću dok su ostali gestageni u malim dozama može spriječiti trudnoću iz pojavio. Ostali učinci uključuju nanošenje tjelesne težine, povećanje tjelesne temperature, razvoj žlijezde mlijeko za proizvodnju za dojenje i opušta maternicu za održavanje trudnoće.

Gestageni mogu pomoći drugi hormoni raditi ispravno. Gestageni mogu pomoći u sprečavanju anemije (niskog željeza u krvi), previše menstrualni gubitak krvi i raka maternice.

Gestageni su dostupni samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, gestageni koriste se u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje Prochieve

Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje gestagena u djece ili mladih s upotrebu u drugim dobnim skupinama, ovaj lijek se ne očekuje da će izazvati različite nuspojave ili problema u djece ili mladih nego u odraslih.

Ovaj lijek je testiran i nije se pokazalo da uzrokuje različite nuspojave ili problema u starijih ljudi nego u mlađih odraslih osoba.

Progesteron, prirodni hormon koji tijelo proizvodi tijekom trudnoće, nije izazvao probleme. U stvari, to se ponekad koristi kod žena za liječenje određene vrste neplodnosti, a za pomoć u jaje donatora ili neplodnosti postupcima.

Ostali gestageni nisu ispitivane u trudnica. Budite sigurni da obavijestite svog liječnika ako zatrudnite dok uzimate bilo koji od gestagena. To je najbolje koristiti nekakav metoda kontrole rađanja dok primate progestins u visokim dozama. Visoke doze progesterona se ne preporučuju za korištenje u trudnoći budući da su neki izvještaji da mogu uzrokovati urođene mane u genitalije (spolnih organa) od muškog fetusa. Također, neki od tih progestinom može uzrokovati muško-kao promjene u ženski fetus i ženskog kao promjene u muškom fetusu, ali ti problemi se obično može biti obrnuto. Niske doze progesterona, kao što su one doze se koriste za kontracepciju, nisu uzrokovala velike probleme kada se koriste slučajno tijekom trudnoće.

Iako gestageni prelazi u majčino mlijeko, nisu pokazala da uzrokuje probleme u njega bebe. Međutim, gestageni mogu mijenjati kvalitetu i količinu (povećanje ili smanjenje) od majke majčino mlijeko. On svibanj biti potrebno za vas da uzmete drugi lijek ili prestati dojiti tijekom liječenja. Budite sigurni da ste razgovarali rizike i prednosti medicine sa svojim liječnikom.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate bilo koji od ovih lijekova, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da vas ne tretiraju s lijekovima u tom razredu ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lijekova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže progestin. To ne može biti specifična za Prochieve. Molimo pročitajte pažljivo.

Da bi korištenje progestinom kao siguran i pouzdan što je više moguće, trebali biste shvatiti kako i kada se to i efekte koji se mogu očekivati. Gestageni obično dolaze s uputama bolesnika. Pročitajte ih pažljivo prije uzimanja ili korištenja ovog lijeka.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave. Pokušajte da se lijek u isto vrijeme svaki dan kako bi se smanjila mogućnost nuspojava i kako bi se omogućilo da rade bolje.

Gestageni često se daju zajedno s određenim lijekovima. Ako koristite kombinaciju lijekova, provjerite da li se svaki u pravo vrijeme i nemojte ih miješati. Pitajte svog liječnika stručnjaka koji će vam pomoći planirati način da zapamtite da se vaše lijekove u pravo vrijeme.

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Za sve progestinom, osim progesterona kapsule za žene u postmenopauzi: Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite propuštenu dozu što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Pravilna uporaba progestin

Za progesterona kapsule za žene u postmenopauzi: Ako propustite dozu od 200 mg progesterona kapsule prije spavanja, uzmi 100 mg ujutro zatim se vratiti na svoje redovno doziranje raspored. Ako uzmete 300 mg progesterona na dan, a vi propustite vaš jutarnje i večernje doze, da ne bi trebali uzeti propuštenu dozu. Vrati se na svoje redovno doziranje raspored.

Čuvati izvan dohvata djece.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti vaš doziranje treba prilagoditi i za bilo kakve neželjene posljedice koje se mogu detektirati. Ove posjete će obično biti svakih 6 do 12 mjeseci, ali neki liječnici češće od njih tražiti.

U Prometrium® kapsule sadrže ulje kikirikija. Ako imate alergiju na kikiriki, provjerite je li vaš liječnik zna prije nego što se ovaj brand progestinom.

Gestageni može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu. Za oralni ili vaginalni progesterona, vrtoglavica ili pospanost mogu se pojaviti 1 do 4 sata nakon uzimanja, ili ga koristi. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste na oprezu.

Neobična ili neočekivano vaginalno krvarenje različitim iznosima se može odvijati između redovite menstruacije tijekom prva 3 mjeseca korištenja. To se ponekad naziva uočavanje kad blagi ili proboj menstrualnog krvarenja kada teži. Ako se to dogodi, i dalje na svom redovitom rasporedu doziranja. Provjerite sa svojim liječnikom

Mjere opreza tijekom korištenja Prochieve

Mogu se pojaviti Propušteni menstruacije. Ako sumnjate na trudnoću, trebali prestati uzimati ovaj lijek i odmah nazovite svog liječnika. Vaš liječnik će vam reći ako treba i dalje uzimati progestin.

Ako su na rasporedu sve laboratorijske pretrage, obavijestite svog zdravstvenog radnika koji uzimate progestin. Gestageni može promijeniti određene rezultate testa.

U nekih bolesnika, nježnost, može doći do oteklina ili krvarenje desni. Četkanje i čišćenje zubnim koncem zube pažljivo i redovito i masiranje desni može spriječiti ovo. Pogledajte stomatologa redovito se da očistiti zube. Provjerite sa svojim liječnikom ili stomatolog, ako imate bilo kakvih pitanja o tome kako voditi brigu o svojim zubima i desnima, ili ako primijetite bilo kakvu nježnost, oteklina ili krvarenje desni.

Vi ćete morati koristiti metodu kontrole rađanja, uzimajući progestins za noncontraceptive uporabu ako su plodne i seksualno aktivni.

Ako koristite vaginalni progesteron, izbjegavati druge vaginalne proizvode za 6 sati prije i 6 sati nakon umetanja vaginalni dozu progesterona.

Budući da je moguće da određene doze progesterona mogu dovesti do privremenog stanjivanje kostiju promjenom ravnoteže hormona, važno je da vaš liječnik zna ako imate povećani rizik od osteoporoze. Neke stvari koje mogu povećati rizik za to što osteoporoze uključuju pušenje, zloupotrebljavaju alkohol, uzimanje ili piti velike količine kofeina, i koji imaju obiteljsku povijest osteoporoze ili jednostavno slomljenih kostiju. Neki lijekovi, kao što su glukokortikoidi (kortizon slični lijekovi) ili antikonvulzivi (oduzimanje medicina), također može uzrokovati stanjivanje kostiju. Međutim, on je mislio da gestageni mogu pomoći u zaštiti od osteoporoze u žena u postmenopauzi.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, gestageni koji se koriste u visokim dozama ponekad izazvati neke neželjene učinke kao što su krvnih ugrušaka, srčanog udara, moždanog udara i ili problema jetre i oči. Iako su ti efekti su rijetki, neki od njih mogu biti vrlo ozbiljne i uzrokovati smrt. Nije jasno da li su ti problemi su s obzirom na progestinom. Mogu biti uzrokovane bolesti ili stanja za koje se koriste progestina.

Prochieve nuspojave

Sljedeće nuspojave mogu biti uzrokovane krvnih ugrušaka. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni trebaju hitnu liječničku pomoć.

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Nisu svi od nuspojava navedenih zabilježeni su za svaki od ovih lijekova, ali su prijavljene za barem jednu od njih. Sve progestina su slični, pa je svaka od gore navedenih nuspojava se može pojaviti u bilo kojoj od tih lijekova.

Nakon što prestanete uzimati ovaj lijek, vaše tijelo možda treba vremena da se prilagodi. Duljina vremena to traje ovisi o količini lijekova koji ste koristili i koliko dugo ste ga koristili. Tijekom tog perioda Provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite sljedeće nuspojavu

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.