Pregled bolesti liječenje peptički ulkus

Ako se ne liječi, mnogi su čir na kraju izliječiti. No, ulkusi često ponavljati, ako je uzrok čira ne uklanjaju ili liječiti. Ako ulkus uvijek rado vraćaju, imate veći rizik za razvoj ozbiljnih komplikacija, kao što su krvarenje ili rupu u zidu vašeg želuca ili crijeva.

Umoran da zatvor i mislim da možda trebati laksativ? Milijuni mnogih ljudi u svijetu pate sa simptomima constipatio; Naprezanje, a ima utroba movemen; Tvrda stolica; Osjećaj opstrukciju ili nepotpunog evacuatio; Manje od tri bowel movements po Wee; Laksativi sadrži kemikalije koje pomažu povećati stolice pokretljivost, skupnim i učestalost – tako olakšavanja privremeni zatvor. No, u slučaju zloporabe ili prekomjerno, oni mogu uzrokovati probleme, uključujući i kronični zatvor ….

Ako vaš ulkus uzrokovan Helicobacter pylori bakterijom Helicobacter pylori (H. pylori) bakterija, tretman obično uključuje kombinaciju lijekova, uključujući i antibiotike.

Ako liječenje ne radi, možda ćete morati više testova tražiti bakterija. Ako još uvijek imate pylori infekcije H., vaš liječnik će vjerojatno pokušati neku drugu kombinaciju lijekova. On ili ona može predložiti da se vidi jedan gastroenterolog. Ovaj stručnjak će učiniti endoskopiju pogledati na čir i da se uzorak tkiva (biopsija).

Ne uzimati nesteroidne protuupalne lijekove (NSAR), ako je to moguće. To su aspirin, ibuprofen (kao što je Advil) i naproksen (kao što Alevea); Odvikavanje od pušenja; Ne pije previše alkohola (ne više od 2 pića dnevno za muškarce i 1 piće dnevno za žene).

Ako imate ozbiljnih komplikacija s peptički ulkus, kao što su krvarenje ili opstrukcije, možda vam je potrebna endoskopiju, čak i ako ste već imali.

Ako vaš želudac ili crijevo ima perforaciju ili vaš ulkus i dalje krvari unatoč liječenju, možda ćete trebati operaciju. No, operacija rijetko se koristi za liječenje čira.