Potencijal komplikacija: gestacijski dijabetes s blizancima

Kada ste trudni s blizancima, vaše tijelo hormoni promijeniti na mnogo načina. Vi već znate, ako ste imali bilo koji od Moody uspona i padova koji mogu pratiti trudnoću.

Ponekad, ti hormonalne promjene mogu dovesti do visoke razine glukoze u krvi, ili šećera u krvi.

Ako se razina glukoze postati vrlo visoka, vi svibanj dobiti stanje koje se naziva gestacijski dijabetes. Uvjet je tako nazvan jer je prvi započinje ili je otkrivena tijekom trudnoće.

Sve u svemu, gestacijski dijabetes utječe do 5-10% trudnoća – gotovo u deset trudnica. Taj broj je u porastu, dijelom zbog sve veći broj žena koje su težine ili pretilo. Prekomjerna težina povećava rizik od dijabetesa.

Savjeti za Žgaravica građena prema tradicionalnom; Zdrava Diapering: Osnovni; Posjete stomatologu za trudnice

Budući da se nosi blizance, rizik od gestacijskog dijabetesa je veći nego ako ste bili trudni s jednim djetetom. U jednom nedavnom istraživanju, žene trudne sa blizancima je oko dva puta rizik od dobivanja gestacijski dijabetes kao i žene koje nose jednu bebu.

Međutim, da statistika ne treba alarm. Iako je gestacijski dijabetes može vas i vaše blizance povrijediti, znam da je to vrlo izlječiva jednom otkriven. Saznajte što trebate znati o stanju, da li ste u opasnosti, i što učiniti o tome.

Gestacijski dijabetes je uzrokovan promjenom kako vaše tijelo reagira na hormon inzulin. Ovaj hormon pomaže potez glukoze iz krvi te u stanice, tako da vaše tijelo može koristiti za stvaranje energije.

Kada ste trudni, vaše stanice postaju nešto više otporni na inzulin. To povećava količinu šećera u krvi, što pomaže napraviti više hranjivih tvari na raspolaganju za svoje bebe.

Međutim, ako je razina glukoze postane previsoka, to može uzrokovati probleme za vas i vaše blizanaca.

Ako razviti gestacijski dijabetes, ti si pod većim rizikom za

Zdravi Recepti minus Heartbur; Zaštititi svoju obitelj od klice; Neugodno zbog inkontinencije?

Ti si također na veći rizik za koji imaju bebe koje imaju

Dobra vijest? Ako primate tretman i kontrolu gestacijski dijabetes, rizik od problema je slična rizicima drugim ženama. Vaše šanse da zdrave blizance su izvrsni.

I, nakon što dostavi, razina glukoze često vraćaju u normalu. Međutim, i vi i vaši djeca će imati veći rizik od dobivanja dijabetesa kasnije. Dakle, vaši liječnici će morati redovito pratiti razinu šećera u krvi.